Hírmorzsák 2016-03-20 (21:45)

LeBron szerint aggodalomra ad okot a PO-ra előretekintve, ahogy újfent kikaptak a Heattől Miamiben. Riley szerint nyitottak arra, hogy Bosh még ebben az idényben visszatérjen. Kerr szerint ha elég tökös lett volna, pihenteti a sztárokat a Spurs ellen. Nowitzki szerint olyan játékost még nem látott a liga, mint Steph Curry. Payton ma visszatérhet, Anthony Davisnek viszont befejeződött a szezon. Farmar a Grizzliesnél. Embiidet hagyták kicsit "nyaralni" a tavalyi műtétje előtt. Rondo szerint Derek Fishernek emlékezetkiesése van, ha azt hiszi, hogy nem volt soha sikeres a Triangle ellen.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Brian Windhorstnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ahogy újfent megverte őket a Miami Heat Floridában, az elég aggasztó a rájátszásra nézve. Azt is hozzátette James, hogy szerinte jobban felkészültek lesznek majd a PO-ban, ha odáig jut a dolog, hogy találkozik majd a két együttes - nem hozták ki a csapatban rejlő potenciált, nem a saját játékukat játszották, hanem engedték a Miaminek, hogy ők játsszák azt, amit szeretnek, ez pedig meg is bosszulta magát. A Heat egyébként James clevelandi visszatérése óta az utolsó négy egymás elleni mérkőzést megnyerte Miamiben, mindet kétszámjegyű különbséggel, összesen 60 pont differenciával.

Szintén a Heathez tartozik, hogy elnökük, Pat Riley Ethan J. Skolnicknek (Miami Herald) elmondta, egyelőre csak arra koncentrálnak Chris Bosh esetében, hogy mindenben segítsék - jelenleg kivárnak, aztán meglátják, hogy mi lesz még ebben az idényben. Riley azt is elmondta, hogy nyitott arra, hogy Bosh visszatérjen ebben a szezonban - korábban jöttek ki olyan hírek, miszerint a csapat nyomást gyakorol a játékosra, hogy ülje ki ezt az idényt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta még a San Antonio Spurs elleni mérkőzés előtt, miután bejelentette, hogy Andrew Bogut nem fog pályára lépni, hogy ha elég tökös lenne, minden kulcsjátékosát pihentetné - ez a Spurs mesterénél, Gregg Popovich-nál bevett szokás már évek óta, hogy az ellenféltől függetlenül bármikor kiülteti legjobbjait, ha ezt látja jónak. Végül aztán nem pihentette az egészéges játékosait, de így is a San Antonio nyerte a rangadót.

Maradjunk még a Golden State-nél, de már irányítójuknál, Steph Currynél, akiről a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Noiwtzki nyilatkozott. A német csillag Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, szerinte még sosem látott a liga Curryhez hasonló játékost. A dobótávja gyakorlatilag onnantól kezdődik, hogy átlépi a félpályát, és olyan dobásokat értékesít rutinszerűen, amit mások edzésen sem tudnak folyamatosan bedobni. Úgy tűnik, mintha erőlködés nélkül tenné a dolgát, egyetlen mozdulattal vált cselezésből dobásba. Nowitzki szerint élvezet nézni Curry játékát.

Ha már a sérülések feljöttek a bajnoknál, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az Orlando Magic irányítója, Elfrid Payton ma este már pályára léphet elvileg - a floridai gárda a Toronto Raptorsszal játszik, a játékmester pedig felépült könyöksérüléséből. A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry bejelentette, hogy Anthony Davis kihagyja a teljes hátralévő szezont - reggel volt arról szó, hogy Davis térdével is gondok vannak és a válla is fáj.

A Memphis Grizzlies leigazolta Jordan Farmart - a veterán hátvéd a Maccabi Tel-Avivnál kezdte az idény, a hét eleje óta pedig Memphisben van, azóta vizsgálták és több edzésen is megnézték. Mint ismert, a Grizzliest elképesztő sérüléshullám sújtja, emiatt kellett nekik (legalább) egy tapasztalt játékos.

Tom Moore (Bucks County Courier Times) értesülései szerint nem azért csúszott tavaly júniusról augusztusra Joel Embiid második lábfejműtétje, mert további szakvéleményeket akart kérni a center - ez volt akkor a hivatalos indoklás -, hanem egyszerűen engedték Embiidnek, hogy kiélvezze a nyarat. Mivel a júliusi nyári liga és a műtét között így nem telik el 12 hónap, így jelen állás szerint a Sixers nem tervezi, hogy Embiid pályára lép az idei Summer League-ben - azt egyébként több scout sem érti, miért nem dobják be a centert a nem túl magas színvonalat jelentő játékosok ellen legalább próbálkozni, kicsit visszaszokni a játékba, illetve a védekezésbeli dolgokat gyakorolni.

A végére pedig egy kis kedveskedés maradt Derek Fisher és Rajon Rondo között. Az irányító az idény korábbi részében már elmondta, hogy szerinte nem nagyon illik a Triangle Offense-be, amire a New York Knicks előző trénere annyit mondott februárban, hogy egy olyan játékost nem nagyon kérdezhetnek arról, akar-e játszani egy bizonyos rendszerben, aki ez ellen a rendszer ellen nem volt túl sikeres. Rondo erre annyit mondott Seth Waldernek (New York Daily News), hogy szerinte Fishernek volt néhány emlékezetkiesése, hiszen 2008-ban szétrúgták a s*ggüket - mint ismert, a Boston Celticsszel akkor bajnok lett Rondo a Los Angeles Lakers ellen. Azt is hozzátette, hogy 2010-ben aztán visszavágott a Lakers a Celticsnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus