Hírmorzsák 2016-03-18 (11:00)

Matt Barnes John Henson után ment az öltözőfolyosóra, biztonságiakkal távozott a csarnokból. Okafor térdét nem műtötték meg tegnap, Brett Brown szerint nem kell összeesküvés-elméletek szőni. Kilpatricket 3 évre szerződtette a Nets. Dwight Howard érdekeit Shaq ügynöke fogja képviselni. Marc J. Spears elhagyja a Yahoo Sportsot az ESPN kedvéért. Rövidebb lesz a moratóriumi időszak az idei off-szezontól kezdve. Andrew Wiggins az új Foot Locker reklámban (videó). E'Twaun Moore is megsérült a Bullsnál (combhajlító). Bazemore térde fáj.

Azt már a Visszajátszásban láthattátok, hogy a ma hajnali Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies mérkőzés vége paprikásra sikeredett - John Henson előbb Lance Stephensont ütötte le, majd Matt Barnesnak adott egy blokkot, csak elkezdte hergelni ellenfelét, amiért kiállították. Henson be is ment az öltözőbe, majd Barnesnak is megítéltek a játékvezetők egy második technikait, ő meg befutott az öltözőfolyosóra - jó eséllyel Hensont kereste, a Grizzlies alkalmazottai, a biztonságiak meg őt, hogy ne legyen komolyabb balhé. A Memphis kiscsatárát a csarnokból két biztonsági kísérte ki, még mielőtt valaki megtalálta volna - tegnap jöttek ki fotók egyébként Barnes ex-feleségéről és Derek Fisherről is a vakációjuk közben, valószínűleg ez sem segített.

A Philadelphia Sixers centerét, Jahlil Okafort tegnap kellett volna megműteni Floridában, de a beavatkozást nem végezték el. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) annyit mondott, hogy nem kell konspirálni, nincs rosszabb állapotban Okafor térde, mint azzal eredetileg számoltak - történt ilyen Joel Embiid és Nerlens Noel esetében is.

Mike Mazzeo (ESPN) információi szerint a Brooklyn Nets megegyezett Sean Kilpatrickkel - annyira bevált a dobóhátvéd, hogy 3 éves kontraktust adtak neki, amelyből a következő év teljesen garantált, és ha 2017. június 30-ig nem teszik ki a keretből, akkor a 2017/18-as pénze is az, mindkét idényben 1 millió dollár körül kap. Kilpatrick ebben az idényben megfordult már Minnesotában és Denverben is 10-10 napra, most a Netsnél 8 mérkőzésen átlag 19 perc alatt majdnem 12 pontos mutatója van eddig.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Chicago Bullsnál E'Twaun Moore combhajlítója húzódott meg a Brooklyn Nets ellen, de így is győzött a Chicago, az Atlanta Hawksnál pedig Kent Bazemore jobb térde zúzódott meg a legutóbbi találkozón, ő ezért nem lehetett pályán ma társaival, de ők is nyertek.

Több olyan esemény is volt, ami a ligához köthető, mégsem fog sok mindent befolyásolni. Egyrészt Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Houston Rockets centere, Dwight Howard azt tervezi, hogy Shaquille O'Neal ügynökét, Perry Rogerst kéri fel, hogy képviselje innentől az érdekeit - mint ismert, Howard nemrég adta ki Dan Fegan útját. Rogersnek egyébként egyetlen más ügyfele sincs az NBA-ben, leginkább Andre Agassi menedzseléséről vált híressé. O'Nealnak és Howardnak korábban több összeszólalkozásuk is volt, de a hírek szerint Shaq győzte meg arról DH12-t, hogy Rogers jó választás lesz.

Másrészt Marc J. Spears otthagyta a Yahoo Sportsot, és az ESPN oldalára, a The Undefeatedre fog írni a jövőben. 2009 júniusa óta dolgozott a Yahoo-nál Spears - akkor hagyta ott a Boston Globe-ot -, és Adrian Wojnarowski mellett az oldal vezető szakírója volt.

Az szintén nem sok lényegi változással jár, hogy a liga és a Játékosok Szakszervezete megegyezett egymással, a moratóriumi időszak 10 napról 5-re csökken - július 1-jétől kezdve ez az az időszak, melynek során már tárgyalhatnak a csapatok a szabadügynökökkel, de hivatalosan még nem kerülhet aláírás a szerződésekre. Ez azt jelenti, hogy idén már július 6-tól szignózni lehet a megállapodásokat - tavaly kapott ez nagyobb hangsúlyt, mikor DeAndre Jordan a moratóriumi időszak végére gondolta meg magát, hogy mégsem megy a Dallas Maverickshez, inkább marad a Los Angeles Clippersnél annak ellenére is, hogy már elígérkezett a texasiakhoz.

A végére pedig Andrew Wiggins maradt az új Foot Locker reklámból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus