Hírmorzsák 2016-03-31 (10:45)

D'Angelo Russell hosszasan elnézést kért tettéért, Nick Young egyelőre nem fogadta el a bocsánatkérést, MWP szerint nagyszerű a hangulat a csapaton belül, szeretik egymást. Draymond Green és a Spurs történelmet írtak, a Raptors és a Warriors pedig franchise-rekordot állított fel. Popovich szerint talán egy csésze kávét ér a 38-0-s hazai mérlegük. Tony Parker szerint pihentetni fognak a Warriors ellen is. Porzingis nem tudja felemelni sem a jobb vállát. Rondót és Cousinst szinkrontapsolásért büntették (videó). Odom ott volt a Lakers-Heaten (videó). Kobe Bryantet már csak a jeges borogatások tartják össze (videó). Huertas pedig a semmiből bukkant elő (videó).

A Los Angeles Lakers újonc irányítója, D'Angelo Russell telefoninterjút adott tegnap Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports), miközben a Staples Centerbe tartott a Miami Heat elleni mérkőzésre. Russell szerint nem tudja elégszer elmondani, mennyire sajnálja, hogy felvette azt a beszélgetést, amelyen Nick Young bevallja, hogy megcsalta jelenlegi menyasszonyát, Iggy Azaleát. Nagyon rosszul érzi magát az eset miatt, és bárcsak ne történt volna meg a dolog. Kérdezte Wojnarowski, hogy hogyan került ki a birtokából a felvétel hónapokkal azután, hogy felvették azt, amire Russell elmondta, hogy őszintén nem tudja.

Aki ismeri őt és Youngot, az tudja, hogy ők ilyenek, sokat hülyülnek, de még egyszer bocsánatot kért, hogy fel is vette a beszélgetést. Nem akart szándékosan ártani senkinek sem, nem akarta, hogy a közvélemény birtokába kerüljön az, ami a felvételen elhangzik. Az ő hibája volt, ami történt, de nem direkt csinálta. Mindig felveszik magukat egyébként, mikor hülyéskednek, akár otthon vannak, akár idegenben, aztán visszanézik a felvételeket és jókat szoktak nevetni magukon. Soha nem gondolta volna, hogy ezeknek a csíntevéseknek nagyobb következményei is lehetnek, és ez az a lecke, amit most megtanult. Mit nyerhet bárki azzal, ha szándékosan árt valaki más kapcsolatának? Ő sosem akart bántani senkit, és megint elnézést kért.

Russell elmondása szerint már személyesen is bocsánatot kért Youngtól, elmondta neki, hogy sokat jelent számára a barátsága a pályán és azon kívül is. Arról is beszélt, hogy a legjobb állás az övé, hiszen a Lakersben játszhat és abban a városban, amit annyira szeret. Semmit nem vesz készpénznek, ugyanúgy el kell fogadnia a rosszat is, mint a jót, de úgy érzi, most még erősebb lett, mint korábban. Tudja, hogy nehéz időszak elé néz majd, de jó embernek tartja magát, és sokat jelentenek számára az emberi kapcsolatai. Senkinek nem akart rosszat, és keményen fog dolgozni azért, hogy visszanyerje a csapattársai és azok bizalmát, akiket ez az ügy érintett, ezért pedig bármit megtesz - később a sajtótájékoztatón hozzátette, csak az idő gyógyíthatja be ezeket a sebeket.

A TMZ azt jelentette ma hajnalban, hogy Young a közös beszélgetés után el is fogadta Russell bocsánatkérését, de sosem lesz már olyan a kapcsolatuk, mint korábban, amire azonban maga Swaggy P azt írta twitteren, hogy "mit fogadtam el?". Young a Heat elleni mérkőzés előtt beszélt a riporterekkel, akiknek elmondta, ezt majd négyszemközt elintézik - egyelőre nem úgy néz ki, mint aki túllépett a dolgon. Ha már ekkora a baj, megkérdezték Metta World Peace-t is a helyzetről, aki elmondta, nincs semmi gond, szeretik egymást a Lakers játékosai, jó a hangulat a csapaton belül.

A nap statisztikája Draymond Greenhez fűződik, a liga történetében ugyanis ő az első játékos, aki egy idény alatt elért 1000 pontot, 500 gólpasszt, 500 pattanót, 100 szerzett labdát és 100 blokkot is. Csapata, a Golden State Warriors is történelmet írt, hiszen 68. győzelmüket aratták ebben a szezonban a Utah Jazz elleni sikerrel, ez pedig a legtöbb a franchise történetében. A harmadik napi stat a Warriors legnagyobb ellenfelénél található, a San Antonio Spurs ugyanis a New Orleans Pelicans ma hajnali legyőzésével 38-0-ra módosította otthoni mérlegét, ez a liga történetének legjobb hazai kezdése - az 1995/96-os Bullst nyomták le a második helyre. A negyedik pedig a Toronto Raptorsé, akik a franchise fennállásának során először érték el az 50 győzelmet egy idény során.

A Spurs vezetőedzőjét, Gregg Popovich-ot megkérdezte Jeff McDonald (San Antonio Express-News), hogy mennyit ér ez a 38-0-s, makulátlan mérleg, amire a trénerlegenda annyit mondott, hogy talán egy csésze kávét, talán... 

A két nyugati elitgárdához kapcsolódik a Spurs irányítója, Tony Parker, aki elárulta, szerinte a Warriors elleni meccsükön mindenki pihenni fog, Gregg Popovich vezetőedzőnek ugyanis az a legfontosabb, hogy pihentesse játékosait a rájátszásra, az első hely nem érdekli - egyébként sem lenne rá esélyük. Parker hozzátette, ezért dolgoznak az egész szezon során olyan keményen, hogy olyan helyzetbe jussanak az alapszakasz végén, olyan mérlegük legyen, hogy már pihenhetnek - mivel hátulról senki nem fenyegeti őket, ezért nyugodtan megtehetik majd, így azonban a Warriors számára könnyebb ellenfél lehetnek.

Arról tegnap este már volt szó, hogy a New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis a jobb vállával bajlódik, és nem is lépett pályára az újonc magasember ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen - Porzingis egyébként a New Orleans Pelicans ellen sérült meg, mikor leblokkolta Alonzo Gee zsákolási kísérletét. A játékosnak MRI-re kell mennie, ha a csapat visszaért New Yorkba, ugyanis annyira fáj a válla, hogy fel sem tudja emelni.

A Sacramento Kings párosa, Rajon Rondo és DeMarcus Cousins egy húron pendülnek - most a játékvezetőt gúnyolták ki egyszerre tapsolással, amiért mindketten technikait kaptak a Washington Wizards elleni mérkőzés legvégén. Rondónak ez kiállítást ért, Cousinsnak pedig a szezonbeli 16. technikaiját, ami automatikus egymeccses eltiltással jár. Ezt a jelentetet nézhetitek meg ezen a linken.

A Los Angeles Lakersszel kezdtünk, velük is fejezzük be. Egyrészt Lamar Odom visszatért a Staples Centerbe. A Lakers-Heat meccs után állítólag hosszasan beszélgetett Kobe Bryanttel és Dwyane Wade-del is - mindkettejüknek volt csapattársa -, Wade pedig twitteren le is írta, hogy azért nem számít számára annyit a mai vereség, mert lehetősége volt Odommal találkozni, beszélgetni kicsit.

Ma hajnalban Kobe Bryant mindössze 9 percet játszott, miután az első félidőben megmondta Byron Scott vezetőedzőnek, hogy egyszerűen nem tud normálisan mozogni - a videót látva nem csoda.

A nap labdaszerzését pedig az egyszercsak Erik Spoelstra mögül felbukkanó Marcelinho Huertas produkálta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus