Hírmorzsák 2016-03-31 (21:00)

Több Bulls-játékos sem bízik Hoibergben. A Chicago a nyáron megfontolhatja Butler elcserélését. Lakers-botrány: Russellt mindenhol utálják, Young megbocsájtott (?). Beal beszólt a csapattársainak a Kings elleni vereség után, Gortatnak megvolt a véleménye erről. Durant is kiosztotta Reggie Jacksont. Rondo szerint a Kings sz*r szezont futott idén. Sam Mitchell szerint nagyon sokat kell még érnie a Timberwolves fiataljainak, a Clippers ellen nyújtották a szezon legrosszabb teljesítményét. Melo, Robin Lopez és Calderon saját játékidejükből áldoznának a fiatalok javára. Farmar a szezon végéig aláírt a Memphishez. DeMarre Carroll még a PO előtt pályára akar lépni. JR Smith és Irving is betegek. Shumpert fogasnak használta Lue-t (videó). Iguodala és a Warriors megviccelte Ezelit (videó). Jordan 1988-as zsákolása tetoválásként.

A Chicago Bullsnak nagyon nem jött össze ez a szezon, és valami nincs rendben a gárdán belül. Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint elég sok játékos nem bízik Fred Hoibergben és az ő rendszerében, Taj Gibson és Jimmy Butler már a nyilvánosság előtt is kritizálták az új trénert korábban, Broussard forrásait ismerve ez azonban sok mindent nem jelent még. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) azonban egyrészt megerősítette ezt, másrészt úgy tudja, a Bulls fontolóra fogja venni Butler elcserélését a nyár folyamán - KC Johnson (Chicago Tribune) hozzátette, a Chicagónak jelen helyzetében mindent meg kell hallgatnia, de Butlerért komoly csomagot kell összerakni, különben esély sincs a mozdítására.

A fő téma természetesen a Los Angeles Lakers és D'Angelo Russell botránya továbbra is. Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy Nick Young tényleg elfogadta az irányító bocsánatkérését - Mark Medina (Los Angeles Daily News) viszont Young barátaitól úgy tudja, hogy Russell nem kért még elnézést szemtől-szembe YoungtólMint ismert, Lamar Odom ma hajnalban ott volt a Lakers Miami Heat elleni összecsapásán, Kobe Bryant pedig a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Odom jó példa lehet Russell számára, hogy egy szörnyű helyzet hogyan lehet egyre jobb idővel. Egy magasan jegyzett játékosügynök Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy szerinte alaposan túlspilázott az, hogy a szabadügynökök nem akarnak az aranysárga-lilákhoz igazolni Russell ügye miatt.

A jó dolgok itt véget is értek, többen ugyanis figyelmeztettek arra, hogy Russell botránya csak egy csepp a pohárban - a Lakers pocsék évet fut, és ahogy tavaly nyáron nem volt vonzó a szabadügynököknek a csapat, ahhoz képest a helyzet jelentősen nem lesz jobb most nyáron sem, hiszen nem sokat bizonyítottak a fiatalok. Jordan Clarksont a TMZ kérdezte a dologról, amire annyit mondott, hogy mindkét érintett, Russell és Young is "tesó", de most nehéz helyzetben van a Lakers, arra azonban nem válaszolt, hogy valaha fog-e bízni az irányítóban. Russell Baxter Holmesnak (ESPN) mondta el, hogy sehova nem tud úgy elmenni most, hogy ne utálnák - megpróbálja normálisan kezelni ezt, csak a játék lebeg a szeme előtt.

Nincs nyugodtság a Washington Wizardsnál sem - a fővárosiak a ma hajnali, Sacramento Kings elleni sikerrel végleg elszálltak a PO-ért folytatott küzdelem szempontjából, igaz, eddig sem volt túl sok esélyük. A vereséget követően Bradley Beal kicsit megszólta csapattársait - annyit mondott, hogy egyszerűen nem pörögtek eléggé, egymással veszekedtek ahelyett, hogy a játékra koncentráltak volna, elhitték már a szezon korábbi részében, hogy nekik helyük van a PO-ban, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy már menni akarnak nyaralni, annyi azonban biztos, hogy még Randy Wittman vezetőedzőt sem okolhatják - , amire a Hoop District nevű twitterfiók kérdezett rá, hogy jogos volt-e - Marcin Gortattól érkezett a félreérhetetlen válasz: "nem...".

A Sacramento szezonja se jobb egy dekával se, ezt pedig irányítójuk, Rajon Rondo is tudja. A játékmester Sean Cunninghamnek (KXTV) azt mondta, hogy szerinte fényes a csapat jövője, de ezt a jelzőt erre a szezonra nem használná. Rondo finomított szabadfordításban úgy fogalmazott, hogy fogalma sincs, mitől voltak ennyire sz*rok idén, de ami tény, az tény, ettől azonban csak még édesebb lesz a siker a következő idényben - bár szabadügynök lesz a nyáron, nagyon úgy tűnik, hogy maradni akar a kaliforniai együttesnél.

És akkor a "drámáknak" még mindig nincs vége: Reggie Jackson borzolta a kedélyeket tegnap hajnalban, a Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder mérkőzés után, amiért Russell Westbrooktól és Steven Adamstől már meg is kapta a magáét. Kevin Durantet is kérdezték az esetről, amire annyit mondott, hogy rangon aluli a dolog. Ott futkosott meg ugrándozott körbe Jackson, miközben nem is játszott a teljes csapatuk - ha mindenkit bevetnek, agyonverik őket. Azt is elmondta Durant, hogy nem akar így beszélni, de eléggé kiakadt az eset miatt. Bizonyos emberek olyanok, amilyenek, de ők nyerték a meccset, ezért gratulál a Pistonsnak.

A Minnesota Timberwolves nagy zakót kapott ma hajnalban a Los Angeles Clipperstől, Sam Mitchell vezetőedző nem is fogta vissza magát - elmondta, messze a leggyengébb meccsük volt ez az idei szezonban. Mitchell szerint se elzárásokat nem adtak normálisan, se nem passzoltak, a találkozó elején pedig azt sem lehetett észrevenni, hogy a pályán vannak. Azt szeretné, ha a média nem kérdezgetné őt a továbbiakban, hogy mennyire jó lehet ez az együttes, de tudja, hogy úgyse úgy lesz, ahogy ő akarja. Meg kell érteniük, hogy még mindig csak 25 győzelemnél tartanak, hogy meg kell tanulniuk, hogyan kell játszani, fel kell nőniük, és látniuk kell, hogy akikkel most játszottak az egy igazi PO-csapat volt, az eredményt meg lehetett látni. Egyáltalán nem állnak még készen - szeretné, ha nem olvasnának a játékosok újságot, illetve ha nem beszélnének annyit a barátaikkal, mert egyelőre nem elég az, hogy kiküldik a mezeket a pályára.

A New York Knicksnél három veterán játékos is megkereste Kurt Rambis vezetőedzőt, hogy a saját játékperceik kárára játszassa többet a fiatalokat - Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint Carmelo Anthony állt elő az ötlettel, Robin Lopeznek és Jose Calderonnak vetette fel a dolgot, és így hárman mentek a vezetőedzőhöz, hogy felvázolják neki elképzeléseiket - Jerian Grant, Langston Galloway, Derrick Williams vagy Kyle O'Quinn játszhatnak majd így többet. Melo azt nyilatkozta, hogy ezeknek a srácoknak szükségük van arra, hogy játszanak, főleg most. Anthony szerint tapasztalatra van szükségük, amiket csak a meccsen szerezhetnek meg. Szerinte ezzel magabiztosabbak lesznek és a csapaton belüli légkör is jobb lesz - azt nem szeretnék, ha elveszítenék az önbizalmukat azok, akik nem kerültek eddig túl sokszor pályára.

A Memphis Grizzlies a szezon végéig szóló szerződést kötött Jordan Farmarral - a hátvéd 10 napos szerződése most járt le, 5 mérkőzésen 10.8 pontot, 1.8 pattanót és 3.6 gólpasszt átlagolt 25.6 perc alatt.

A Toronto Raptorsnél DeMarre Carroll ma hajnalban lenyilatkozta Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution), hogy szeretne még pár mérkőzést lejátszani a rájátszás előtt - ez szöges ellentétben áll azzal a nem régiben napvilágot látott hírrel, hogy csak akkor léphet pályára a kiscsatár ebben a szezonban, ha sokáig menetel a PO-ban a kanadai alakulat. Az Orlando Magicnél Nik Vucsevics 13 meccses kihagyás után ma este visszatérhet - Scott Skiles bejelentése szerint a kispadról fog beállni a montenegrói center. A Cleveland Cavaliersnél Kyrie Irving és JR Smith is kihagyta a ma reggeli shootaroundot, mindketten betegek és mindkettejük játéka kérdéses a ma esti, Brooklyn Nets elleni összecsapáson.

Ha már a Cavaliers: azt még nem tudni, mennyire jó edző Tyronn Lue, de fogasnak már megfelel Iman Shumpert számára.

A rajongás új szintje: a világ legjobb sporttémájú tetoválójának tartott Steve Butcher egy dán férfira "rakta rá" Michael Jordan leghíresebb, 1988-as zsákolóversenyen bemutatott húzását:

A végére pedig a Golden State Warriorstől Festus Ezeli és Andre Iguodala maradtak. A Lyft új alkalmazásával Los Angelesben, New Yorkban és San Franciscóban lehet "rendelni" tréfákat április 1-jére, ezt húzta most meg Iguodala - egy autóban egy kamu rádióműsort játszottak le, amelyben bemondták, hogy épp az autóban utazó Ezelit kiteszi keretéből a Warriors. Több csapattársa is írt neki SMS-eket, hogy jó volt vele dolgozni, illetve hogy sok sikert neki a továbbiakra, aztán persze Iguodala lerántotta a leplet a tréfáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus