Hírmorzsák 2016-03-28 (21:30)

Kobe mind a 9 hátralévő meccsen pályára lép, bárkinek ad aláírt cipőt, aki kér tőle, Randy Wittman pedig szeretné, ha jövőre a Wizardsban játszana Bryant. Rondo szerint ha a Kings nem jut PO-ba, azt akarja, hogy a Mavs se jusson. Cousins megint beszólt George Karlnak (videó). Lejátszották a UFC 2-ben a Matt Barnes-Derek Fisher ütközetet (videó). Nowitzki azon gondolkodik, hogy 2017 után is marad a ligában, 20 évet szeretne játszani az NBA-ben. A Heat egyelőre nem beszélt Whiteside-dal a hosszabbításról - a center szereti a csapatot, de árengedményre nem számíthat a Miami. Rubio szerint nagy jövő előtt áll a Timberwolves, úgy érzi, nem fogják elcserélni. Lorenzo Brownnal egy második 10 napos szerződést kötött a Pistons.

A Los Angles Lakers ikonjához, Kobe Bryanthez több hír is kapcsolódik. Egyrészt a csapat bejelentése szerint ha csak valami drasztikus nem történik, az aranysárga-lilák sztárja mind a 9 hátralévő mérkőzésen pályára fog lépni. Bryant kijelentette, hogy bárkinek ad aláírt cipőt, aki van elég tökös ahhoz, hogy kérjen tőle - nem egy, nem két játékos kapott tőle ebben az idényben egy pár aláírt csukát. A Washington Wizardsot irányító Randy Wittman elmondása szerint pedig nem tudja, miért vonul vissza Kobe, és hozzátette, hogy lehet, hogy megkéri, a következő idényben játsszon náluk - nyilván félig viccből mondta ezt, semmi esély nincs rá, hogy folytatja a dobóhátvéd.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki az ESPN Radio NBA Insiders című műsorában azt nyilatkozta, hogy az nagyon szép lenne, ha 20 évet le tudna húzni a ligában - jelenleg a 18. szezonjában jár, a következő idényre játékosopciója van, de ez alapján még egy új szerződést is kötne 2017 nyarán. A német csillag elmondta, a mostani kontraktusa aláírásakor az volt a célja, hogy kitöltse 3 éves szerződését, így ennek lejártakor 39 éves lesz. Egyelőre kivár, megnézi, hogyan érzi magát a következő szezonban, aztán dönt majd arról, hogy esetleg köt-e még egy megállapodást a Mavsszel. Idén jól érzi magát, de ezt a döntést majd a családjával, régi edzőjével és mentorával, Holger Geschwindnerrel, illetve azokkal együtt fogja meghozni, akikkel még régóta együtt dolgozik. Jelenleg úgy gondolja, van rá esély, hogy még egy szerződést köt majd, hogy meglegyen a 20 idénye.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside Barry Jacksonnak (Miami Herald) elárulta, hogy egyelőre nem beszélt a csapattal a jövőről, csak erre az idényre koncentrálnak, a rájátszás pedig nagyon fontos lesz az együttes és az ő hosszabbítása szempontjából is. Reményei szerint meg akarja tartani a csapat - elmondása szerint szereti a klubot, Pat Riley-t pedig olyan szakembernek tartja, aki mindig is tud majd olyan játékosokat szerezni, akik minél jobb eredményekhez segíthetik az együttest. Whiteside szerint nem nagyon kell győzködni senkit, hogy igazoljon Miamibe, nagyszerű játékosokat lehet Floridába csábítani. A center hozzátette, mindennél többre értékeli a sikert, a győzelmet, és úgy érzi, ezt a Heatnél el is érheti. Egyelőre nem tud túl sokat a szabadügynökpiacról, de most értékes tapasztalatokkal gazdagodhat majd. Whiteside egyik barátja szerint tényleg nagyra tartja a kosaras Riley-t, és kedveli a csapatot is, de nem reális azt gondolni, hogy árengedményt fog adni a Heatnek.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio a spanyol Gigantes del Basket nevű újságnak azt nyilatkozta, hogy ha valakinek aláírt szerződése van, onnantól nincs a kezében a sorsa. Hallott róla, hogy a csapat elgondolkodott februárban, a deadline előtt azon, hogy elcserélik, mert ha egy gárdának nem megy, akkor ez természetes, most azonban biztos a dolgában és úgy érzi, hogy nem fogják sehová elcserélni. Rubio úgy gondolja, nagy jövő áll a klub előtt, hiszen nagyon tehetséges a keretük, az elvárások pedig óriásiak velük szemben, de azt is hozzátette, hogy voltak már olyan fiatal együttesek, akik végül nem hozták ki magukból a bennük rejlő lehetőségeket. Rubio szerint a Timberwolvesnak jelenleg is megvan az állománya ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba.

A Detroit Pistons egy második 10 napos szerződést kötött Lorenzo Brownnal - az irányító két 10 napos kontraktus erejéig volt már idén a Phoenix Sunsnál, ott 8 meccsen 2.5 pontot, 1.4 gólpasszt és 0.9 pattanót átlagolt 7.6 percek alatt.

A Sacramento Kingsnél nem sok pozitív dolgot lehet már kiemelni. A csapat irányítója, Rajon Rondo a ma hajnali, Mavericks elleni összecsapás után azt nyilatkozta, hogy ha ők nem jutnak be a rájátszásba, akkor nagyon szeretné, ha a Dallas sem tenné - mint ismert, az előző idényben a játékmester a texasiaknál volt, de nem sok köszönet volt ebben a próbálkozásban.

A gárda vezetőedzője, George Karl azt nyilatkozta tegnap, hogy szerinte Seth Curry még egy ideig a ligában marad. Az utóbbi időben jó teljesítményt nyújtó hátvéd ma hajnalban, a Dallas ellen megint nagyon jól játszott, DeMarcus Cousins pedig nem felejtett el újfent beszólni a trénernek - Curry interjúja közben kihangsúlyozta, hogy még nagyon hosszú ideig a ligában fog maradni csapattársa.

A végére pedig a Matt Barnes - Derek Fisher ellentét maradt, amelyet lejátszottak az EA Sports UFC 2 játékban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus