Hírmorzsák 2016-03-27 (10:30)

Kobe szerint Randle egy Zach Randolph testébe oltott Lamar Odom. Porzingis történelmet írt. Dunleavy szerint egyszerűen nem elég jó a Bulls. Bill Walton szerint fiának maradnia kellene a Golden State-nél. Amare szerint történelmi lenne, ha LeBron a Miami ellen játszana a PO-ban. JR Smith-t 2.5 millió dollárra perlik. Joey Crawfordék majdnem elfújták a 2013-as döntő 6. meccsének végjátékát - a Spurs lett volna a kedvezményezett. Westbrook varázslata (videó). Russell ma este valószínűleg nem játszik. Deron Williams (hasfalhúzódás) kettő, Noel (térdzúzódás) egy mérkőzést kihagy. DJ Stephens folytatta a nagy zsákolások sorozatát a D-Ligában (videó).

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant csapattársát, Julius Randle-t dicsérte a másodéves kosaras első tripla-duplája után. Bryant Serena Wintersnek (Lakers Nation) azt nyilatkozta, hogy Randle egy Zach Randolph testébe oltott Lamar Odom, és minél jobban ráérez az NBA játékára, annál több ilyen estét láthatunk majd tőle, mint amit a Denver Nuggets ellen produkált (13 pont, 18 pattanó, 10 gólpassz). Ez egyébként nem az első alkalom, hogy ezt a Z-Bo-Odom hasonlatot használja Bryant - már az előszezon második meccse után, még október elején ugyanezt elmondta Randle-lel kapcsolatban.

Ha már a Lakers: irányítójuk, D'Angelo Russell bokasérülést szenvedett a legutóbbi találkozón, és valószínűleg nem is léphet pályára a játékmester ma este, a Washington Wizards ellen. A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel jobb térde még a Boston Celtics ellen zúzódott meg egy héttel ezelőtt, a magasember pedig kihagyta a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni mérkőzést. Brett Brown vezetőedző elmondása szerint ugyanez a sors vár játékosára a következő, Golden State Warriors elleni meccsen is, ott sem lesz bevethető Noel - a tréner hozzátette, nem tudja, mikor térhet vissza játékosa.

A San Antonio Spursnél sok a pihentetés, de Kawhi Leonard a nemrég megsérült combja miatt nem játszott az Oklahoma City Thunder ellen - Gregg Popovich vezetőedző elmondta, hogy nem tudja, mikor küldi pályára sztárját, de véleménye szerint nem súlyos a kiscsatár sérülése. A Dallas Mavericksnél Deron Williams hasfalhúzódás miatt lesz kénytelen kihagyni a következő két összecsapást - a ma esti, Sacramento Kings elleni és a holnap esti, Denver elleni találkozókat. Az Indiana Pacersnél nem volt súlyos Paul George lábsérülése, ma hajnalban már játszott, 16 mérkőzés után pedig újra pályára léphetett a Cleveland Cavaliersnél Mo Williams - Kyrie Irvinget pihentette a csapat, ő pedig február vége óta nem volt bevethető bal térdsérülése miatt.

A Chicago Bulls a napokban egyre távolabb kerül a PO-tól, miután az Orlando Magictől is vereséget szenvedtek két New York Knicks elleni zakó után. A találkozó után Mike Dunleavy elmondta, nemcsak azzal van gond, hogy nem tesznek bele elég energiát a meccsekbe, de a kivitelezéssel, a fegyelmezettséggel és a folytonossággal is, egyszerűen szenvednek a pályán. Szerinte nem adták még fel a küzdelmet, de nem biztos benne, hogy elég jók a PO-ba kerüléshez. Jimmy Butler annyit tett ehhez hozzá, hogy nincs feszültség az együttesnél, ami talán jó, talán rossz hír, mindenesetre jelenleg nyoma sincs annak csapatnak, amely az utóbbi években minden nehézséget leküzdött.

A Knicks magasembere, Kristaps Porzingis sokoldalúságát mutatta meg ebben az idényben - eljutott legalább 1000 pontig, 500 pattanóig, 75 bedobott tripláig és 100 blokkig is, ezzel a liga történetének első újonca lett, akinek mindez sikerült.

A Knickshez kapcsolódik az is, hogy Luke Walton édesapja, a Hall of Famer Bill Walton nem nagyon szeretné, ha fia a New York vagy egy gyengébb csapat edzője lenne. Az idősebbik Walton Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy azt szeretné, ami legjobb a fiának, márpedig annál jobb helyzetben soha nem lesz, mint amilyenben most van, még akkor sem, ha a jelenleginél többet kereshet esetleg máshol. Bill hozzátette, hogy nem véletlenül keresnek edzőket bizonyos csapatokhoz, illetve hogy az például pénzen nem megvehető, amit most Steph Curry csinál. 

A Miami Heat magasembere, Amare Stoudemire Andrew Sharppal (Sports Illustrated) beszélgetett hosszasan elég sok témáról. Ebben az interjúban többek között az is felmerült, hogy milyen lenne egy Cleveland Cavaliers elleni PO-párharc, amire STAT annyit válaszolt, hogy egészen fantasztikus - szerinte történelmi lenne, ha LeBron James és a Miami Heat egymásnak feszülnének a rájátszásban is. Kérdezték arról is, hogy már erre gondolnak-e, a Cavs legyőzésére és a döntőre, amire azt mondta Stoudemire, hogy nem tudja, hogyan alakulnak majd a dolgok, egyelőre nem tartanak itt, és csak egy-egy meccsre előre gondolkodnak. Megpróbálnak minél több mérkőzést nyerni, hogy minél jobb helyezést érjenek el az alapszakaszban, a többit majd csak utána.

Mivel közvetve szóba került a Cavs, folytassuk velük: JR Smith-t 2.5 millió dollárra perli az a srác, akit tavaly novemberben fojtogatott egy pizzázó előtt. Mint ismert, a dobóhátvéd egy New York-i night clubból távozott, majd egy pizzázónál kért tőle egy csoport egy selfie-t meg egy autogramot, amire nem nagyon figyelt Smith, erre elkezdték heccelni. Smith fogta és a 19 éves, Justin Brown nevű fiút elkezdte fojtogatni, majd megütötte a fején és a nyaka környékén is. Akkor vádemelés nem történt ellene, most azonban benyújtották a keresetet. Smith ügyvédje, Alex Spiro szerint ez egy üres fenyegetés, megpróbálnak pénzt kicsikarni a sportolóból, és azt is elmondta, hogy rágalmazás miatt beperlik ezt a Justin Brown nevű úriembert.

A liga történetének (talán) leghíresebb játékvezetője, Joey Crawford Ohm Youngmisukkal (ESPN) beszélgetett. A híres-hírhedt bíró talán leghíresebb mozzanata az volt, amikor egyszer a padon ülő Tim Duncant kiállította nevetgélésért, volt azonban olyan eset is, amikor a San Antonio Spurs legendájának kárára tévedett. A 2013-as nagydöntő hatodik meccsén ugyanis Duke Callahan játékvezető visszanézette Ray Allen egyenlítő tripláját, hogy tényleg hármas volt-e, közben azonban Duncan beállt, pedig erre nem lett volna lehetősége, a bírók viszont nem vették észre. Pénzbüntetéssel sújtották Crawfordékat a meccs után, de ha Duncan győztes kosarat dob a rendes játékidőből hátralévő 5.2 másodpercben, ennél sokkal nagyobb bajba kerültek volna.

A hajnal legnagyobb kosarát Russell Westbrook dobta, de természetesen nem adták meg, hiába hullott a gyűrűbe végül a labda:


A végére pedig DJ Stephens maradt - pár napja húzott már egy nagyot a D-Ligás játékos, most folytatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus