Hírmorzsák 2016-03-17 (22:30)

A Spurs is megpróbál rámenni Durantre a nyáron. KD szerint sokkal szabadabban játszik, mint korábban, és nincs feszültség a csapaton belül. George Karlt a nyáron meneszti a Kings, a tréner eltávolíttatta a keret mellől Nancy Liebermant, mert Ranadive bizalmasának gondolta. Cousinst maximum a 2017-es deadline előtt kezdi el árulni a Kings. Melo meggondolhatja magát egy esetleges cserével kapcsolatban, ha idén nyáron sem tudják megerősíteni a Knickst. Irving önzőzése a Dallas ellen több csapattársnak sem tetszett. A Bucks új csarnokának látványtervei. Jeremy Evans idénye befejeződött (váll, labrum). Meyers Leonard legalább három meccset kihagy (váll). A Memphis Jordan Farmart nézegeti.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) rivális csapatok vezetőitől úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs megpróbál majd beszállni a Kevin Durantért folytatott küzdelembe a nyáron, most mérik fel a lehetőségeiket, hogyan tudnák ezt megtenni. Ehhez el kellene cserélniük Danny Greent, de a dobóhátvéd idei teljesítményét nézve ez lelki törést nem okozna számukra, az már más kérdés, hogy ki venné át a játékost. Kawhi Leonarddel egyébként halálos matchup lehetnének bármelyik együttes számára - kérdés, mennyi ennek a realitása.

Durant Mannixnek más dologról nyilatkozott. Elmondása szerint imádják egymást a Thundernél a játékosok, a pályán és azon kívül is jól kijönnek egymással. A kiscsatár úgy gondolja, néha konkrétan csak a játék nem megy, taktikai hibáik vannak, ezért veszítenek meccseket, de nincs feszültség a játékosok között, nem ezért nem jönnek az eredmények. Előfordul, hogy mások egyszerűen jobban játszanak náluk. Úgy érzi, szabadabb a pályán, mert korábban nagyon sok terhet rakott saját magára, azon gondolkodott, hogy talán nem elég jó vezér, meg kellene változnia. Sokszor elmélkedett azon, mi lenne, ha ezen vagy azon változtatna, ahelyett, hogy csak önmaga lett volna. Most csak a játékára koncentrál és arra, hogy élvezze a kosárlabdát.

A Sacramento Kings kabaréja tovább folytatódik - most Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy George Karlt az off-szezon folyamán meneszteni fogják. Ebben még semmi meglepő nincs, hiszen erre lehetett számítani a folyamatos botrányok után, viszont Sam Amick információi szerint Karl az egyik segédedzőt, Nancy Liebermant Vivek Ranadive tulajdonos "beépített emberének", bizalmasának tartotta, ezért nem hivatalosan hónapokkal ezelőtt száműzte a csapat mellől.

Az is Amick forrásaitól származó info, hogy DeMarcus Cousinst szinte biztosan nem fogják árulni nyáron - a csapat most költözik majd új csarnokba, ahova kell a nézőcsalogató sztár, és új edző is lesz, akivel esetleg jobban is kijöhet a center. Legkorábban a 2017-es deadline-nál, tehát jövő februárban várható, hogy a Sacramento elérhetővé teszi legértékesebb játékosát. Júniusban egyébként a Los Angeles Lakerstől Julius Randle-t, Jordan Clarksont, az 1/2-es draftjogot, illetve további pickeket kértek - olcsó tehát biztosan nem lesz, hiszen még két évig szerződése van.

A New York Knicksnél sem a legnyugodtabb most a munkakörnyezet - Ian Begley (ESPN) információi szerint a csapaton belül többen úgy gondolják, hogy ha a nyár folyamán nem sikerül megerősíteniük a keretet, akkor Carmelo Anthony meggondolhatja magát a no-trade lehetőségével kapcsolatban, és belemehet az elcserélésébe. Legutóbb három hete nyilatkozta le a játékos, hogy nem tervezi, hogy távozik a Nagy Almából. A hírek szerint a Boston Celtics érdeklődött Melo iránt a deadline előtt, de megmondták nekik, hogy Bostonba nem akar menni a sztár.

És ha már belső feszültségek: LeBron James távollétében Kyrie Irvinget arra kérte a Cleveland Cavaliers a Dallas Mavericks ellen, hogy legyen agresszívebb támadásban, ám az "irányító" 39 perc alatt 28 mezőnykísérletet vállalt és mindössze 1 gólpasszt osztott ki, ez pedig több csapattársának sem tetszett állítólag. Az egyik támadásban a második negyedben Irving 24 másodpercig vezette a labdát, nem igazán jutott vele sehova, majd egy nehéz középtávoli tempót választott.

Az említett Dallasnál Jeremy Evans idénye befejeződött, miután artroszkópos műtéttel rendbe kellett hozni az elszakadt labrumját a jobb vállában. Szintén vállsérülése van Meyers Leonardnak, mint arról már írtunk - edzésen ment ki a bal válla -, emiatt pedig a csapat teljes idegenbeli túráját, három mérkőzést kénytelen lesz kihagyni a Portland TrailBlazers magasembere.

Két szerződésről számoltak be a mai napon. Egyrészt a Boston Celtics egy második 10 napos kontraktust is ad Coty Clarke-nak, pedig mindössze 3 percet játszott eddig a csapatnál. Másrészt a Detroit Pistons azt tervezi, hogy egy 10 napos megállapodást adnak Lorenzo Brownnak - a hátvéd 8 meccset lehúzott már idén a Phoenix Sunsnál. A sérülésektől sújtott Memphis Grizzlies Jordan Farmarral szemez a Memphis Commercial Appeal értesülései szerint, de ott egyelőre még nincs szó szerződésről, vagy legalábbis erről nincsenek információk.

Látványtervek a Milwaukee Bucks új sportkomplexumára:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus