Hírmorzsák 2016-04-03 (22:45)

Love-ra nyáron rámozdul a Nuggets? Csak Jokics és Mudiay mozdíthatatlan a Denvernél. Thad Young és Brook Lopez is befejezték az idényt, pedig nem sérültek - mindketten lejátszották utolsó meccsüket a Netsnél? Pippen szerint a 95/96-os Bulls 4-0-ra söpörné a mostani Warriorst, ő 20 ponton tartaná Steph Curryt. Kerrnek a bajnoki cím fontosabb, mint a 72-10 megdöntése. MWP még 2-4 évet szeretne a ligában tartani. A Cavs-Hawks rangadón 9 hibás fújás volt az utolsó 2 percben. Irving bokájával gondok vannak.

A Denver Post értesülései szerint a nyár folyamán a Denver Nuggets újra rámozdulhat Kevin Love-ra - bár az erőcsatár az utóbbi években talán elvesztette azt a "státuszt", hogy első számú embere lehet egy jó csapatnak is, de a Denvernél minőségi javulást jelenthetne ennek ellenére is. Az újság úgy tudja, hogy összesen két ember érinthetetlen a coloradói együttesnél, Emmanuel Mudiay és Nikola Jokics, de nélkülük is felajánlhatnak olyan csomagot, ami a Cleveland számára vonzó lehet, mert Love-nál a Cavs rendszerébe jobban illő játékosokkal tölthetik fel az ohiói alakulatot.

Ha már a Cavs, akkor ide tartozik a hétvége statisztikája: a tegnap hajnali Cleveland - Atlanta Hawks összecsapáson a játékvezetők az utolsó 2 percben 9 hibát vétettek, ebből ötöt az Atlanta, négyet a Cavaliers javára. Mint ismert, hosszabbítás után nyertek LeBron Jamesék 110-108-ra.

A Brooklyn Nets két kezdő magasembere, Brook Lopez és Thaddeus Young befejezte az idényt, pedig egyikőjük sem sérült - a tankolásnak egy kevésbé szofisztikált változatát mutatják be Sean Marksék. Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint nagyon könnyen elképzelhető, hogy mindkét játékos túl van már utolsó meccsén a Netsnél, ugyanis a deadline előtt is felmerült, hogy elcserélik őket. Az a kérdés továbbra is, hogy Marks elhiszi-e, hogy Lopezék köré jó csapatot lehet felhúzni, vagy a nulláról akar építkezni - utóbbi járható, de a Nets számára nehezített út, hiszen saját draftjogaik még három évig nincsenek náluk.

Az már konkrét sérülés, hogy a Clevelandnél ma nem játszik Kyrie Irving a bokája miatt, és nem is nagyon lehet előre tudni, hogy mikor tud majd pályára lépni az irányító.

Megvolt az újabb "régi nagyság nem sokat adna a mostani Golden State Warriorsért" nyilatkozat. A Chicago Bulls legendáját, Scottie Pippent kérdezte Paul Pabst (Dan Patrick Show), hogy egy 4 nyert meccsig tartó párharcban mi lenne a végeredmény a 95/96-os Bulls és a mostani Warriors összevetésében, amire Pippen azt mondta, hogy 4-0 nekik. Azt is elmondta Pippen, hogy Michael Jordan fogná Klay Thompsont, ő pedig Steph Curryt, mert szerinte a magasságával és a hosszú végtagjaival tudna gondot okozni az MVP-nek, 20 pont körül tartaná.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr egyébként Marcus Thompsonnak (Bay Area News Group) azt mondta, mikor a lehetséges 73 győzelemről kérdezték, hogy a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, de a bajnoki címeket senki nem veheti el - az egyértelmű, hogy a trénert a végső siker jobban érdekli, mint a 72-10 megdöntése.

A Los Angeles Lakers veterán kiscsatára, Metta World Peace Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy maradni akar az NBA-ben, de nem akar még erről túl sokat beszélni, hiszen még tart a szezon - ilyenkor a játékra figyel az ember, nem a jövőre. Jól érzi magát fizikailag, és úgy gondolja, hogy még képes a ligában produktív játékra - például védekezni és palánknak háttal játszani támadásban. MWP szerint sok kérdésre választ adott, és azt is elmondta, hogy még 2-4 évet szeretne lehúzni az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus