Hírmorzsák 2016-03-16 (12:00)

Duncan már a 14. az örökranglistán. Popovich szerint a dobóedzések fele időpocséklás. Melo nem fogadja el, ha Phil Jackson csak a hazai meccseken akar leülni a kispadra, szerinte nem is akar visszatérni az edzőlegenda. A Kings fennállása során először söpörte ki a Lakerst az alapszakaszban. Már nem Ben Simmonst, hanem Brandon Ingramet várják 1/1-re. Paul George-ban van még kakaó (videó). Austin Riverst a San Antonio-i gyűrű blokkolta le (videó). Hairston két hetet hagy ki (ágyék). Sérültlista: Bass (szem), Bryant (váll), Valanciunas (kéz). 10 napos szerződések: Munford - Grizzlies; Cunningham - Bucks, Frazier - Pelicans.

A mai morzsát a San Antonio Spurs ikonjával, Tim Duncannel kezdjük, aki 6 pontot szerzett ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson, 26.399 pontnál jár már az alapszakaszban karrierje során, ezzel megelőzte az örökranglistán John Havliceket, már ő a 14. helyezett.

Az szintén a Spurshöz tartozik, hogy Gregg Popovich bevallottan nem szereti a mérkőzések előtti dobóedzéseket - a San Antonio vezetőedzője Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) elmondta, ezeknek a felét teljesen fölöslegesnek és haszontalannak tartja, csak időpocséklás. Mentálisan ez is kifárasztja a játékosokat, talán jobban mint bármi - Popovich szerint épp ezért szeretik a kosarasok a minél kevesebb "shootaroundot", mert 1-gyel kevesebb alkalom, ahol tökéletesen fölöslegesen kell fárasztaniuk magukat, többet pihenhetnek.

A másik napi statisztika a Sacramento Kingsé: fennállásuk során először tudták kisöpörni a Los Angeles Lakerst az alapszakaszban, miután ma hajnalban 4-ből negyedjére is megverték az aranysárga-lilákat.

Ahogyan arról tegnap délelőtt már írtunk, a New York Knicksnél felmerült, hogy Phil Jackson elnök jövőre leül a kispadra újra, de csak a hazai meccseken. Van valaki, akinek azonban ez az ötlet annyira nem tetszik: Carmelo Anthony. A Knicks sztárja Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy szerinte más jelölteket kellene meghallgatni inkább - ő nem fogadná el, ha ez lenne a felállás, hogy Jackson csak a hazai meccseken lesz vezetőedző. Nincs semmi baja Jacksonnal, de annyi évet töltött már a kosárlabdában, hogy nem kell ott lennie az oldalvonal mellett, és szerinte az elnök nem is gondolkodik ezen - ő legalábbis reméli, hogy nem.

Melo szerint Jackson jól tartja magát ahhoz képest, hogy 70-72 éves, és bár nyilván a kosárlabdát továbbra is nagyon szereti, de a szezon borzasztóan kimerítő, mentálisan folyamatosan a játékra kell koncentrálni, fel kell készíteni a játékosokat, fel kell készülni az ellenfelekből, és ott kell ülni folyamatosan az oldalvonal mellett. Anthony úgy érzi, hogy ebbe a mókuskerékbe nem akar újra bekerülni a trénerlegenda.

A New Orleans Pelicans kapott egy Hardship Exceptiont a túl sok sérültjük miatt, 15 fő fölé mehetnek keretlétszámban, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint pedig Tim Fraziernek adnak majd egy 10 napos kontraktust - a hátvéd a Maine Red Clawsnál játszik, és az előző két hét során őt választották a hét játékosának a D-Ligában. Szintén Stein értesülései szerint a Milwaukee Bucks közel áll egy 10 napos megállapodáshoz Jared Cunninghammel - ő az Idaho Stampede-nél játszik jelenleg. Azt pedig Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az újabb Hardship Exception segítségével Xavier Munforddal köt majd 10 napos szerződést a Memphis Grizzlies - ő a Bakersfield Jamnél játszik.

A Memphis nem véletlenül kapott újabb kivételt, Chris Vernon (ESPN Radio) információi szerint ugyanis PJ Hairston ágyéksérülése miatt legalább két hetet kénytelen lesz kihagyni - az utóbbi időszakban ő a megszámlálhatatlanadik kieső a Grizzliesnél. A Los Angeles Lakersnél Brandon Bass szemsérülés miatt nem lépett pályára a Sacramento Kings ellen, Kobe Bryantnek pedig megint a vállával voltak gondok. A Toronto Raptorsnál Jonas Valanciunas a tegnap hajnalban elszenvedett bal kézsérülése miatt hagyta ki a Milwaukee Bucks elleni összecsapást - továbbra sem tudni, mennyit kell kihagynia.

A Detroit Pistonsnál Justin Harper második 10 napos kontraktusa lejárt, így el kellett dönteni, megtartják-e az egész szezonra vagy sem - Stan Van Gundy úgy döntött, hogy egyelőre meghagyja a 15. helyet a keretben, nem adnak szerződést Harpernek, így a játékos visszatér a D-Ligába.

A drafttal kapcsolatban lehet érdekes megjegyezni, hogy a korábban a DraftExpress mock draftjait készítő Jonathan Givonynál (The Vertical) már nem Ben Simmons, hanem Brandon Ingram az 1/1-re várt játékos. Givony azt írta legutóbbi cikkében, hogy Ingram 14 hónappal fiatalabb Simmonsnál, 4 inch-csel (több mint 10 centi) hosszabb a karfesztávja, és 6,5 inch-csel (16.5 centi) magasabbra ér fel álló helyzetben. Jobban dob Ingram, és ez mostanában az egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonság az NBA-ben, és az egész egyetemi idényben szebb fejlődési görbét mutatott be, mint Simmons.

Sokkal jobb csapattársnak és versenyző típusnak tűnik Ingram, és bár az igaz, hogy jóval törékenyebb a testfelépítése, de ahogy idősödik és érik, ezen könnyen tudnak segíteni, beleerősödhet a ligába. Simmonst rengetegen kritizálták, olyanok is egyébként, akik Ausztráliában dolgoztak vele - nem a legjobb csapattárs -, nagyon nem tud felnőni a feladathoz, amikor igazán kell, és az is szóba került, hogy iszonyatos statpadder, tehát a mérkőzések már nem lényeges részében tornázza fel a mutatóit. Givony olyan hasonlatokat hallott, hogy "egy magasabb Rajon Rondo", "egy atletikusabb Evan Turner" vagy "egy vékonyabb Royce White".

Sípszó után ugyan, de Paul George-ban van még kakaó:

A végére pedig egy újabb gyűrű maradt - ezúttal nem a New York-i, hanem a San Antonio-i nyomta vissza az egyik játékost, a szerencsés pedig Austin Rivers volt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus