Hírmorzsák 2016-03-21 (10:00)

Tony Parker szerint hosszútávon kell megítélni, hogy a Warriorst a legnagyobbak között lehet-e emlegetni. Draymond Green szerint továbbra is a 72-10-es rekord megdöntése a céljuk. Pat Riley szerint 50 éves NBA karrierje alatt nem látott olyan jelenséget, mint Whiteside. LeBron a Heat játékát és Josh Richardsont dicsérte. Anthony Davis vállát és térdét is megműtik. Rondo szerint meg tudná tanulni a Triangle-t, ha kellene - Carmelóval kölcsönösen tisztelik egymást. Afflalo egy utolsó nagy szerződésre hajt. Beasley szerint nagy csapat lett volna a 2011/12-es Minnesotából, ha együtt tartják a keretet. Donovan szerint Kanternek védekezésben fejlődnie kell. A Memphis Briante Webert teszi ki Farmar miatt. Bogut ma esti játéka kérdéses. Cleanthony Early és Ajinca is visszatértek. Sérültlista: Ryan Anderson (ágyék), Melo (migrén).

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) még a Golden State Warriors elleni összecsapás előtt beszélt a bajnokról. Parker szerint hihetetlen éve van az oaklandieknek - 15 éve van a ligában, tudja, milyen nehéz 70 mérkőzést nyerni a back-to-backek és a többi jó csapat miatt, úgyhogy tekintélyt parancsoló, amit most a Golden State csinál. Azt is hozzátette azonban, hogy a Chicago Bulls anno 8 év alatt 6 bajnoki címet nyert, úgyhogy meg kell nézni, mit ér el a Warriors hosszútávon, mondjuk 10 év alatt. A Spurs például 1999 óta 5-ször lett végső győztes - Parker szerint így kell megítélni a csapatokat.

A két nagyágyú tegnap hajnali mérkőzése után a Warriors erőcsatára, Draymond Green Scott Cacciolának (New York Times) elmondta, hogy a vereség ellenére továbbra sem fél kimondani, a rekordot jelentő 73 győzelmet akarják, és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy sikerüljön elérniük a céljukat.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Barry Jacksonnal (Miami Herald) beszélgetett tegnap - az interjúban Chris Bosh mellett szó esett Hassan Whiteside-ról is. Riley azt mondta a centerről, hogy 50 éve van a ligában, de soha nem látott még hasonló jelenséget. Tudja, hogy ezzel a dicsérettel csak saját magának árt a szabadügynök piac miatt, de úgy érzi, hogy borzasztóan sokat fejlődött fejben is Whiteside az utóbbi időben.

A Cleveland Cavaliers sztárjáról, LeBron Jamesről is volt szó tegnap este - James szerint aggodalomra ad okot az, hogy Miamiben mennyire nem tudják megverni a Heatet. LeBron a floridaiak játékát is dicsérte a két gárda egymás elleni találkozóját követően - Ethan J. Skolnicknek (Miami Herald) azt mondta, hogy a Heat spacingje sokkal jobb lett azzal, hogy Luol Deng játszik négyes poszton, és ez Goran Dragicnak is sokat segít. Jóval nagyobb helye van az irányításra, és gyorsabban játszik az egész együttes. James kiemelte Josh Richardsont is, aki szerint nagy segítség a Heat számára a padról.

Térjünk át a sérülésekre, felépülésekre. Andrew Bogut nagylábujja még szombat hajnalban, a Dallas Mavericks ellen sérült meg, nem is lépett pályára a Spurs ellen, játéka pedig kérdéses a ma esti, Minnesota Timberwolves elleni találkozón. A New York Knicksnél Cleanthony Early visszatért, miután december 30-án meglőtték egy striptease bár előtt, Carmelo Anthony azonban migrén miatt nem vállalta a játékot a Sacramento Kings ellen. Március 3-án sérült meg a New Orleans Pelicans centere, Alexis Ajinca - elrepedt a szegycsontja, de ma hajnaban Earlyhez hasonlóan ő is újra játékra jelentkezett. Csapattársa, Ryan Anderson ágyéksérülés miatt nem volt ott a parketten a Los Angeles Clippers elleni győzelemnél.

Ha már Pelicans: mint arról tegnap este beszámoltunk, Anthony Davis befejezte az idényt, miután az egész évben elhúzódó vállsérülése mellé jött most egy térdprobléma is. Justin Verrier (ESPN) jelentette, hogy Davist kedden meg is műtik, de az még nem ismert, hogy a térdét vagy a vállát, - Jennifer Hale (FOX Sports) úgy tudja, hogy elszakadt a labrum Davis bal vállában, így azt is megműtik és a bal térdét is -, és Verrier információi szerint veszélyben lehet emiatt a magasember olimpiai kerettagsága is - amellett, hogy ha nem kerül be valamelyik All-NBA csapatba az idény végén, 24 millió dollártól esik el.

Arról is volt szó tegnap, hogy a Memphis Grizzlies Jordan Farmarral megegyezett - a csapat Briante Webert tette ki a keretből, hogy helyet csináljanak a veterán hátvéd leigazolására.

Szintén tegnap este olvashattatok róla, hogy a Sacramento irányítója, Rajon Rondo beolvasott kicsit Derek Fishernek. Rondo beszélt magáról a Triangle-ről is - korábban úgy tűnt, hogy úgy gondolja, nem igazán fekszik neki ez a rendszer, de most Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy egy szóval se mondta azt, hogy ne tudná megtanulni. Ha beleássa magát, rengeteg videóelemzést megnéz, akkor valószínűleg ebben is jó lehetne, de nem játszott a Triangle-ben soha és most sem abban játszik. Csak arról tudja megosztani a gondolatait, amit tapasztal, ez pedig George Karl rendszere, amiben szerinte a támadással semmi gondjuk nincs, a védekezésről pedig nem nagyon akar beszélni. Melóval kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon tisztelik egymást, mert a kiscsatár minden mérkőzésen belead mindent, és úgy érzi, ő is.

A New York Knicks dobóhátvédje, Arron Afflalo a New York Daily Newsnak elmondta, hogy egy utolsó nagy szerződést szeretne magának - mivel nincs olyan rossz éve, a következő évi játékosopciója pedig mindössze 8 millió dolláros, ez jó eséllyel azt jelenti, hogy ki fog lépni jelenlegi kontraktusából. Affalo elmondása szerint ezt szeretné ugyan, de az embernek csak arra kell koncentrálnia, hogy megtegye, amit tud, mert sosem lehet tudni, milyen lehetőségek adódnak majd. Ő mindig is úgy gondolta, hogy a játékstílusa miatt hosszú karrierje lehet az NBA-ben. Nem használja túl sokszor az atletikusságát, inkább okos, próbál odafigyelni a testére.

A most már a Houston Rocketsnél játszó Michael Beasley Jerry Zgodának (The Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy ha együtt tartják a 2011/12-es Minnesota Timberwolvest, akkor szerinte borzasztóan jó csapatot alkothattak volna. A liga egyik legjobbjai voltak az első három negyedben, de csontutolsók az utolsó 12 perceket nézve. Beasley úgy érzi, hogy ez a fiatalságuk számlájára volt írható, hogy egyszerűen nem tudták befejezni a mérkőzéseket. Szerinte különleges csapatuk lett volna, ha együtt tartják a keretet - ő 2012 nyarán írt alá a Phoenix Sunshoz 3 évre 18 millió dollárért, abban a bizonyos Minnesotában pedig rajta kívül még ott volt Kevin Love, Wesley Johnson, Derrick Williams, Ricky Rubio és Nikola Pekovics, tehát gyakorlatilag "a bukottak".

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzőjének, Billy Donovannek világos üzenete van Enes Kanter számára: fejlődni kell védekezésben. A török magasember a végjátékokban nem sokszor került mostanában parkettre, a tréner pedig Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, ez a védekezés miatt van, ebben előre kell lépnie Kanternek. Megnézte az adatokat, hogy mit hoz ő és mit Steven Adams a kezdőkkel, és hatalmas különbség van a két játékos hátul nyújtott teljesítményében, ez tény.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus