Hírmorzsák 2016-03-17 (11:45)

Robert Horry választott Kobe és Duncan, valamint Popovich és Phil Jackson közül. Blake Griffin valószínűleg április elejéig nem lép pályára. Durant szereti Bostont, szerinte a Celtics szurkolói az egyik legjobbak. Bemutatták a KD9-et (videó). A Splash Brothers saját rekordját döntötte meg. Nowitzki szerint sokat változott a liga, úgyhogy semmi gondja nincs azzal, ha centerként kell játszania a továbbiakban. Ben Simmonsnak nincs igazi alternatívája az 1/1-re? A New York szezonja pár másodpercben (videó). LeBron pihent. Pau Gasol még legalább két meccset kihagy (térd). Rose visszatért, de Taj Gibson kidőlt (combhajlító). Rondónak minden baja van (lábujj, váll, hüvelykujj). Meyers Leonard válla edzésen ment ki. Calderon is lesérült (vádli).

 

Melissa Rohlin (San Antonio Express-News) Robert Horryt kérdezte arról, hogy Kobe Bryantet vagy Tim Duncant választaná-e csapattársának - mindkettejükkel nyert bajnoki címeket. Horry kérdésre kérdéssel válaszolt: "a bajnoki cím a cél vagy az, hogy megtöltsük a csarnokot?". Horry azt is elmondta, hogy Gregg Popovich-ot előbb választaná, mint Phil Jacksont, mert a Spurs legendájánál mindenki egyenlő a csapaton belül, a kezdő játékosokat is ugyanúgy kezeli, ahogy a 12. embert.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin valószínűleg nem lép pályára április elejéig. Berger egyik forrása szerint egyre intenzívebb edzéseket végez a játékos, közel is van a visszatérése, de egy négymeccses eltiltást le kell töltenie, amint egészségügyileg alkalmasnak találják a játékra, és zöld utat adnak neki az orvosok.

A ma hajnali meccsekhez tartozik az is, hogy LeBron James megint nem játszott a Cleveland Cavaliersnél, de nincs baja, csak pihentette őt Tyronn Lue vezetőedző. A Sacramento Kingsnél Rajon Rondo egyik lábujjával is gondok vannak, de meghúzódott a jobb hüvelykujja, és megrándult a jobb válla is, ezért nem játszott az irányító a New Orleans Pelicans ellen. A Portland TrailBlazers magasembere, Meyers Leonard edzésen sérült meg, egy 5-5 elleni játéknál kiment a bal válla, emiatt pedig legalább egy mérkőzést kénytelen lesz kihagyni - ma este nem lép pályára a San Antonio Spurs ellen.

A Chicago Bullsnál Derrick Rose visszatért ágyéksérüléséből, de Fred Hoiberg limitálni fogja a játékperceit egy ideig. A Bullsnál ettől függetlenül sem lehetnek boldogok, mivel Hoiberg azt is elmondta, hogy Pau Gasol még legalább két mérkőzést kihagy térdsérülése miatt, ma hajnalban, a Washington Wizards elleni összecsapáson pedig Taj Gibson is kidőlt - a jobb combhajlítóját húzta meg újra. A New York Knicksnél Jose Calderon jobb vádlija fáj, de a röntgen negatív lett, elvileg tehát komolyabb baja nincs.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant 2012 novembere óta nem lépett pályára Bostonban - azóta több sérülést is szenvedett, ezért nem járt a Celticsnél három és fél éve. Ma hajnalban összecsapott a két gárda, Durantet pedig arról kérdezték, mit gondol Bostonról - a Celticsnek lesz helye a sapka alatt megkínálni a kiscsatárt egy maximum szerződéssel, de nem ők a legesélyesebbek rá. Durant Gary Washburnnek (Boston Globe) azt mondta, hogy nagyon tetszik neki a város. Hideg van általában, de az emberek szeretik a sportot, családias a hangulat az egész városban, úgyhogy jól érzi magát Bostonban. Durant azt is hozzátette, hogy a Celtics drukkerei az egyik legjobbak a világon, mindig támogatják a csapatukat.

Ha már Durant: a Nike bemutatta a KD9-et.

A nap statisztikája természetesen a Golden State Warriorsé - a Splash Brothers még kedd hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen döntötte meg saját rekordját az egy szezonban, csapattársak által dobott triplák számában. Klay Thompson és Steph Curry az előző idényben 525 hármasig jutottak, a Pelicans elleni mérkőzést pedig 531-gyel fejezték be. Thompson megdöntheti egyéni csúcsát (239), ha így folytatja a szezont, Curryről pedig tudjuk, hogy történelmi idényt fut ebből a szempontból (is), neki már a 400-as határ átlépése az idei célja.

A Dallas Mavericks ikonjának, Dirk Nowitzkinek elég jól megy az utóbbi időben center poszton, így Tim MacMahon (ESPN) rákérdezett arra, mit szólna hozzá, ha karrierje hátralévő részét ötösként kellene játszania. A német csillag azt mondta, hogy mindenre fel van készülve. Van egy pár domináns center, akik ellen nem nagyon szeretne pályára lépni, de szerinte köztudott, hogy ez már nem az a liga, ahol a post-up játékot erőltetik a csapatok. Jóval inkább az elzárás-leválás játékokra épít mindenki, a sok mozgásra, a gyorsindításokra, a betörésekre. Egyre alacsonyabb felállásokban játszanak a csapatok, úgyhogy ha neki ötöst kell játszania, az teljesen rendben van.

A drafttal kapcsolatban nemrég megírtuk, hogy Jonathan Givonynál (The Vertical, korábban DraftExpress) már nem Ben Simmons az 1/1-es. Chad Ford (ESPN) kérdezett körbe ezzel kapcsolatban a ligában dolgozó GM-eknél, akik közül az egyik azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem döntöttek - nagy a ködösítés. Kevés olyan vezető volt, aki szerint továbbra is az ausztrál az egyértelmű esélyes az első pickre - egyikük úgy fogalmazott, hogy igen, csalódott, vannak aggályaik Simmonsszal kapcsolatban, de ki az 1/1, ha nem ő? A GM úgy érzi, hogy nincs igazán jó alternatíva Simmons mögött, aki lenyomhatná az első helyről. Ide tartozik egyébként az is, hogy Kevin Pelton (ESPN) előrejelzései alapján Brandon Ingramet az előző 9 évből csak egyszer várták volna a második legjobb fiatalnak - 2012-ben Anthony Davis mögött.

A New York Knicks közben hivatalosan is leigazolta Tony Wrotent - hetek óta lehetett erről már tudni, mint ahogy nemrég Phil Jackson azt is lenyilatkozta, hogy Wroten jó eséllyel ebben az idényben nem lép náluk pályára, a nyári ligában és a következő szezonban azonban számítanak rá.

A végére pedig a Knicks szezonja pár másodpercbe sűrítve: ígéretes kezdés után...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus