Hírmorzsák 2016-03-23 (10:30)

LeBron a szokásosnál korábban váltott PO-módba, ezért távolodik a közösségi médiától. Lehet, hogy Parsons szezonjának még sincs vége? Wade szerint az a legfontosabb, hogy Anthony Davis hagyjon időt magának a gyógyulásra, ne siettesse a visszatérést idő előtt. A hatékonyság-különbség táblázaton az Atlanta egyre előrébb tör. Hivatalos, hogy Los Angeles rendezi a 2018-as All-Star gálát. A Lakers kiáll Nick Young és Clarkson mellett. Michael Jordannek egyre nagyobb a befolyása a tulajdonosok között. Craig Sagernek 3-6 hónapot jósolnak az orvosok. Jeff Green ma este visszatérhet (arcsérülés), Bogut valószínűleg még mindig nem (lábujj). Sérültlista: D'Angelo Russell (sípcsont), Marvin Williams (boka)

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elárulta, hogy a szokásosnál korábban váltott PO-módba, ezért törölte több ismerősét is twitteren és instagramon, köztük saját csapatát. LeBron szerint hamarosan itt a rájátszás, és szeretné magát felkészíteni arra, hogy a közösségi médiától eltávolodik. Az utóbbi napokban kicsit csendesebb volt a kiscsatár a megszokottnál, amiről annyit mondott, hogy próbál minél inkább a feladatra koncentrálni, a rájátszás megnyerésére, amiről tudja, hogy borzasztóan nehéz lesz és óriási kihívás.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Dallas Mavericks játékosa, Chandler Parsons valószínűleg befejezte az idényt, mert elszakadt a meniscus a jobb térdében, Schuyler Dixon (Associated Press) azonban úgy tudja, a csapat abban reménykedik, hogy Parsons még ebben az idényben pályára léphet. Elvileg 6 hét múlva kezdhet el újra edzeni, ami azt jelenti, hogy csak május elejére lenne kész - az tehát egyelőre nem teljesen tiszta, hogyan gondolja a Mavs a pályára lépést, ha csak nem jutnak tovább a rájátszás első köréből, de még a PO-ba is be kell jutniuk, hiszen a Utah Jazz ott toporog mögöttük.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a tegnapi edzést követően nyilatkozott John Reidnek (The Times Picayune) Anthony Davisről - mint ismert, neki Parsonsszal ellentétben nemcsak a szezonja ment biztosan a levesbe, hanem az olimpiai részvétele is váll- és térdműtétei miatt. Wade azt mondta, hogy ha valaki ilyen fiatalon ilyen szinten van, mint Davis, természetes, hogy minél előbb vissza akar térni a pályára, hogy bizonyítson, de hagynia kell időt magának, és nem szabad, hogy bárki siettesse. Neki 6 hónapba telt a rehab hasonló műtét után, és nagyon kemény időszak volt az számára.

A hatékonyság-különbség táblázaton nem történtek nagyobb változások: továbbra is a San Antonio Spurs (+13.0) vezet a Golden State Warriors (+11.1) és az Oklahoma City Thunder (+7.3) előtt. Az élmezőny mögé az Atlanta Hawks csatlakozott, ők +3.9-del már a hatodik helyen állnak, miután az utóbbi időben kezdenek tavalyi önmagukra hasonlítani. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Los Angeleshez két hír is tartozik. Egyrészt ahogyan arról már volt szó tegnap délelőtt, a liga bejelentette, hogy a 2018-as All-Star gálát LA rendezi.

Másrészt a Lakers hivatalos közleményben jelezte, hogy kiállnak Jordan Clarkson és Nick Young mellett - azt is tegnap délelőtt írtuk meg, hogy szexuális zaklatás ügybe keveredtek. Meghallgatták a történeteket a két játékostól és az őket vádoló Alexis Jonestól is, és máshogy tálalta őket a két fél. Hisznek Youngéknak, de a hölgy munkáját is tisztelik - megpróbálnak hármukkal összehozni egy találkozót, hogy megbeszéljék a történteket. Clarkson szerint egyébként félreértés történt mindkét részről.

Maradjunk a Lakersnél a sérültrovatban. Az aranysárga-lilák irányítójának, D'Angelo Russellnek a sípcsontja sérült meg a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés harmadik negyedében - játéka a ma esti, Phoenix Suns elleni találkozón kérdéses. A Golden State Warriorsnél valószínűleg ma este, a Los Angeles Clippers ellen sem lép pályára Andrew Bogut a lábujjsérülése miatt, a túloldalon viszont Jeff Green átment az agyrázkódások után kötelező protokollon, így ő ott lesz a bajnok ellen csapatában. A Charlotte Hornetsnél Marvin Williams bal bokaficam miatt nem játszott a Brooklyn Nets ellen.

Azt pár napja jelentette Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports), hogy Michael Jordannek egyre nagyobb a szava a tulajdonosok körében, főleg a kis piacon működő csapatok tulajdonosai között. Ez azért fontos, mivel a liga és a Játékosok Szakszervezete már egy ideje tárgyal az új CBA-ról - idén decemberig kell jelezni, ha bármelyik fél ki akar lépni a jelenlegi kollektív szerződésből, ennek módosításairól beszélnek már hetek óta, Jordannek pedig a hírek szerint elég komoly befolyása van.

Szomorú hír, hogy Craig Sager tegnap, az HBO Real Sports című műsorában elmondta, hogy visszatért a rákos betegsége. Volt már két őssejt-transzplantációja, harmadik nagyon ritkán szokott lenni bárkinél is, úgyhogy erősnek kell maradnia, hogy ezen túlverekedje magát. Megkérdezte az orvosokat, hogy mik az esélyei, amire azt mondták neki, 3-6 hónapot élnek általában a betegek, de van, akinek csak egy hét jut, van, akinek 5 év - ő lenne az első egyébként, aki kihúzza még 5 évig. Erre mondta azt Sager, hogy nem akar 3-6 hónapig vagy 5 évig élni, hanem történelmet akar írni. A végsőkig fog küzdeni, mert még nagyon sok mindent kell tennie az életben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus