Hírmorzsák 2016-03-22 (21:15)

Parsonsnak elszakadt a meniscusa, valószínűleg befejezte az idényt. Okafor jobb térdét megműtötték. Dwight Howard szerint a Rockets még mindig bajnokesélyes, nem utálja Hardent. Kobe ma este, Melo holnap este visszatér. A Jazz a deadline előtt rámozdult Jeff Teague-re és Jrue Holiday-re is. A Hawks az edzések 90%-án a védekezést gyakorolja, Korver szerint tavaly túl korán kerültek csúcsformába. Mutombo Brüsszelben volt a terrortámadás idején, de jól van. Nick Young azon gondolkodik, hogy beperli a feministát, akik megpróbálta őt és Clarksont lejáratni. Kris Dunn is jelentkezik a draftra. Greg Smith az idény végéig a Minnesotánál. McCallum még 10 napra a Grizzliesnél.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons valószínűleg befejezte az idényt, miután meniscus-szakadása van a jobb térdében, és meg is kell műteni. Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint Parsons még kér egy második orvosi szakvéleményt is, mielőtt kés alá feküdne, de ha a héten meglesz a beavatkozás, akkor a szokásos off-szezon tréningjét maradéktalanul el tudja végezni majd. Tavaly a porcával volt gond a jobb térdében, amiatt egy hibrid-microfracture műtétet kellett rajta elvégezni, most nem akkora a probléma, de megint a jobb térde...

A Philadelphia Sixers centerét, Jahlil Okafort megműtötték - neki is a jobb térde miatt kellett kés alá feküdnie, meniscus-szakadása volt, és nagyjából 6 hét múlva kezdhet el újra edzeni.

Parsons egyik nagy barátja, a Houston Rockets centere, Dwight Howard Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy függetlenül attól, hogyan alakult eddig a szezonjuk, illetve mennyire nem tudtak megfelelni az elvárásoknak, továbbra is úgy gondolja, hogy bajnokesélyes csapatuk van. Senki másnak nem kell ezt elhinnie, az egész világ ellenük lehet, de ha a keretben lévő 15 ember elhiszi, hogy nyerhetnek, akkor nyerni is fognak, kétsége sincs efelől. Tavaly nagyszerű idényük volt, márpedig szerinte az egy dolognak volt köszönhető: annak, hogy hittek.

A James Hardenhez fűződő kapcsolatáról annyit mondott a center, hogy azt hiszik az emberek, hogy utálják egymást, de ő egyáltalán nem utálja Hardent. Mindketten a semmiből jöttek, és mindketten azt csinálhatják most, amit igazán szeretnek. Gyerekkorukban élvezetből játszottak és az NBA volt a nagy álmuk. Épp ezért nem utálja Hardent, mert tudja, mi mindent kellett megtennie, hogy idáig eljusson, és ezt megtette a dobóhátvéd is. Azt szeretné, ha Harden sikeres lenne, sőt, azt, hogy mind sikeresek legyenek. Átérzi csapattársa helyzetét - mindenkinek óriási elvárásai vannak vele szemben, mert a liga egyik legjobb játékosa, ő is járt ebben a cipőben.

Howard szerint csak rajtuk múlik ez az egész, ki kell találniuk, hogyan működhet a játékuk - úgy érzi a center, hogy ez egyértelműen kettejükön múlik, és sikerülhet is ez, itt van még nekik az alapszakasz hátralévő része és a rájátszás. Howard szerint ha ilyen mentalitással állnak hozzá, meg is lesz a megoldás, és ha kettejüknek sikerül megtalálni az összhangot a pályán, akkor a többiek is szépen beállnak a sorba - meg fogják találni a helyüket, ha látják, hogy ők ketten egységesek és erősek. Ez időbe telik, de ha olyan párost tudnak alkotni, amilyet elvileg kellene, akkor szerinte képesek bajnoki címet nyerni még ebben az idényben.

Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint a Minnesota Timberwolves a szezon végéig szóló szerződést köt Greg Smith-szel - két 10 napos kontraktus erejéig már aláiratták. Egy másik szerződésről is beszámoltak: a Memphis Grizzlies másodjára is megegyezett 10 napra Ray McCallummal. Az irányító az első 10 nap alatt 6 meccsen 24.3 percet, 8.5 pontot, 1.7 pattanót és 2.8 gólpasszt átlagolt 50%-os triplamutatóval.

Ha már a Memphis: Kobe Bryant két mérkőzést kihagyott fájós válla miatt, de ma este, a Grizzlies ellen visszatér a Lakers ikonja. A New York Knicks sztárjának, Carmelo Anthonynak pedig elmúlt a fejfájása, holnap este ő is játékra jelentkezik.

Az már egy korábbi történet, amit Zach Lowe (ESPN) jelentetett meg: a Utah Jazz a deadline előtt Jrue Holiday-re és Jeff Teague-re is rámozdult, de a New Orleans Pelicans és az Atlanta Hawks is túl sokat kért a Jazz szerint az irányítókért. A hírek szerint Utah-ban továbbra is nagy a bizodalmuk Dante Exumban, aki ACL-szakadás miatt hagyja ki a teljes idényt, és egyébként olcsóbban is sikerült megúszniuk az erősítést egyes poszton: Shelvin Mackért cseréltek a deadline-nál, ami nagy húzásnak tűnik, Mack ugyanis kifejezetten jól játszik és óriási segítség a Jazznek támadásban. Nagy szerepe van abban, hogy a gárda egy gyengébb periódus után most továbbra is harcol a rájátszásba kerülésért.

Az is Lowe-tól származik, hogy az előbb megemlített Atlanta az edzések 90%-ában a védekezésre helyezi a hangsúlyt, így már másodikak az egy labdabirtoklás alatt kapott pontok számában. Kyle Korver azt nyilatkozta, hogy mivel a támadójátékuk nem olyan folyékony, mint mondjuk tavaly, ezért védekezésben kell előrelépniük - mióta ezt a felismerést megtették, sokat fejlődtek hátul, és most már elöl is kezdenek egyre jobban játszani. Korver szerint tavaly túl korán kerültek csúcsformába, és abban reménykednek, hogy idén a legjobbjukat még nem is láthattuk. Az érdekesség, hogy a ligában a második legtöbb eladott labdát harcolják ki, amin még Mike Budenholzer vezetőedző is meglepődött, mert anélkül képesek erre, hogy túlságosan nagy kockázatot vállalnának vagy túl sokat faultolnának.

Reggel írtunk már róla, hogy a Los Angeles Lakers két játékosa, Nick Young és Jordan Clarkson szexuális zaklatás ügybe keveredtek. Young még az esetet követően írt instagramra, hogy "manapság bárki bármit írhat az emberről egy képpel együtt, ilyen világban élünk". Mark Medina (Los Angeles Daily News) forrásai szerint Swaggy P azon gondolkodik, hogy beperli Alexis Jonest - ő vádolta meg őket.

Dikembe Mutombo a brüsszeli reptéren volt ma reggel, a terrortámadások idején, de két képpel jelezte instagramon, hogy nincs baja, szerencsére megúszta a robbantásokat.

Újabb toptehetség jelentkezett a draftra: a Providence egyetemen meccsenként 16.4 pontot, 6.2 gólpasszt és 5.3 pattanót hozó, harmadéves Kris Dunn is ott lesz a játékosbörzén. Dunnt a Top5-be várja a legtöbb szakértő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus