Hírmorzsák 2016-04-01 (10:45)

LeBron szerint a PO-ra készen fognak állni, Irving szerint még mindig ők lesznek az esélyesek a rájátszásban. James már a 12. az örökranglistán, Dominique Wilkinst előzte meg. Kobe-nak ajánlatot tett a Barcelona, visszautasította. Cousins megkapta egymeccses eltiltását. D'Angelo Russell napjai manapság (videó). Matt Barnes a Russell-botrányt is kihasználta, hogy odaszúrjon egyet Derek Fishernek. Beal kiosztotta csapattársait. Kerr és Green szerint is a 72-10 megdöntése a céljuk, Thompson szerint ez segít is nekik. Lacob szerint nem véletlen a Golden State mostani sikere, szerinte hosszú évekig ott lehetnek még a liga trónján. Bogut idén nyáron hosszabbítana a Warriorsszel. Taj Gibson bordatöréssel határozatlan időre kiesett, Rose-nak a könyökével van baj. Jason Terry az UAB egyetem vezetőedzője lehet. Megvan a Grizzlies 28. idei játékosa is: Bryce Cotton.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni mérkőzés előtt Sam Amicónak (Amico Hoops) lenyilatkozta, hogy elégedett a csapat mostani állapotával. LeBron szerint az alapszakasz végén elmondhatják, hogy azért inkább jól alakultak a dolgaik, mint rosszul, néha egészen jól teljesítettek, és végeredményben azért egy nagyon jó főcsoport első helyén állnak. Ő olyan ember, aki sosem elégszik meg semmivel, legalábbis addig nem, amíg nem nyerik meg a bajnoki címet, de azzal a folyamattal elégedett, amit most lát az együttesnél, ráadásul van még pár meccsük az alapszakaszból, hogy tovább fejlődjenek. Ha elkezdődik a rájátszás, készen fognak állni, a szakmai stábjuk felkészítette őket, mentálisan rendben lesznek, és teljesen mindegy, ki jön szembe, ők fel lesznek készülve.

Szintén LeBronhoz tartozik a napi statisztika: a Cavs ikonja lehagyta Dominique Wilkinst az örökranglistán, már ő a 12.

James csapattársa, Kyrie Irving a Nets elleni győzelem után mondta el a riportereknek, hogy mindazt figyelembe véve, ami történt körülöttük az utóbbi időben, elég hihetetlen, hogy első helyen állnak, és még mindig ők számítanak az esélyesnek a rájátszásban. Mikor rákérdeztek arra, hogy ezt a keleti konferenciára vagy az egész NBA-re érti-e, akkor Irving elismételte, amit korábban mondott, de nem mondta, hogy melyik verzióra gondol - azt azonban hozzátette, hogy sokkal inkább bízik a Cavsben, mint azt az emberek gondolnák, vagy amennyire általában hisznek a csapatban.

A spanyol Mundo Deportivo újság értesülései szerint a Barcelona megkereste Kobe Bryantet, hogy folytassa náluk karrierjét - bár korábban elmondta már a Los Angeles Lakers ikonja, hogy befejezi teljes pályafutását, és nemcsak az NBA-ben, nem ez az első eset, hogy próbálkoznak nála. A katalán sztárklub ajánlata az volt, hogy Bryant csak az Euroliga meccseken lépjen pályára, így gyakorlatilag heti egyszer kellene mindössze játszania, de a hírek szerint Bryant ezt a lehetőséget is visszautasította - egészségi állapotát nézve azért ez nem csoda, emiatt zárta ki egyébként korábban azt is, hogy Olaszországban még lehúz egy évet.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Chicago Bulls éppcsak kezdene összeállni, máris megint kiesett két emberük - Derrick Rose a könyöke miatt kevesebb mint 12 percet játszott ma hajnalban, a Houston Rockets ellen, Taj Gibsonnál pedig még komolyabb a gond, van egy törött bordája, ami miatt határozatlan időre kiesett az erőcsatár. Gibson elmondása szerint egészen biztos abban, hogy játszik még ebben a szezonban - a hétfő esti, Atlanta Hawks elleni mérkőzés után jöttek rá a bajra, de még a kedd esti, Indiana Pacers elleni összecsapáson is ott volt Gibson. A Boston Celticsnél Jae Crowder visszatért jobb bokaficamából - még a szerdai edzés után fájt egy kicsit a sérült testrésze, de már tudta vállalni a játékot.

Nem sérülés, de hiányzás: a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins megkapta automatikus egymeccses eltiltását, miután legutóbb, a Washington Wizards ellen megkapta 16. technikaiját is ebben a szezonban.

A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut csak 2017 nyarán lesz szabadügynök, de október 25-ig idő előtt hosszabbíthat a csapattal, és Scott Howard-Coopernek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy szeretne is megegyezni idén nyáron a bajnokkal. Azt is hozzátette Bogut, hogy ki tudja, mi fog történni, mindenki hallja a pletykákat, kik érkezhetnek a csapathoz, márpedig akkor a Warriorsnek meg kell szabadulnia pár szerződéstől, így lehet, hogy az övétől is - Kevin Durantet emlegették nemrég a Golden State-tel kapcsolatban, abban a verzióban pedig Bogutot vagy el kell cserélniük, vagy ki kell vásárolniuk. Ettől függetlenül hülye lenne, ha a mostani helyzetből távozni akarna, úgyhogy bár van szerződése a következő idényre is, ha új szerződést ajánlanak neki, meg fogja hallgatni a csapatot. Azt is elmondta, a pénz nem lesz döntő faktor számára, mert ha ma visszavonulna, akkor se kellene egy pillanatig sem dolgoznia hátralévő életében.

Bogut főnöke, a Warriors tulajdonosa, Joe Lacob elég magabiztos nyilatkozatot tett Bruce Schoenfeldnek (New York Times). Lacob szerint nemcsak most verik magabiztosan ellenfeleiket a pályán, de a jövőben is ezt fogják tenni a franchise felépítése miatt - a sikerük szerinte egyáltalán nem a véletlen műve. A tulaj szerint fényévekkel megelőzik valószínűleg az összes többi csapatot tervezésben, felépítésben, és abban, hogy állnak neki bizonyos dolgokhoz. Úgy érzi, még egy jó ideig nehéz feladatot fognak jelenteni a többi együttes számára. Nagyjából 70 kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó céget alapított, és még körülbelül 200-at látott testközelből a partnerei által, az ezekből szerzett tapasztalatait használta fel akkor, amikor a Golden State-et megvásárolta. Lacob hozzátette, hogy bár természetesen sokat segít az, ha van egy olyan játékosod, mint Steph Curry, de nem csak róla van szó, hanem az egész csapat felépítéséről, a játékstílusukról, illetve arról, hogyan játszanak együtt - ez mind egy jól átgondolt terv része volt.

A Warriorsnél már régóta nem titok, hogy a 72-10 megdöntése most a céljuk, ezt Draymond Green is lenyilatkozta az Associated Pressnek. Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint a csapat akarja ezt, elég világosan kinyilvánították, úgyhogy most rájuk hallgatnak, és bíznak abban, hogy ha valaki sérült, akkor az szólni fog erről. Ha ez megtörténik, pihentetik az illetőt, de ha úgy érzik, hogy tökéletesen alkalmasak a pályára lépésre, akkor engednek mindenkit játszani. Klay Thompson szerint rájöttek, hogy történelmet írhatnak, ez pedig nagy segítség számukra, mert minden meccsen koncentrálnak, egyszerűen nem akarnak már elbukni, ha idáig eljutottak. A dobóhátvéd úgy érzi, hogy nagyszerű elegyet alkotnak náluk a fiatalok és a tapasztaltabb játékosok, tudják, hogyan osszák be az erejüket. A fiatalokon nagy a teher, de ez Thompson szerint jó, hiszen többen is 26 évesek vagy ennél fiatalabbak, így az idősebb játékosoknak tudnak egy kis pihenőt biztosítani.

Ugorjunk kicsit a mélybe: tegnap este volt már arról szó, hogy Bradley Beal "kihívta a hóra" csapattársait a Sacramento Kings elleni vereséget követően. A dobóhátvéd szerint nem elég éhesek - túl sokat magyaráznak egymásnak, de kevesen cselekszenek. Mindenki elmondja, mit kellene csinálni, egymással kiabálnak, és igazából a vezetőedzőre, Randy Wittmanra is megpróbálhatják ráfogni a gyenge játékot, de az az igazság, hogy ők azok, akik a pályán vannak. Beal úgy érzi, saját magukat verik meg. Egy csomó hülyeséget csinálnak, például nincsenek elegen gyorsindításnál, nem tudják, hol az emberük a felállt védelemben, vagy egyszerűen azt nem tudják, mi lenne épp a feladatuk. Sokszor mondanak csődöt mentálisan, ami hosszútávon az egész játékukra negatív befolyással van. Beal azzal zárta gondolatait, hogy mindenki felnőtt ember, el tudja már dönteni, hogy akar-e játszani vagy sem.

A Memphis Grizzlies 10 napos szerződést köt Bryce Cottonnal a Hardship Exception segítségével - ő lesz a 28. játékos ebben az idényben a Memphis keretében. A hátvédet januárban rakta szabadlistára a Phoenix Suns, az előző idényben pedig 15 mérkőzés erejéig megfordult a Utah Jazznél. A Grizzlies egyébként elengedi Ray McCallumot, akinek lejár a második 10 napos kontraktusa.

A Hosuton Rockets hátvédje, Jason Terry már kacsingat a jövője felé is - Sheldon Haygood (WBRC) információi szerint ő és Chuck Person is járt interjún az UAB egyetem vezetőedzői posztjáért. Person egyébként az Auburnnél másodedző jelenleg.

A végére a D'Angelo Russell-mémek maradtak - a Los Angeles Lakers újonca még jó ideig téma lesz várhatóan. Egyrészt Matt Barnes most se hagyta ki a lehetőséget, hogy odaszúrjon Derek Fishernek:

Másrészt mivel Russellt szinte teljesen kiközösítették a csapatnál, így a Bleacher Report a Throwback Thursday-ből csinált egy No Throwback Thursday videót - manapság így nézhet ki az aranysárga-lilák újoncának egy napja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus