Hírmorzsák 2016-03-29 (21:30)

Chris Paul nem lesz ott a riói olimpián. Jövőre Antetokounmpo lesz a Bucks első számú irányítója. Ibaka szerint nehéz megemészteni, mikor hosszú percekig semmire nem használják támadásban és nem is kap labdát. A Boston megpróbálta megszerezni Love-ot a deadline előtt, de csak egy "olcsójános" ajánlatot adtak a Cavsnek. A Clevelandnél tudják, ha idén sem nyernek, egy kis esély azért van rá, hogy LeBron újra elhagyja őket, még ha nem is hisznek ebben. DeMarre Carroll szezonja veszélyben van. Jimmy Butler újra önkritikus hangnemet ütött meg. Popovich-Sager kitűzőt lehet venni, amivel a rákellenes kutatásokat lehet támogatni. Melo megdöbbent az őt megölelő kisgyereken. Kirilenkót köszöntötték a Jazznél - szerinte Vince Carter, Kobe és Durant ellen volt a legnehezebb védekezni.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul bejelentette, hogy nem lesz ott a Team USA tagjaként az idei riói olimpián. A játékmester úgy fogalmazott, hogy úgy érzi, a testének szüksége van a pihenésre - ebben az idényben 33.2 percet játszik meccsenként, de Blake Griffin kiesése miatt nagyobb szerep hárult rá. Kisfia, Chris pár napja kérdezte meg tőle, hogy fog-e játszani az ötkarikás játékokon, amire egy része szerette volna azt mondani, hogy igen, de azt válaszolta, hogy vele akarja tölteni az időt. Paul biztos benne, hogy nélküle is meglesz az amerikai válogatott egyes poszton, hiszen ott van Steph Curry és a többiek. Kyle Lowryt is kiemelte, az ő játékát szereti, és szerinte szükség is van arra a "melós" hozzáállásra, amit a Toronto Raptors egyese képvisel.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd több riporter jelenlétében elmondta, Giannis Antetokounmpo lesz a csapat első számú irányítója a következő idényben - idén már többször is került ilyen szerepkörbe, és nem is akármilyen teljesítményt nyújtott. Kidd szerint a görög játékos lesz a továbbiakban az együttes első számú labdakezelője - hívhatják irányítónak, point forwardnek vagy point centernek, ahogy akárják, de a lényeg, hogy Antetokounmpo szab majd fazont a támadásaiknak. A tréner úgy érzi, nagy előnyt jelentett számukra, hogy Antetokounmpo labdával a kezében nagy nyomást helyezett az ellenfelek védelmére, és szépen megtalálta a csapattársait is.

Az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Serge Ibaka Anthony Slaterrel (The Oklahoman) beszélgetett a ma hajnali, Toronto elleni mérkőzést követően. A magasember azt mondta, az igazat megvallva nehéz, mikor valaki a belét is kidolgozza védekezésben, aztán támadásban 4, 5, 6, 8 percig csak a sarokban van a helye, és nem kap labdát. Mindenki ember, és őszintén be kell vallja, hogy ezt azért nehéz megemészteni - a Raptors ellen egyébként kitűnően játszott elöl is, jó passzokat is adott, plusz a dobócselek után középtávolról többször is eredményes tudott lenni.

Zach Lowe (ESPN) több dolgot is jelentett a Cleveland Cavaliersszel kapcsolatban. Egyrészt információi szerint a Boston Celtics tárgyalt az ohiói együttessel Kevin Love-ról, de a beszélgetések ott megszakadtak, mikor Danny Ainge megpróbálta pofátlanul olcsón megszerezni az erőcsatárt - David Griffin nem is nagyon gondolkodott, azonnal visszautasította. Lowe úgy tudja, hogy ha a Cleveland ebben az idényben sem lesz bajnok, akkor a nyáron visszatérhetnek a kérdésre, a Celtics pedig elég jó helyzetben van, hiszen úgy tudnak komolyabb csomagot összerakni, hogy nem "herélik ki" a csapatot, marad még elég tehetségük egy esetleges csere után is.

Az a hír szintén Lowe-tól származik, hogy a Cavaliersnél azt gondolják, LeBron James nem fogja őket még egyszer elhagyni, de a csapat is tudja, hogy ha nem nyernek idén sem bajnoki címet, akkor van arra esély, még ha minimális is, hogy sztárjuk újra lelép. Egyelőre nem nagyon tudják kihozni a James-Love-Kyrie Irving trióban lévő lehetőségeket, és Lowe információi szerint még mindig LeBronnak van döntő szava abban, hogy a jelenlegi keretben bármilyen nagyobb változást végrehajtsanak-e vagy sem.

A Cavs legnagyobb keleti riválisánál, a Toronto Raptorsnál komoly gondok lehetnek - a januárban térdműtéten áteső DeMarre Carroll állapotában visszaesés következett be. Ryan Wolstat (Toronto Sun) forrásai szerint a csapat olyan információt kapott, hogy több időre lesz szükség ahhoz, hogy a nyáron 4 évre 60 millió dollárért szerződtetett kiscsatár felépüljön, és csak egy hosszú PO jelenthetné azt, hogy még ebben az idényben visszatérhet Carroll - jó eséllyel csak egy esetleges keleti döntőben lehet majd bevethető állapotban.

A Chicago Bullsnál más jellegű problémák vannak - jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy nem fognak PO-ba kerülni. Jimmy Butler korábban is kritikus hangnemet ütött már meg magával szemben, a 23-ai, New York Knicks elleni vereség után nyilatkozta azt, hogy ha senki nem mondja ki, ő realista és akkor is tudja, hogy a jelenlegi játékával árt az együttesnek, ez pedig elszomorító. Fred Hoiberg vezetőedző a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni vereséget követően azt nyilatkozta, hogy Butlernek mindene fáj, és bár semmi komolyabb gondja nincs, de fizikailag nincs is jó állapotban, a kosaras azonban erre annyit mondott, hogy ez nem lehet kifogás. Nincs semmi gondja fizikailag, fejben viszont igen - nem mennek be a dobásai, ez pedig hatással van a játékára elöl és hátul is. Hozzátette, reményei szerint rövid időn belül változni fog a helyzet, mert PO-hoz akarja segíteni a Bullst.

Délelőtt volt arról szó, hogy a New Orleans Pelicans - New York Knicks találkozón egy kissrác befutott a pályára megölelni Carmelo Anthonyt. A Knicks sztárja azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy teljesen ledöbbent, először nem is látta, hogy egy gyerekről van szó. Szerinte pont azért nem figyeltek annyira a biztonságiak, mert egy kisfiúról volt szó, de hozzátette, ettől függetlenül ez mindenképpen probléma biztonsági szempontból.

Mivel Craig Sager nemrég bejelentette, hogy újra rákos beteg, ezért a Patty Lapel nevű cég a tervezettnél korábban kezdte árusítani az alábbi kitűzőt Gregg Popovich és Sager arcával. 10 dollárért lehet rendelni ilyen kitűzőt, a bevétel 15%-át pedig a rákbetegség kutatására fordítják.

Ma hajnalban a Utah Jazz 48 pontos győzelmet aratott a Los Angeles Lakers ellen - stílusosabb lett volna, ha 1-gyel kevesebbel nyernek, mivel a mérkőzés előtt AK47-et, azaz Andrei Kirilenkót köszöntötték, aki 2004-ben a Jazz játékosaként volt All-Star. Kirilenko elmondása szerint Kobe Bryant, Vince Carter és Kevin Durant voltak azok a játékosok, akik ellen a legnehezebb volt számára védekezni. Örült, hogy ott lehetett a pályán Michael Jordan pályafutása végén, aztán a következő 10 év Kobe-é volt szerinte - amikor ő is a pályafutása csúcsán volt, akkor Kobe-ról szólt a liga. Az orosz klasszis szerint az elmúlt 5-6 évben vette át a stafétabotot LeBron James, most pedig Steph Curry kezd kibontakozni - szerinte ezért szép az NBA, mert az egyik sztár "hanyatlásával" egy másik azonnal elkezd ragyogni. Adtak neki persze ajándékokat is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus