Hírmorzsák 2016-03-30 (11:45)

Russell videóra vette, ahogy Nick Young bevallja, megcsalja a menyasszonyát (videó) - Russellt azonnal kiközösítették a Lakersnél. Montrezl Harrell 5 meccses eltiltást kapott, mert fellökött egy bírót (videó). Lowry kezelést kapott a könyökére. Jrue Holiday (orrtörés), Gee (combizomszakadás) és Ryan Anderson (sportsérv) szezonjának is vége a Pelicansnél. Ezeli és Iguodala is a jövő héten térhetnek vissza. Kerr szerint Popovich okos, hogy pihenteti játékosait. Odomot rá akarják venni, hogy menjen rehabra, de ellenáll. Jerry Colangelo szerint nagyon gyorsan nagyon jó dolgok fognak történni a Sixersnél. Egy clevelandi srác a szívére vette a ma hajnali vereséget (videó). Sérültlista: Rose (könyök), Taj Gibson (borda), Noel (térd), Lin (hát).

A Los Angeles Lakersnél nem sok jó dolog történt ebben az idényben, a helyzet azonban egyre csak rosszabb az idő előrehaladtával, a hírek szerint ugyanis D'Angelo Russellt teljesen kiközösítették. Az ok egy videófelvétel, amit az újonc irányító csinált Nick Youngról, aki nem tudott erről a dologról - Russell arról kérdezte, lefeküdt-e más nőkkel az ausztrál énekesnőt, Iggy Azaleát tavaly nyáron eljegyző Young, a felvétel pedig felkerült az egyik pletykaoldalra.

Baxter Holmes és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint a Lakers vezetőségében nagyon aggódnak az eset miatt, de egyelőre úgy döntöttek, nem lépnek közbe. Az egyik forrás szerint az egyik csapatreggelinél senki nem ült Russell asztalához, egy másik esetnél pedig az irányító bement az öltözőbe, leült Lou Williams mellé, aki ezzel a lendülettel azonnal fel is állt mellőle és távozott. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint annyira rossz a helyzet, amennyire csak lehet, mert eddig is voltak gondok a bizalommal, most azonban ez a fogalom nem létezik a csapaton belül. A felvételen egyébként Russell a vége felé azt mondja Youngnak, hogy "örülök, hogy videóra vehettem ezt", amire Young visszakérdez neki egy "mi van?"-nal.

Nem volt sokkal okosabb a Houston Rockets újonc erőcsatára, Montrezl Harrell sem, aki a minap a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipers színeiben a mérkőzés legvégén veszett össze egy ellenfelével, majd fogta, és a nagyobb balhét megakadályozni szándékozó játékvezetőt a földre lökte. Harrell ezért 5 meccses eltiltást kapott.

Térjünk át a sérülésekre, azokból ugyanis van bőven. Arról tegnap este már beszámoltunk, hogy a Toronto Raptorsnél DeMarre Carroll szezonja veszélyben van, ám Kyle Lowry sem teljesen egészséges. Az irányító könyöke először Londonban sérült meg, majd nemrég újra rásérült, és ez leginkább büntetőzésén látszódik meg, ami az utóbbi három mérkőzésen mindössze 50%-os volt, de a londoni mérkőzés óta folyamatosan romlott. Leszívták a könyökét hétfőn, de egyelőre nem biztos abban a csapat, hogy a pihentetéssel jobb lesz a helyzet.

A New Orleans Pelicansnél több lesz lassan a sérült, mint az egészséges játékos. Anthony Davis nemrég fejezte be a szezont, most azonban Jrue Holiday orra tört el, Alonzo Gee-nek jobb combizomszakadása van, Ryan Andersonnál pedig sportsérvet diagnosztizáltak - előbbi kettő a New York Knicks elleni találkozón sérült le, Holiday a negyedik, Gee a második negyedben. Mindhárom játékos csatlakozott Davishez, mindannyiuk számára véget ért az idény, bár Anderson még kér egy második orvosi szakvéleményt a héten Philadelphiában, a másik két delikvensnél már a csapat hivatalosan bejelentette a befejezést.

A Chicago Bullsnál Derrick Rose bal könyöke megrándult - a röntgen negatív lett, de ma további vizsgálatok várnak az irányítóra. Csapattársa, Taj Gibson mindössze 10 percet játszott az Indiana Pacers ellen, mielőtt kiszállt volna bordasérülés miatt - E'Twaun Moore visszatérhetett, de így is lehet, hogy túl sokba került a mai győzemük. A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel ma hajnalban nem lépett pályára, és péntek este sem fog játszani, még mindig a jobb térdével vannak gondok. A Charlotte Hornetsnél Jeremy Lin nem volt a Sixers elleni, ma hajnali diadal részese, hátfájásai miatt nem kockáztatta játékát Steve Clifford vezetőedző.

A Golden State Warriorsnál inkább felépülők vannak: a hírek szerint a térdműtétje után lábadozó Festus Ezeli talán a jövő héten visszatérhet, tehát nagyjából egy héttel az alapszakasz vége előtt. A gárda vezetőedzője, Steve Kerr Rusty Simmons (San Francisco Chronicle) elmondta, reményei szerint Andre Iguodala egy héten belül rendelkezésükre állhat majd.

Kerr Monte Poole-nak (CSN Bay Area) arról mesélt, hogy mennyire okos a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich, amiért pihenteti játékosait így az alapszakasz végén. A Spurs gyakorlatilag biztosan második lesz nyugaton (és az egész ligában), senki nem fenyegeti őket hátulról, és nem hajszolják semmilyen rekord megdöntését. Kerr szerint az az érdekes kérdés, hogy otthon pihentetnek-e vagy szeretnének makulátlan hazai mérleget produkálni. A tréner hozzátette, hogy Popovich nagyon régóta csinálja már ezt, a San Antonio kulcsjátékosai pedig idősebbek, mint az övék, Duncannek, Ginobilinek és Parkernek pályafutásuk ezen szakaszában már szükségük van a pihentetésre. Lehet, hogy ők is élnek majd ezzel, akár már jövőre is, mivel nyáron ott lesz például az olimpia.

A Philadelphia Sixers elnöke, Jerry Colangelo a Bucks County Courier Timesnak elmondta, továbbra is bízik Sam Hinkie GM-ben, és nagyon fényes szerinte a csapat jövője, hiszen akár négy első körös pickjük is lehet az idei draftra, nagyjából 60 millió dollárnyi sapka alatti helyük lesz, a mostani kerethez pedig csatlakozhat egy egészséges Joel Embiid és Dario Saric is akár. Colangelo szerint figyelik, ahogyan a fiatalok fejlődnek, és sok jó dologra számítanak, méghozzá a nagyon közeli jövőben. Ha megfelelő lesz a csillagok állása, és lesz egy kis szerencséjük, akkor sokkal gyorsabban tudnak egy erős csapatot csinálni a Sixersből, mint ahogyan azt az emberek képzelik.

Arról tegnap délelőtt volt szó, hogy Lamar Odom újra elkezdett inni, ez pedig nagyon aggasztja a környezetében élőket. A TMZ értesülései szerint felelsége, Khloe Kardashian, illetve két gyereke is nagy erőkkel próbálja rávenni, hogy még most menjen el elvonóra, azt ugyanis senki nem hiszi el, hogy Odom képes arra, hogy csak egy keveset igyon, majd utána letegye az alkoholt. Az egykori kosaras a fizikoterapeutához folyamatosan jár most is, de elvonóra nem hajlandó menni egyelőre, márpedig állítólag Khloe-nak is véges a türelme - el fog jönni az az időpont saját bevallása szerint is, amikortól már nem próbálkozhat azzal, hogy Odomot megmentse saját magától.

A végére pedig egy clevelandi srác maradt, aki nehezen viselte a ma hajnali, Houston Rockets elleni vereséget - azért ekkora tragédia nem történt...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus