Hírmorzsák 2016-03-22 (11:00)

A Bucks GM-je szerint Antetokounmpo két dologra (középtávoli tempó, saroktripla) van az All-Star státusztól, és szerencséjük volt a göröggel a drafton. LeBron nem követi már a Cavst se twitteren, se instagramon - állítólag megint a PO miatt. Los Angeles rendezi a 2018-as All-Star gálát. Clarkson és Nick Young szexuális zaklatás ügybe keveredtek. Steve Clifford könyörgött a Hornets játékosainak, hogy játszanak keményebben. Steve Kerr arra a legbüszkébb, hogy kétszer egymás után nem veszítettek. Nurkic "lenézte" Jamest, aki 2+1-gyel vágott vissza (videó). Tim Duncan újabb All-Time listán Top10-ben. Dwight Howardot és a Rocketset sem bünteti a liga a ragasztó miatt, Steven Adams szerint lehet, hogy emiatt dobja rosszul Howard a büntetőket. Evan Turner iránt érdeklődik a Knicks. Hollis-Jefferson ma este visszatérhet. Craig Sager leukémiája nem gyógyul.

A nap nyilatkozatával kezdünk, amit a ma hajnalban a San Antonio Spurs ellen 23 pontos hátrányból fordító Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford adott. A tréner a találkozót követően azt nyilatkozta, kérte játékosait az első negyed után (28-7-re nyerte azt a Spurs), hogy próbáljanak keményebben játszani, sőt, könyörgött. Azt mondta nekik, hogy tudja, hogy több pénzt keresnek, mint ő, illetve hogy a legtöbbjük ki tudná rúgatni a csapattól, ha akarná, ezért csak annyit mond, hogy kéri, adjanak bele többet.

A Spurs elleni vereség után a Golden State Warriors ma hajnalban javított a Minnesota Timberwolves ellen, erről pedig annyit mondott Steve Kerr vezetőedző, hogy talán arra a legbüszkébb ebből a szezonból, hogy kétszer egymás után nem veszítettek egyszer sem.

Tegnap este több hírforrás is megerősítette, hogy LeBron James már nem követi se twitteren, se instagramon a Cleveland Cavaliers együttesét, tehát saját csapatát - igaz, ez így alapvetően túl sok mindent nem jelent. Jamest kérdezték erről a ma hajnali, Denver Nuggets elleni győzelmet követően, de annyit mondott, hogy "következő kérdés". A Cleveland.com egy LeBronhoz közeli forrástól úgy tudja, hogy így készül James a rájátszásra - korábban is volt már rá példa, hogy a PO-ban a közösségi médiát hanyagolta az ohióiak sztárja.

Ha már LeBron: azt már tudjuk, hogy Jusuf Nurkic nem barátokat szerezni jött az NBA-be, egy sima blokk után is megvolt a "lenézés" James irányába, aztán jött a "bosszú" egy 2+1 formájában, Nurkictól meg az elismerő paskolás.

A nap statisztikája a San Antonio Spurs legendájáé, Tim Duncané, aki ma hajnalban, a Charlotte Hornets elleni találkozón a Top10-be került a játszott perceket tekintve - Gary Paytont előzte meg, 47147 alapszakaszban lejátszott perccel már a 10. helyen áll.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond Nikos Varlasnak (Eurohoops.net) adott hosszabb interjút Giannis Antetokounmpóról. Hammond szerint a 21 éves görög játékosnak két dolgot kell megtanulnia, hogy All-Star játékos legyen: 15-16 lábról (4.5-5 méter) be kell tudnia dobálni az üres helyzeteket, illetve sarokból a triplát. Kérdezte Varlas, hogy szerinte melyik Giannis posztja, amire azt mondta Hammond, hogy csatár, ahogy Jabari Parker is, mindketten képesek maguknak és másoknak is megcsinálni a helyzetet. Jók a megérzései, érzi és átlátja az egész játékot. Azt is elmondta Hammond, hogy sokan mondták a draft óta, hogy meglátott valamit a játékosban, amit mások nem, de az igazság, hogy ebből semmi nem igaz, csak szerencséjük volt. Mindenkinek jó játékosmegfigyelői vannak, az adatok mindenki számára adottak - nekik mázlijuk volt, hogy a 15. pick az övék volt, illetve hogy addig bennmaradt a görög.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a New York Knicks elnöke, Phil Jackson nagyon nagyra tartja a Boston Celtics hátvédjét, Evan Turnert, aki nyáron szabadügynök lesz. A hírek szerint Jackson úgy gondolja, Turner megfelelő lenne a csapat hátvédsorába, jó esély van rá tehát, hogy megpróbálnak rámozdulni az off-szezonban - igaz, korábban a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge is elmondta, hogy szereti Turner játékát, és meg akarja tartani hosszútávon.

Ha már New York: a Brooklyn Nets bejelentette, hogy Rondae Hollis-Jefferson valószínűleg játszik ma este, a Charlotte Hornets ellen - az újonc swingman 50 mérkőzést hagyott ki az alapszakaszból.

A liga nem büntette meg a Houston Rocketset, illetve centerüket, Dwight Howardot sem azért, mert a játékos ragasztót használt az Atlanta Hawks elleni meccsen - és állítólag használta ezt rendszeresen korábban is -, de értesítést küldtek a texasiaknak, hogy ilyen ragasztó anyag használata tilos a ligában. Az Oklahoma City Thunder magasembere, Steven Adams le is csapta a magas labdát: lehet, hogy emiatt dobta eddig olyan rosszul a büntetőket Howard.

A Los Angeles Lakersnél kicsit más jellegű problémák vannak: Jordan Clarksonnak és Nick Youngnak egy olyan nőt sikerült megtalálnia, Alexis Jonest, aki épp azt szeretné elérni, hogy a fiatal férfi sportolók ne zaklassák szexuálisan a nőket. Clarksonék a hírek szerint vasárnap este tettek csípős megjegyzéseket Jonesra és 68 éves édesanyjára, amit viszont az aktivista felrakott instagramra. Tegnap reggel a Lakers már fel is hívta őket telefonon, hogy elnézést kérjenek az eset miatt, a két játékos persze ennyivel nem úszta meg a dolgot - a csapat is vizsgálódik az ügyben.

Félig szintén a Lakershez tartozik, hogy Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint Los Angeles városa rendezi a 2018-as All-Star gálát, a Clippers és a Lakers megosztva lesznek a házigazdák a Staples Centerben - hivatalos bejelentés ma este, a Lakers-Grizzlies találkozó előtt várható.

A liga (egyik) leghíresebb pályaszéli riportere, Craig Sager elmondta, hogy rákos betegsége nincs gyógyulófélben már - a 64 éves legendánál 2014 áprilisában diagnosztizálták először a leukémiát, ami 2015 márciusában visszatért. Júliusban csontvelőátültetése volt, így ebben az idényben újra elkezdhetett dolgozni. Sager úgy fogalmazott, hogy nem nyerte még meg a csatát, nincs még vége, de nem is vesztette el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus