Hírmorzsák 2016-03-28 (13:30)

Griffin zöld utat kapott az orvosoktól, elkezdte 4 meccses eltiltását, vasárnap visszatérhet. Porzingis szerint szükségük van Melóra. Ha Kobe nem játszik szerdán, Wade sem. Beasley próbálja elvégezni a saját feladatát, más nem érdekli. Ha Embiid egészséges lesz a nyáron, Okafort elcseréli a Sixers, ha nem, akkor választanak Noel és Okafor között? A Sixers ráment Schröderre a deadline előtt, a Hawks nemet mondott. Ish Smith maradni akar a Sixersnél, Brett Brown is megtartaná az irányítót. A Philly érdeklődik Kris Dunn iránt. Jeff Teague lemaradt a Hawks csapatbuszáról a Pistons-meccs után. 10 napos szerződések: Munford (Grizzlies), Wood (Sixers), Sims (Nets).

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin teljesen felépült combizomszakadásából, az orvosoktól zöld utat kapott a játékra, így elkezdheti letölteni 4 meccses eltiltását, amit még azért kapott, mert megütötte a csapat személyzetének egyik tagját. Griffin így vasárnap este, a Washington Wizards elleni találkozón térhet vissza - 7 meccse lesz az alapszakaszban kicsit visszaszokni a játékba, mielőtt elkezdődne a PO.

A New York Knicks újonc erőcsatára, Kristaps Porzingis Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha Carmelo Anthony a csapatnál maradna, mert az együttesnek és neki is szüksége van a kiscsatárra, nem szeretnék elveszíteni. Porzingis szerint azért kell nekik Melo, mert nélküle sokkal nehezebb dolguk lenne, a győzelmekhez is kell Anthony és személy szerint neki is azért, hogy tanulni tudjon tőle. Nagyon nehezen dolgozná fel szerine a csapat, ha Carmelo elhagyná őket, de nem aggódik, mert szerinte ez nem fog bekövetkezni - úgy érzi, Anthony lojális, szereti New Yorkot és ez a legfontosabb dolog.

Szerda éjszaka találkozik egymással utoljára ebben az idényben a Los Angeles Lakers és a Miami Heat, ez lehet tehát Kobe Bryant és Dwyane Wade utolsó egymás elleni fellépése. Elképzelhető, hogy Bryantet pihentetik az aranysárga-lilák, hiszen a vállával folyamatosan gondok vannak, de Wade Jason Liesernek (Palm Beach Post) elárulta, ebben az esetben ő sem fog pályára lépni.

A Houston Rocketsnél Michael Beasley szombat hajnalban 21 pontot dobott - az volt a 9. alkalom zsinórban, hogy kétszámjegyű ponttermést ért el, ez pedig Carl Landry és 2009/10 óta a legjobb produktum, amit a texasiaknál egy cserejátékos letett az asztalra, Landry akkor 13 ilyen mérkőzést tudott felmutatni egyhuzamban. Beasley a Houston Chronicle-nek azt nyilatkozta, hogy próbál minél profibban viselkedni továbbra is. Úgy érzi, az a legfontosabb, hogy egyénileg mindenki megtegye, ami az ő feladata, mert minél erősebbek a téglák, annál erősebb a fal is. Ő elvégzi a saját dolgát és csak erre koncentrál.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) több dologról is beszámolt a Philadelphia Sixersszel kapcsolatban. Egyrészt arról, hogy ha Joel Embiid egészséges lesz, akkor a hírek szerint a nyáron megpróbálják elcserélni Jahlil Okafort, ha pedig nem, akkor Okafor és Nerlens Noel között fognak választani - utóbbi kettő nem igazán tud hasznos lenni egyszerre a pályán. Másrészt Pompey értesülései szerint a cserehatáridő előtt, még februárban felajánlottak az Atlanta Hawksnak egy Ish Smith, Nik Stauskas, védett első körös draftjog csomagot Dennis Schröderért. Az újságíró úgy tudja, hogy a Hawks mondott nemet, mivel Smith-t nem biztos, hogy újra tudták volna igazolni a nyáron.

Ha már Smith szóba került: az irányító Pompey-nak elárulta, hogy szeretne hosszabbítani a Phillyvel - az előző idényben is jól játszott a Sixersben, de nyáron elengedték, aztán decemberben, csere útján szerezték meg megint, és 6-9-et mentek vele rögtön egy 1-30-as idénykezdet után. Smith elmondása szerint egyelőre csak imádkozik, hogy minden jól sikerüljön, de egyáltalán nem fog arra rágörcsölni, hogy kezdő lesz-e vagy sem - ha kezdő lesz, az lesz, ha nem, akkor nem. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha Smith maradna a csapatnál, mert mindent megcsinál, amit kérnek tőle, és nagyon szereti a játékát.

A Sixersnél természetesen próbálnak majd javítani a hátvédposztokon, nem véletlenül mondta azt Smith, hogy nem számít neki a kezdő poszt. A Philly szeretne hosszútávú megoldást találni egyes posztra, így Pompey információi szerint érdeklődnek a drafton Top5-be várt Kris Dunn iránt. Emellett opció lehet az igazolás, de még inkább a csere - mint ahogy a Schröder-próbálkozás is mutatja.

És még mindig a Sixers: Christian Woodot leigazolják 10 napra, így szabadlistára teszik Sonny Weemst - Wood egyébként 14 mérkőzést már lehúzott a Phillynél ebben az idényben, de a szezon korábbi részében kitették a keretből, azóta a D-Ligában, a Delaware 87ersnél játszott, ahol 32 mérkőzésen 17 pontot és 9 pattanót átlagolt 29 perc alatt. A Brooklyn Nets Henry Simsnek ad egy második 10 napos kontraktust - a center eddig 4 meccsen 13.3 perces, 4.8 pontos és 3.5 pattanós mutatót hozott össze. A Memphis Grizzliesnél Xavier Munforddal kötnek még egy 10 napos megállapodást - 5 meccsen eddig 2.4 pontot, 1.6 pattanót és 0.8 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként.

Az Atlanta Hawks maradt a végére, akik tegnap hajnalban egyszerűen otthagyták Jeff Teague-et a Palace of Auburn Hillsben, a Detroit Pistons elleni mérkőzés után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus