Hírmorzsák 2016-04-03 (12:00)

Blake Griffin combja még mindig nem gyógyult meg, de a fájdalommal együtt is játszani fog. Cousins ebben az idényben idegenben már nem lép pályára. Clifford és Kerr lettek a hónap edzői. LeBron már Oscar Robertson előtt, a Spurs franchise-rekordot döntött. Kobe szerint Russellnek csak a játékra kell koncentrálnia. A Heat a nyáron el akarja cserélni McRobertset. Sem Seth Curry, sem David West nem döntött még arról, lehívják-e jövő évi játékosopciójukat. Alec Burks kedden visszatérhet, Ezeli ma este még valószínűleg nem játszik. Sérültlista: Wade (nyak), Knight (sportsérv), Bogut (borda), Calderon (comb)

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin ma este visszatér annak ellenére is, hogy ő maga nyilatkozta le Andrew Hannak (ESPN), hogy még mindig el van szakadva a combizma - december vége óta nem lépett pályára emiatt. Griffin szerint nem arról van szó, hogy újra elszakadt volna a combja, egyszerűen nem volt elég idő arra, hogy meggyógyuljon az eredeti sérülése - most megpróbál a fájdalommal együtt játszani. Azt nem akarja mondani, hogy félrediagnosztizálták, de a kis szakadásból azért lett 3 hónapos kihagyás, mert nem a megfelelő dolgokat csinálta, amíg rá nem jöttek, mi is pontosan a probléma - addig túlerőltette a combját.

A sérülésekhez, hiányzásokhoz, visszatérésekhez kapcsolódik, hogy a Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, DeMarcus Cousins ebben az idényben már nem lép pályára egyetlen idegenbeli találkozón sem - okot nem mondott Karl, de a center ma hajnalban sem volt ott a Denver Nuggets elleni győzelem alkalmával.

A Salt Lake Tribune információi szerint a Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks a jövő héten visszatérhet, miután eltört a szárkapocssontja még december végén, a Clippers ellen - Burks akár már kedden, a San Antonio Spurs elleni találkozón is ott lehet a parketten. A Phoenix Sunsnél Brandon Knightnak sportsérve van, ezért nem lépett pályára már tegnap hajnalban sem, és ma este sem fog játszani. A Miami Heatnél Dwyane Wade két meccse nincs bevethető állapotban, a nyaka és a háta fáj a floridaiak ikonjának. A Golden State Warriorsnél Andrew Bogut bordái a Boston Celtics elleni vereség alkalmával sérültek meg, játéka ma este, a Portland TrailBlazers ellen kérdéses. Festus Ezeli már a csapattal edz, de valószínűleg még nem játszik a Blazers ellen, Andre Iguodala pedig biztosan nem lesz még az oregoniak elleni összecsapáson. A New York Knicksnél Jose Calderon combja sérült meg, ő valószínűleg a szezon nagy részét kihagyja már.

A Charlotte Hornets trénere, Steve Clifford, illetve a Warriors mestere, Steve Kerr lettek a hónap edzői keleten és nyugaton. A Hornets 13-3-as márciust produkált, ami kelet legjobbja volt ebben a szakaszban, 13 győzelmük pedig franchise-rekord beállítás egy naptári hónapot nézve. Kerr irányításával nyugat legjobb teljesítményét hozta a bajnok 15-2-es mérlegével, átlag 114 dobott ponttal pedig a legjobbak voltak a ligában - mivel 68-8 a mérlegük, így csatlakoztak a 95/96-os és 96/97-es Chicago Bullshoz, mint olyan csapat, amely egymás utáni szezonokban legalább 65-65 győzelmet szerzett.

A "napi" statisztika egyrészt LeBron Jamesé - tegnap hajnalban Oscar Robertsont is megelőzte az örökranglistán, már a 11. helyen van a Cleveland Cavaliers sztárja. Másrészt a San Antonio Spurs is történelmet írt ma hajnalban, miután megszerezték szezonbeli 64. győzelmüket is, ez pedig franchise-rekord az ötszörös bajnoknál.

A Los Angeles Lakersnél D'Angelo Russell botránya továbbra sem nagyon csendesedik, de az irányító azt nyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy édesapja és Kobe Bryant is azt mondták neki, csak a játékra koncentráljon, ez legyen számára a lényeg. Kobe annyit mondott még egyébként a dologról, hogy nagyon szerencsétlen eset volt ez.

A nyári lehetőségekhez kapcsolódik, hogy sem a Sacramento Kings dobóhátvédje, Seth Curry, sem a San Antonio Spurs erőcsatára, David West nem döntött még arról, lehívja-e jövő évi játékosopcióját. Curry Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elmondta, hogy szereti a csapatot, és tetszik neki a Vlade Divac által elképzelt jövő. West a San Antonio Express-News munkatársának azt nyilatkozta, hogy attól függ majd a folytatás, hogyan érzi magát fizikailag - jelenleg élvezi a rekordokat és azt, hogy a Spurs játékosa lehet. A már említett Ira Winderman értesülései szerint a Miami Heat a nyáron megpróbálja elcserélni Josh McRobertset - az erőcsatár kikerült Erik Spoelstra rotációjából, és még két évig van szerződése, 5.7 millió dollárt keres jövőre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus