Hírmorzsák 2016-03-26 (13:15)

D'Angelo Russell bokája megsérült. A Warriors újabb rekordot döntött, de a játéknap Shaqtin-jelenete is Curryhez és Klay Thompsonhoz tartozik (videó). Átadták David Lee bajnoki gyűrűjét (videó). Taj Gibson szégyelli magát a Bulls hozzáállása és eredményei miatt. Demps tagadja, hogy megbánta volna Gentry kinevezését, dicsérte a tréner munkáját. Duncan, Ginobili és Parker is kihagyja a következő két meccset, jövő pénteken térnek vissza. Zach Randolph fojtogatott egy nőt? DeMarcus Cousins az epilepsziára hívta fel a figyelmet. Adam Morrison a világvégére készül bunkerével.

A Los Angeles Lakers újonc irányítójának, D'Angelo Russellnek ma hajnalban kiment a jobb bokája, ahogyan azt a Visszajátszásban is láthattátok. Russellt le kellett vinni a pályáról, de a röntgen negatív lett, törése tehát nincs. Ma fog többet tudni az együttes arról, mennyit kell kihagynia a játékosnak, de Russell természetesen abban reménykedik, hogy semmit - úgy fogalmazott, hogy alig van már hátra a szezonból, szeretné pozitív élményekkel befejezni az idényt.

A Chicago Bulls nagyon gyenge szezont fut azt is beleszámítva, hogy sérülések sújtották a csapatot - jelenleg nem állnak PO-helyen. A gárda erőcsatára, Taj Gibson a legutóbbi, New York Knicks elleni zakó után Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, szégyelli magát. Imádja a Bulls mezét viselni, Chicagóért játszani, főleg azok után, amin keresztülmentek, és ha pályára lép, mindig kiteszi a szívét-lelkét a győzelemért és az együttesért. Nagyon idegesítő számára, amikor ennek ellenére is kikapnak, méghozzá gyenge csapatok ellen is. Hozzátette, hogy nem akar kritizálni senkit, nem véletlenül vannak az NBA-ben azok, akik, de olyan gárdák ellen hasalnak el, akiknek már semmi céljuk nincs ebben az idényben.

Gibson azt is elmondta, hogy mostanában mintha nem vennék őket komolyan, sokkal szívesebben játszanak ellenük, mint korábban. Régen tudták, hogy nagyon kemény meccsekre lehet ellenük számítani, de már nincs így, és ez felemészti - úgy fogalmazott, hogy sokkal nehezebben alszik amiatt, hogy itt az idény vége, és egyszerűen nem teszik oda eléggé magukat. Gibson szerint néha elfelejtik, hogy miért is játszanak igazából - nem magukért, hanem Chicago városáért és a Bullsért. A New York erőcsatára, Derrick Williams beszólt Gibsonnak instagramon - "trash teams"-nek nevezte Gibson a Knickset, amire annyit írt Williams, hogy 4-ből 3-szor megverték a Bullst, erre Gibson felhívta a figyelmet, hogy jelenleg egyik csapat sem áll rájátszásba jutó helyen.

Tegnap volt róla szó, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps megbánta, hogy Alvin Gentryt nevezte ki vezetőedzőnek, és ezt többször kinyilvánította mások jelenlétében is. Demps Justin Verriernek (ESPN) elmondta, hogy ez nem igaz, az egyetlen dolog, amit bán, hogy túl sok sérülésük volt, így Gentrynek nem volt lehetősége úgy edzeni a csapatot, hogy mindenki a rendelkezésére áll, egyébként szerinte a tréner nagyszerű munkát végzett. Demps elmondása szerint megmondta Gentrynek, hogy látszik a csapaton, hogy keményen játszanak, mindent bele adnak, ez pedig az edző érdeme - egyébként nagyon tetszik neki a rendszer is meg minden. Szerinte felelőtlenség volt olyat leírni, amit Wojnarowski leírt, mert egyáltalán nem igaz.

A San Antonio Spursnél elkezdődtek pihentetések - ma hajnalban sem voltak ott teljes létszámban a pályán (Danny Green is pihent a sérült Kawhi Leonard mellett), de a Tim Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker trió a következő két összecsapást kihagyja, tehát sem ma este, az Oklahoma City Thunder ellen, sem hétfőn, a Memphis Grizzlies ellen nem veti be őket Gregg Popovich mester. Mindhárom ikon jövő pénteken, az újabb Grizzlies elleni mérkőzésen tér vissza.

A Golden State Warriors ma hajnalban újabb rekordot döntött - 21 hármast dobott a bajnok, ezzel már 938-nál jár az idény folyamán, így átlépték az eddigi, a Houston Rockets által az előző idényben felállított 933-as csúcsot. Steve Kerr vezetőedző azért nem volt teljesen elégedett, hiszen csapata a tartalékos Dallas Mavericks ellen csak 128-120-ra diadalmaskodott - a tréner elmondása szerint nagy dicséret illeti a Mavst, nagyszerűen használták ki a texasiak a hibáikat, bedobálták a helyzeteiket, de úgy érzi, hogy ehhez ők is kellettek, mert pocsékul védekeztek.

A Warriorshöz tartozik a hajnal Shaqtin' A Fool megmozdulása is: Steph Curryhez került a labda, Klay Thompson meg azt hitte, hogy az fog történni, ami egyébként szokott.

A Memphis Grizzlies erőcsatárát, Zach Randolph-ot azzal vádolják, hogy fojtogatott egy nőt szerdán, Los Angelesben. A TMZ értesülései szerint a nőnek van egy monoklija, több zúzódás a hátán, illetve a bordáin, plusz a nyakán is látszódnak sérülésnyomok. Z-Bo ügynöke, Raymond Brothers azt nyilatkozta, hogy valótlan kijelentés, hogy Randolph okozta volna a sérüléseket.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins nem sokszor kerül pozitív dologgal a reflektorfénybe, de most ez történt. A ma hajnali, Phoenix Suns elleni találkozón a #TeamAria és az #EndEpilepsy feliratokkal a cipőjén játszott. Cousins elmondása szerint Aria az egyik közeli barátja lánya, aki epilepsziás és agyvérzést is kapott - megműtötték, azóta nincsenek gondjai. Cousins szerint ez egy hihetetlen történet, és bármit megtesz, ami tőle telik, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos odafigyelni erre a betegségre - reményei szerint azt kihasználva, hogy híresség, több ember szemét tudja felnyitni a témával kapcsolatban.

A Gonzaga egyetem játékosa, Kyle Wiltjer a Pardon My Take podcast vendége volt, ahol azt kérdezték tőle, hogy Christian Laettnerhez vagy Adam Morrisonhoz hasonlítaná magát. Wiltjer szerint Laettnerhez, mert nem akarja, hogy Morrisonhoz hasonlítsák. Mikor rákérdeztek, hogy miért, akkor Wiltjer, aki egyébként Morrison barátja, azt mondta, hogy Morrison furcsa fickó, van például egy bunkere, ha eljönne a világvége. Teljesen fel van szerelkezve, van élelmiszer és lőfegyver is, minden, bármit túlél - ő még nem látta ezt a bunkert, de beszélt már erről a 2006-os draft 1/3-asával. Mikor kérdezték, hogy miért van ilyen bunkere Morrisonnak, akkor azt mondta Wiltjer, hogy a Lakersszel bajnoki címet is nyerő kosaras szerint mindenki korrupt a politikában, ezért komoly dolgok fognak történni.

A végére pedig a Warriors-Mavs maradt, a meccs előtt adták át David Lee előző szezonban megnyert aranygyűrűjét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus