Hírmorzsák 2016-03-18 (20:30)

Rambis hármas poszton is játszatni akarja Porzingist - a lett magasembert Div II-es és Div III-as egyetemek facebookon keresztül keresték, hogy játszana-e náluk. Kobe idei All-Star mezét 100.040 dollárért árverezték el. Steph Curry 2009-ben, újonc idényében mesélt akkori múltjáról, jelenéről és jövőjéről (videó). Kijöttek a Team USA riói olimpiai mezei. Popovich szerint LMA és ő is idomultak a másikhoz, plusz Duncan sérülése is közrejátszott abban, hogy Aldridge ennyit lépett előre január óta. McCollum mesélt a tavalyi évéről, illetve arról, mit gondol a Legtöbb Fejlődött Játékos díjáról.

A New York Knicks vezetőedzője, Kurt Rambis azt nyilatkozta nemrég, hogy atletikus képességei és sokoldalúsága miatt el tudja képzelni, hogy Kristaps Porzingist hármas poszton fogja játszatni néha - azért érdekes ez, mert a teljes liga afelé megy, hogy a lett magasemberhez hasonló képességű játékosokat centerben játszassák, mivel jó külső dobásaiknak köszönhetően támadásban rengeteg helyet nyitnak meg a palánk a többiek számára. Rambis azt is hozzátette, hogy vannak olyan dobásai Porzingisnek, amik nagyon nem tetszenek neki - a kijelentés óta nagyban visszaestek a lett triplakísérletei. Már-már Byron Scott szinten jól motivál Rambis...

Maga Porzingis Stefan Bondynak (New York Daily News) arról mesélt most, a March Madness kezdetén, hogy Európában azért annyira nem követte az egyetemi kosárlabdát, és Div II-es és Div III-as egyetemek hívták csak - saját elmondása szerint 2-3 edző a facebookon keresztül kereste meg, hogy ha lenne kedve náluk játszani, szívesen látnák a csapatukban.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich Paul Garciának (Project Spurs) elmondta, hogy bár sokösszetevős a dolog, de logikusnak tűnik, hogy LaMarcus Aldridge idény közben bemutatott fejlődése legalább részben Tim Duncan sérülésének köszönhető - január 22-ig LMA 15.9 pontot átlagolt jóval 50% alatti mezőnymutatóval, azóta 20 pont és 52% fölötti a teljesítménye, és nem igazán esett vissza Duncan visszatérésével sem. Popovich szerint Aldridge rájött, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket meg kell csinálnia, és senki másra nem számíthat a magasemberek közül, csak magára.

A tréner szerint az is közrejátszik azért a javulásban, hogy az erőcsatár egyre otthonosabban mozog a támadórendszerükben, nem ott kap labdákat, ahol neki korábban jó volt, hanem ott, ahol a rendszer megkívánja, plusz neki is idő kellett, hogy több támadást irányítson Aldridge felé, méghozzá azokra a helyekre a pályán, ahol játékosa szereti megkapni a játékszert - magyarul mindkét fél idomult a másik stílusához. Popovich úgy érzi, Aldridge önbizalma is nőtt, mert rájött, hogy ha dobást hibázik, az nem nagyon érdekli a csapatot - az viszont igen, ha nem dob rá, mikor üresen van és jó helyzetben.

A Portland TrailBlazers hátvédje, CJ McCollum Jabari Younggal (San Antonio Express-News) beszélgetett. McCollum úgy érzi, jó éve van, főleg hogy az előző szezonban sokat volt sérült, és nagyon hullámzott a játékideje is. Nem volt túl sokszor egészséges, hol bekerült a rotációba, hol kikerült onnan, és átlag 15 perceket játszott. Aztán megszerezték Arron Afflalót, és a 15 perce 0-ra csökkent, voltak olyan mérkőzések, amikor pályára sem léphetett, az év végét azonban sikerült megnyomnia pár sérülésnek köszönhetően. Játszott, nem játszott - folyamatosan váltakozott ez, majd vége lett a szezonnak. Az emberek emiatt nem tudták, mit is várhatnak tőle, hogyan fog reagálni a megnövekedett szerepére.

McCollum arról is mesélt, hogy mikor Younggal podcasteltek tavaly nyáron, akkor jött rá, hogy milyen alacsonyak az elvárások velük szemben erre az idényre. Young megkérdezte tőle, hogy megérdemli-e az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat, amire azt mondta McCollum, hogy nagyon sokan léptek előre rengeteget. Neki nőtt a szerepe, így produktuma is, márpedig szerinte ha összevetik az ő teljesítményét a többiekével, akkor helyt tud állni bárkivel szemben. Szerinte nagyon jó helyzetben vannak, ha arra gondol, hogy mit tett le ő és a csapat, a szakmai stábjuk idén az asztalra, mert rengeteg munkájuk van abban, hogy ennyit fejlődtek. Úgy érzi, folyamatosan lépked előre továbbra is, és nagy örömmel venné át a díjat Portland városa és a TrailBlazers nevében is.

Ma hajnalban elkelt az az All-Star mez, amelyet Kobe Bryant az idei gála főmeccsének első félidejében viselt. Az ár nem kevesebb mint 100.040 dollár volt, ami gyakorlatilag duplaannyi, mint az előző rekord - az NBA 50.040 dollárért értékesítette azt a mezt, amit LeBron James az előző idény legelső clevelandi mérkőzésén viselt, ekkor tért vissza régi-új klubjához a Miami Heatnél töltött 4 éve után.

Az nba.com egy 2009-es videóra tekintett vissza - Steph Curry újonc szezonjában mesélt a múltról, akkori jelenéről, illetve arról, mit gondol a jövőről:

A végére pedig a Team USA riói mezei maradtak, amit ma mutattak be:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus