Hírmorzsák 2016-03-24 (11:15)

Billups szerint LeBron viselkedése mostanában abszolút nem profi, így nem lehet vezér valaki. LeBron legalább 1-2 évet szeretne lehúzni Melóval, Paullal és Wade-del egy csapatban. Anthony szerint a Cavs drámája a komikus, a Knicksé teljesen más típusú. Egy kis srác mindent megtett JR Smith aláírásáért - Smith érdekeit is Rich Paul képviseli hamarosan. Kawhi Leonard combja megsérült. Kobe beszélt arról, készen áll-e a visszavonulásra, milyen lesz a mentalitása a kosárlabdán kívül, ki volt a legjobb versenyzőtípus, aki ellen valaha játszott, mennyire nehéz neki feldolgozni ezt a kevés győzelmet, dob-e 50 pontot az utolsó meccsén, és mit gondol a 2002-es Kings elleni nyugati döntőről. Brad Stevens szerint a Celticsnél direkt olyan játékosokat gyűjtöttek össze, akiket korábbi csapataiknál kicsit lenéztek. Russ Smith 65 pontos D-Liga csúcsa (videó).

LeBron James mostanában rengeteget szerepel a címlapokon különböző nyilatkozataival, megnyilvánulásaival, és Chauncey Billupsot kérdezték arról, mi történik épp a Cleveland Cavaliers sztárjával. A detroiti legenda elmondása szerint LeBront mindig is egy érett, felnőtt gondolkodású és tisztelettudó embernek gondolta, aki nagyon szerethető és okos is, de amit most csinál, az számára abszolút nem profi és egy kicsit éretlen is. Billups szerint így nem lehet vezér valaki. James a liga és a franchise arca, ráadásul 31-11-11-es estét produkált, de esélyt ad az embereknek arra, hogy a nagyságát készpénznek és természetesnek vegyék. Senki nem beszélt egy szót sem erről a brutális tripla-duplájáról, hanem mindenki arról elmélkedett, hogy már nem követi a Cavst twitteren, ilyen meg olyan dolgokat ír ki, meg hogy Melóékkal akar együttjátszani. Billups azt is hozzátette, hogy ha ennyire együtt akarnak játszani, akkor a nyáron csinálják meg, ő és Dwyane Wade szabadügynökök lesznek, oda írnak alá, ahova akarnak, Carmelo Anthonyt meg cseréljék el Blake Griffinre, és akkor ott az esély a Clippersben.

Tegnap este írtunk egyébként erről a sztoriról, hogy LeBron Howard Becknek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy ha együtt játszhatna Chris Paullal, Carmelo Anthonyval és Dwyane Wade-del, akkor hajlandó lenne pénzről is lemondani annak érdekében, hogy ez a csapat összejöjjön. LeBron elmondása szerint sokat gondolkodott már ezen, nagyon reméli, hogy össze is jön, és mielőtt befejezik pályafutásukat, 1 vagy 2 szezont le tudnak húzni egy csapatban. Mint azt az előbb írtuk, Wade és James szabadügynökök lesznek idén nyáron is, Paul 2017-ben, Anthony pedig 2018-ban léphet ki legkorábban jelenlegi szerződéséből.

Carmelónak is megvolt a véleménye a Cavsnél folyó dolgokról - a New York Knicks sztárja Ohm Youngmisuknak (ESPN) azt mondta, hogy szerinte komikus az a dráma, ami az ohiói együttes körül zajlik. Anthony úgy gondolja, inkább csak a twitterből indult ki az a "balhé", ami a Cleveland körül van most - LeBron most éppen mit írt ki vagy éppen nem követi már a csapatát, mindig felfújnak valamit, ami Jamesszel kapcsolatos. Melo szerint a Knicksnél egy teljesen más típusú dráma zajlik jelenleg.

Ha már a Cavs többször is szóba került, akkor nem lehet szó nélkül elmenni emellett a srác mellett, aki szó szerint mindent megtett azért, hogy JR Smith-től autogramot kapjon - tetoválások, bobblehead, mindent beszerzett, hogy felkeltse az érdeklődést, erőfeszítéseit pedig siker koronázta.

Az is JR Smith-hez tartozzik, hogy Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint ő is bekerül lassan a baráti körbe - otthagyja a CAA-t a dobóhátvéd, és érdekeit a továbbiakban a Klutch Sportsnál dolgozó Rich Paul, LeBron jó barátja fogja képviselni. Nyáron szabadügynök lehet Smith, Paul segíthet neki lehúzni kicsit a Cavst, ahogy Tristan Thompson esetében már megtette.

Sérültrovat. A San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard combsérülést szenvedett a Miami Heat elleni összecsapás harmadik negyedében. A Golden State Warriorsnél Andrew Bogut, a Los Angeles Lakersnél pedig D'Angelo Russell tért vissza ma hajnalban, a Chicago Bullsnál azonban E'Twaun Moore a szombat esti, Orlando Magic elleni összecsapásig biztos nem fog pályára lépni.

A Los Angeles Lakers ikonjával, Kobe Bryanttel beszélgettek az Inside the NBA műsorvezetői és szakértői. Shaquille O'Neal megkérdezte, hogy készen áll-e a befejezésre, hiszen alig pár hét van már csak hátra Kobe 20 éves karrierjéből, amire a dobóhátvéd azt mondta, hogy teljesen, ami kicsit furcsán is hangzik, hiszen 2 éves kora óta játszik, de ennél többet nem is kérhetett volna. Chris Webberrel poénkodott Shaq, hogy a Sacramento Kings egykori játékosa azt mondta neki, csaltak abban a bizonyos 2002-es nyugati döntőben, egy kis magyarázkodás és nevetgélés után Kobe annyit mondott, hogy ez van, a történelmet azok írják, akik megnyerik a háborúkat, és ennyiben is hagyná a dolgot - végig nevette persze ő is ezt a részt.

Webber arra kérdezett rá, hogy hasonlóan maximalista hozzáállása lesz-e a továbbiakban, bármibe is kezd, mint amit a pályán láttunk tőle, amire annyit mondott Bryant, hogy azt kell mondja, sajnos igen. Eléggé megszállott, és sok álmatlan éjszakája van emiatt, de a legjobb akar lenni a továbbiakban is. Lisa Leslie arra kérdezett rá, hogy annyi sikere volt korábban, mennyire nehéz ezt a 15 győzelmes szezont elviselni. Erre Kobe annyit mondott, hogy persze nehéz, de sokat segít neki az a hozzáállás, hogy "hosszú ideig torta volt desszertre, ezért idén nem panaszkodhat azért, mert nem maradt torta". Shaq mondta neki, hogy az utolsó mérkőzésén óriási ünneplés lesz, sokan közülük is ott lesznek, és egy valamire megkérte volt csapattársát: 50 pontot kell dobnia a Utah Jazz elleni búcsúmeccsen. Kérdezte, hogy menni fog-e ez, amire Kobe egyértelműen válaszolt: nem.

Kobe Serena Wintersszel (Lakers Nation) is beszélt, ott arra kérdeztek rá, ki volt a legjobb versenyzőtípus, aki ellen játszott - nem először tették fel neki a kérdést, most annyit válaszolt, hogy "Ez most komoly? Michael Jordan.".

A Boston Celtics Isaiah Thomasszal, Jae Crowderrel és Evan Turnerrel is sikereket ért el, Brad Stevens vezetőedző pedig Andrew Sharpnak (Sports Illustrated) elárulta, nem véletlen, hogy ilyen játékosokat gyűjtöttek össze - direkt olyanokat kerestek, akiket korábbi csapataikban kicsit háttérbe szorítottak, vagy nem tartottak olyan jó játékosnak. Stevens szerint ez fontos szempont a Celticsnél, mert ez a "csak azért is megmutatom" hozzáállás ragadós lehet a többiekre is, de szerezniük kell olyan embereket akár a draftról, akár máshonnan, akiknek ilyen a mentalitásuk, mivel nélkülük borzasztóan nehéz megteremteni egy ilyen hozzáállású környezetet a csapaton belül. Thomas úgy fogalmazott, hogy több olyan játékosuk is van, akiket lenéztek korábban, ennek megfelelően kosárlabdáznak most.

A végére pedig a D-Ligában, a Delaware 87ersnél szereplő Russ Smith maradt, aki 65 ponttal beállította a D-Liga rekordot (24/42 mezőny, 1/5 tripla, 16/20 büntető). Azért hogy milyen szintű meccsek vannak ott néha: 32 pontot szerzett ziccerek után a korábban a New Orleans Hornetsnél és a Memphis Grizzliesnél is megforduló hátvéd, aki egyébként 22 meccsen 27.9 pontot és 7.9 gólpasszt átlagol a Delaware-nél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus