Hírmorzsák 2016-03-25 (21:00)

Lehet, hogy Jimmy Butler térdét műteni kell a nyáron. Dwight Howard azon gondolkodik, hogy visszatér a nyáron az Orlando Magichez. LeBron szerint segített neki a Lue-val való beszélgetés. Parsons térdét megműtötték, befejezte az idényt. Nowitzki le akarja hívni jövő évi játékosopcióját. Ginobili azt tudja, hogy egy olimpiára még jó, azt viszont nem, bír-e még egy NBA-szezont. Duncan Ginobilitől függetlenül hozza majd meg döntését a folytatásról. Dell Demps megbánta, hogy Alvin Gentryt nevezte ki a Pelicans vezetőedzőjének. A Knicks stretch provisionnel vásárolja ki Calderont a nyáron? A Hornets elítéli a diszkriminációt. Nerlens Noel céltudatos, a nyáron az erőnléti edzővel akar dolgozni szinte végig. Két hatalmas húzás, az egyik a D-Ligából, a másik trambulinról (videó).

A Chicago Bulls dobóhátvédjét, Jimmy Butlert lehet, hogy meg kell műteni az off-szezon folyamán, mert a bal térde nincs jó állapotban. Butler Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) elmondta, hogy reményei szerint nem kell kés alá feküdnie, de egyáltalán nincs olyan állapotban a bal térde, mint volt a sérülése előtt. Játszani akar, de az fáj neki a leginkább, hogy néha úgy érzi, hátráltatja a csapatot - tudja, hogy nem az a játékos, aki korábban volt. Azt nem tudja, hogy van-e valami baja térdének, de hogy nincs minden rendben, az biztos. Most csak az érdekli, hogy ezzel a sérüléssel együtt is hogyan tud a gárda hasznára lenni.

Az utóbbi napokban folyamatosan LeBron James volt a címlapon, a Cleveland Cavaliers sztárja pedig a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni vereséget követően Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, segített neki a Tyronn Lue-val való beszélgetés a Miami Heat elleni mérkőzés után, mert jobban átlátja, hogyan kell segítenie az ohiói együttest az alapszakasz végén, a rájátszáshoz közeledve. James szerint több kell tőle, amire a szezon nagy részében képes is volt, kivéve a Nets elleni zakót.

A Dallas Maverickshez két dolog is kapcsolódik. Egyrészt Chandler Parsons térdét megműtötték -  helyrehozták az elszakadt meniscusát -, most már biztos, hogy kihagyja a teljes hátralévő szezont. Másrészt Dirk Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy jelenlegi tervei szerint lehívja jövő évi, 8.6 millió dolláros játékosopcióját, őt tehát még biztosan látjuk a következő idényben is - a német ikon hozzátette, mindig is azt mondta, hogy ki akarja tölteni 3 éves szerződését. A Mavsnél egyébként ma Nowitzki és Deron Williams is pihen a Golden State Warriors ellen, gyakorlatilag feladják a bajnok elleni ütközetet, mert fontosabb, nyerhetőbb meccseik következnek ezt követően.

Ha már visszavonulások és Texas, akkor itt lehet megemlíteni a San Antonio Spurs legendáit. Manu Ginobili Melissa Rohlinnak (San Antonio Express-News) elárulta, érzi magában az erőt és azt is, hogy még elég jó ahhoz, hogy segíteni tudja az argentin válogatottat a riói ötkarikás játékokon, ezért vállalta a szereplést. Az NBA-vel kapcsolatban azonban elmondta, hogy hónapról hónapra gondolkodik - abban biztos, hogy egy olimpiára még jó, abban viszont nem, hogy még egy szezont le tud-e húzni. Csapattársa, Tim Duncan szintén Melissa Rohlinnak elmondta, hogy Ginobili és ő egyénileg hozzák majd meg a döntést, hogy befejezik-e pályafutásukat az idény végén, úgyhogy nem feltétlenül hagyja abba ő is a kosárlabdát, ha a dobóhátvéd úgy dönt, neki elég volt.

És még mindig Texas: Ric Bucher (Bleacher Report) úgy tudja, Dwight Howard gondolkodik azon, hogy visszatérjen az Orlando Magichez a nyár folyamán, de a hírek szerint továbbra is a Houston Rockets az első számú opciója.

Maradjunk még a Southwest divíziónál, a New Orleans Pelicanshez is két hír tartozik. Egyrészt Scott Kushner (The New Orleans Advocate) forrásai szerint Tim Frazierrel a szezon végéig szóló kontraktusban fognak megállapodni. Másrészt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Dell Demps GM már megbánta, hogy tavaly nyáron Alvin Gentryt nevezte ki vezetőedzőnek - Demps egyébként ezt tagadta. Az előző idény után Monty Williams került lapátra, ezt követően érkezett a csapathoz a Golden State Warriors egykori segédedzője, de a hírek szerint Demps többször is kinyilvánította, hogy butaságot csinált, többek között csapatvezetők és játékosok körében is. Állítólag az ő helye sem biztos, Joe Dumars nevét többször is emlegették már az együttessel kapcsolatban.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks azon gondolkodik, hogy stretch provision segítségével kivásárolják a nyáron Jose Calderont. A spanyol irányítónak egy 7.7 milliós éve van hátra, ezt nyújthatnák el 3 évre, ezzel pedig több mint 5 millió dollárral több sapka alatti helyük lenne idén nyáron. Állítólag Tony Wrotentől is sok minden függ - ha ő jó formát mutat, könnyebben válhatnak meg Calderontól.

Arról délelőtt írtunk, hogy a liga elveheti a Charlotte Hornetstől a 2017-es All-Star gála rendezési jogát, mert egy melegek, biszexuálisok és transszexuálisok jogait csökkentő törvényt hoztak North Carolinában. A csapat hivatalos közleményben jelezte, hogy a diszkrimináció minden formáját elítélik - próbálják menteni a menthetőt.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, fontos nyár elé néz - Noel úgy fogalmazott, hogy tudja, hol áll jelenleg, hogy hova kell eljutnia, azt is, hogy el fog oda jutni, illetve hogy lesz elég akaratereje, hogy a megfelelő mennyiségű edzésmunkát elvégezze ehhez. A center egyébként jó mezőnyszázalékkal dolgozik, de 3 méternél távolabbról mindössze 27%-kal célzott idén. Noel annyit mondott erről, hogy szerinte jó helyzeteket vállalt, csak nem estek be ezek - úgy érzi, továbbra is el kell dobnia ezeket. Azt is hozzátette, hogy a nyár 70-80%-át a Philly erőnléti edzőjével, Todd Wrighttal akarja tölteni - szerinte sokat erősödhet Wright segítségével, aki szakmája egyik legjobbja, illetve sokkal robbanékonyabb is lehet a közös munkának köszönhetően.

A végére két zsákolás maradt. Egyrészt DJ Stephens a D-Ligában húzott egy hatalmasat:

Másrészt trambulinról kicsit másfajta töméseket is be lehet mutatni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus