Hírmorzsák 2016-03-30 (21:45)

Westbrook és Adams is leszólták az ünneplő Reggie Jacksont. Russell biztonságiakkal hagyta el a Lakers edzőközpontját, ma sajtótájékoztatón beszél ő és Nick Young is, Swaggy P bajban van a menyasszonyánál. Shane Battier teljesen lemondott Whiteside-ról az első találkozásuknál, mára teljesen megváltozott a véleménye. Egy vudu-pap szerint a Pelicanst elátkozták. David Lee a nyáron visszatérhet a Knickshez. Jimmy Butlert a Celtics megpróbálta megszerezni a deadline előtt, a nyáron a Magic is próbálkozni fog érte. Divac több évet hosszabbított a Kingsszel, David Morway lesz a jobb keze. Yao Minget beiktatják idén a Hírességek Csarnokába. Két Pelicans-Rockets meccs lesz októberben Kínában, az előszezonban. Sérültlista: Pierce két meccs (boka, térd), Porzingis (váll), Tyson Chandler (hát).

Volt egy kisebb "botrány" a ma hajnali Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder mérkőzés végén - 4 pontos detroiti vezetésnél, amikor már eldőlt a meccs, a Thunder volt játékosa és a Pistons jelenlegi irányítója, Reggie Jackson elkezdett látványosan ünnepelni. Steven Adams még a büntetők közben magyarázott neki valamit, majd a meccs után azt mondta, hogy nem igazán lepődött meg, és ez a mozdulatsor sok mindent elárul JacksonrólRussell Westbrookot is kérdezték, észrevette-e a dolgot, amire azt mondta, hogy persze, szerinte tiszteletlenség volt ez a csapatuk felé, nem is tetszett neki, de nem igazán izgatta fel a dolog. Azt is kérdezték tőle, hogy tavaly nem a legbarátibb körülmények között vált el egymástól a csapat és Jackson, amire azt mondta, hogy nem sokat számít. Jackson máshol akart játszani, most a saját szempontjából jobb helyen van, de a Thundernek nem sokat számított, hogy távozott.

A másik, inkább pályán kívüli balhéról reggel már részletesebben írtunk - D'Angelo Russell felvette videóra, ahogy Nick Young bevallja, hogy lefeküdt egy lánnyal, miközben ugye neki van egy menyasszonya. Jegyese, Iggy Azalea twitteren azt írta, hogy látta, sok szó esik Russellről, neki pedig kifejezetten tetszett a kis videó, majd megköszönte a dolgot az irányítónak. A TMZ úgy tudja, hogy Swaggy P nagy bajban van a barátnőjénél. Young és Russell egyébként a ma esti mérkőzés előtt sajtótájékoztatón beszélnek majd a helyzetről. Mark Medina (Los Angeles Daily News) jelentése szerint Russell a Lakers edzőközpontját biztonsági őrök kíséretében hagyta el.

Shane Battier volt az ESPN Radio Dan Le Batard Show című műsorának vendége, ahol a Miami Heat centeréről, Hassan Whiteside-ról mesélt egy történetet. Az edzőtáborban futottak sprinteket a két bajnoki címük utáni nyáron, és ott volt már a középjátékos is, aki azonban a futások után lefeküdt a földre. Odament hozzá Battier, és mondta neki, hogy keljen fel, hiszen a triplázásra készülnek, és LeBron, D-Wade, Chris Bosh vagy Udonis Haslem sem fekszenek a földön. Arra is rákérdezett, hogy szerinte Pat Riley azért meg fogja-e fizetni, hogy a földön fekszik? Bár Whiteside vette is a lapot, felkelt, majdnem elnézést is kért és nagyon pörgött, de Battier magában lemondott a centerről, úgy volt vele, hogy távolítsák el ezt a gyereket nyugodtan a csapattól. Az egykori 3&D specialista kiscsatár elmondása szerint azóta teljesen megtért, megváltozott a véleménye Whiteside-ról, aki szerinte megérdemli a nagy pénzt nyáron.

Sérülések. A Los Angeles Clippers kiscsatára, Paul Pierce legalább két meccset kihagy térd- és bokasérülése miatt - ma este a Minnesota Timberwolves, holnap este pedig a Thunder vendége lesz a Clippers. A New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis valószínűleg nem játszik ma este, a Dallas Mavericks ellen, fáj a jobb válla. A Phoenix Sunsnál Tyson Chandler játéka a hátfájásai miatt kérdéses a ma esti, Milwaukee Bucks elleni összecsapáson.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Brett Dawson (Advocate) egy New Orleans-i vudu-papot, Belfazaar Ashantisont kérdezte meg a Pelicanst sújtó sérüléshullámról, amire azt mondta az illető, hogy szerinte egyértelműen el van átkozva az együttes, valami negatív energia van a klubon belül. A Pelicans egyébként 10 napos szerződést kötött James Ennisszel - a kiscsatárt nemrég tette szabadlistára a Memphis Grizzlies. Ennis a 18. játékos a Pelicans keretében, de ennyi Hardship Exceptiont kapott a csapat, mivel Anthony Davis, Tyreke Evans, Eric Gordon és Quincy Pondexter mellett befejezte az idényt Alonzo Gee és Jrue Holiday is, Ryan Anderson pedig valószínűleg szintén csatlakozik hozzájuk.

Szintén a Pelicanshez tartozik félig, hogy New Orleans és a Houston Rockets két mérkőzést játszik majd az előszezonban Kínában - október 9-én Sanghajban, október 12-én pedig Pekingben találkozik majd a két együttes az NBA Global Games China sorozat keretein belül.

És ha már Rockets - egykori centerük, Yao Ming idén bekerül a Hírességek Csarnokába, jelentette Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports). A hivatalos bejelentés a hétvégén lesz, az NCAA négyesdöntő közben.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint David Lee és a New York Knicks beszélgettek a közös folytatásról, miután az erőcsatárt kivásárolta a Boston Celtics, de akkor még a Dallast választotta Lee. A kosaras a nyár folyamán szabadügynök lesz, és a hírek szerint van rá esély, hogy visszatér a Knickshez, egykori csapatához.

A Chicago Bullsnak nem megy idén, ezt pedig megpróbálták kihasználni az ellenfelek - Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint több együttes is érdeklődött a Bullsnál Jimmy Butler iránt, többet között a Boston Celtics is, de mindenkit elutasított a Chicago. Ettől függetlenül a nyáron megint számíthatnak Gar Formanék egy "rohamra", és több vezetőségi tag szerint az Orlando Magic is rámozdulhat a tavaly nyáron 5 évre hosszabbító swingmanre.

A Sacramento Kingsnél alakul a vezetőség hosszabb távon is, már amennyire náluk az aláírt szerződések számítanak. A csapat nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy Vlade Divac többéves hosszabbítást kapott, marad az elnöki poszton, de ahogy arról már lehetett hallani korábban is, egy tapasztaltabb, a vezetőségi munkában járatosabb személyt is szerezni akarnak a szerb legenda mellé GM posztra, Marc Stein (ESPN) értesülései szerint pedig ez David Morway lesz. Morway a Milwaukee Bucksnál és az Indiana Pacersnél is dolgozott hasonló pozícióban, és bár nincs még meg hivatalosan az aláírás, gyakorlatilag borítékolható, hogy ő lesz Divac jobb keze a továbbiakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus