Hírmorzsák 2016-03-29 (11:15)

LeBron és Klay Thompson lettek a hét játékosai. Westbrook Jordan nyomdokaiba lépett. A Lakers negatív, a Jazz pozitív franchise-rekordot állított be. Magic Johnson szerint ez minden idők legrosszabb szezonja a Lakersnél. Patrick Ewing nem állt volna össze más sztárokkal, túl nagy volt az ő idejében a rivalizálás ehhez. Chris Paul feleségét halálosan megfenyegették. Odom újra iszik (?). Melo rajongója meccs közben rohant a pályára ölelkezni (videó). James nem játszik ma este, pihentetik, Cousins, Gay és Rondo ugyanilyen okból nem léptek pályára ma hajnalban. Pierce térde és bokája is megsérült, ki kell hagynia pár meccset. Gallinari ebben az idényben nem tér már vissza. Deron Williams határozatlan időre kiesett (hasfal, ágyék). A Suns Bogdanovicsot át akarja vinni idén nyáron, Bendert nézegetik a draftra.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James, illetve a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 3-1-es héten van túl csapatával, miközben ő 29.0 pontot, 8.8 gólpasszt és 8.5 pattanót átlagolt, és volt két tripla-duplája is ez idő alatt. Thompson 4-0-s hetet zárt a bajnokkal, mialatt 32.3 pontos mutatója volt, 62.2%-kal dobta a triplákat, legalább 5 hármast értékesített mind a négy mérkőzésen, és két olyan összecsapással zárta a hetet, amelyeken elérte a 40 pontot.

Jameshez tartozik az is, hogy a Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy LeBron ma este nem játszik a Houston Rockets ellen, pihentetik. A Sacramento Kingsnél nem tudni, mire pihennek, de ugyanebből az okból nem játszott DeMarcus Cousins, Rudy Gay és Rajon Rondo sem - Marco Belinelli fájó jobb térde miatt nem lehetett a többiekkel a parketten. A Los Angeles Clippersnél Paul Pierce jobb bokája és jobb térde is megsérült ma hajnalban, a Boston Celtics elleni győzelem közben - Doc Rivers elnök és vezetőedző elmondása szerint fog kihagyni a veterán kiscsatár pár meccset. A Dallas Mavericksnél Deron Williams határozatlan ideig harcképtelen hasfal- és ágyékhúzódása miatt.

A Denver Nuggets kiscsatára, Danilo Gallinari az olasz Sky Sportsnak azt mondta, nem tér vissza már ebben az idényben bokasérülése után - Gallo korábban még reménykedett abban, hogy a szezon során újra játszhat. A New Orleans Pelicans irányítójának, Jrue Holiday-nek nagyobb szerencséje volt, ő ma hajnalban, a New York Knicks ellen visszatérhetett lábujjsérüléséből - egy hetet hagyott ki a játékmester.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook 16. tripla-dupláját jegyezte ebben az idényben, ebből 7-et szerzett márciusban - egyetlen egy ember volt képes rajta kívül 7 tripla-duplát szállítani egy hónap folyamán: 1989 áprilisában Michael Jordan, se előtte, se azóta nem hozott senki ennyi TD-t egy naptári hónapban. A másik napi statisztika a Los Angeles Lakersé, akik fennállásuk legnagyobb vereségét szenvedték el ma hajnalban, a Utah Jazz ellen, amikor 48 ponttal, 123-75-re kaptak ki. 2014. március 6-án, a Los Angeles Clippers verte el ugyanígy az aranysárga-lilákat, de akkor Kobe Bryant nem játszott - ez volt tehát karrierje legnagyobb zakója. A Utah egyébként beállította a klub történetének legnagyobb győzelmét.

A Lakers veresége után a csapat ikonja, Magic Johnson twitteren osztotta meg gondolatait. Az irányítólegenda szerint ez az idény egyre csak rosszabb lesz, főleg ezzel a 48 pontos vereséggel. A Utah elleni zakó szerinte azért volt különösen fájó, mert nem nagyon szakadtak meg a játékosok a pályán, csak csinálták a kötelező dolgokat, de semmivel nem többet. Tavaly azt gondolta, az minden idők legrosszabb szezonja a Lakersnél, de úgy tűnik, ez még rosszabb év lesz számukra.

Egy másik legendás játékos, Patrick Ewing a mostanában divatos összeállásokról, a szupercsapatokról beszélt. A New York Knicks centerlegendája Hannah Stormnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ő nem igazán kezdeményezte volna ilyen együttesek létrehozását, mert túl nagy volt ehhez a rivalizálás akkoriban. Larry Bird és Magic is nagyszerű játékosok voltak, emellett azonban folyamatosan ment a trash talk is a részükről. Ewing hozzátette, vannak emberek, akik a bajnoki cím érdekében hajlandóak erre, de neki nem ez volt a hozzáállása.

A Phoenix Sunsnál már a jövőt tervezgetik. Egyrészt David Pick (eurobasket.com) információi szerint szándékukban áll a nyár folyamán átvinni a tengerentúlra és leigazolni Bogdan Bogdanovicsot - kilépési lehetőség van a Fenerbahcével kötött szerződésében idén és jövőre is. A szerb dobóhátvédet a 2014-es draft 27. helyén draftolta az arizonai együttes, a török bajnokságban pedig 14.8 pontot átlagolt ebben a szezonban. Másrészt segéd GM-jük, Pat Connelly a Maccabi Tel-Avivnál járt, hogy Dragan Benderről beszélgessen a csapattal - a horvát tehetséget Top5-be várják az idei drafton, és bár 2021-ig szerződése van az izraeli klubbal, bármelyik nyáron kiléphet belőle.

A TMZ forrásai szerint a Los Angeles-i rendőrség, az LAPD nagy erőkkel keresi azt a személyt, aki twitteren halálosan megfenyegette Chris Paul feleségét, Jadát. Egyelőre letartóztatás nem történt, viszont nem ez az első eset, hogy Pault zaklatják - a Los Angeles Clippers irányítója korábban már megkereste a rendőröket egy Instagram-troll miatt, aki több mint egy éve zaklatja őt és feleségét.

Azt a hírt szintén a TMZ hozta, miszerint Lamar Odom újra iszik. Az egykori kiváló kosaras csodával határos módon maradt életben egy bordélyházas kalandja után, amelyben a konyak, drog és herbál-viagra játszották a főszerepet, Odomot pedig most szombatról vasárnapra virradóra egy ír kocsmában lehetett megtalálni Sherman Oaksban, ahova két barátjával látogatott el. Úgy néz ki, hogy a konyakot nem sikerült megutálnia Odomnak, mivel többen is megerősítették, hogy 3 Remy Martint kért.

A végére Carmelo Anthony egyik rajongója maradt, aki nem tudott várni, meccs közben rohant oda a New York Knicks sztárjához:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus