Hírmorzsák 2016-04-04 (11:15)

A Rockets Hardennel az élen fogja megpróbálni magához csábítani Durantet. Bob Myers szerint imádnak játszani és utálnak veszíteni a Warriors játékosai, ez a titkuk. Shaq a Wrestlemania 32-n (videó). Thon Maker jelentkezik az idei draftra. Sérültlista: Middleton (comb), Turner (szem). A Heat április 9. után tölti fel két üres helyét a keretben, Dorrell Wright, Briante Weber és Lucas III a kiszemeltek. A Thunder a negatív, a Rockets a pozitív példa a negyedik negyedekre. Harden már közvetlenül Moses Malone mögött. Megvolt a Warriors 1000. hármasa is ebben az idényben (videó). Kobe egyrészt Jordan és KAJ, másrészt Abdul-Jabbar, Karl Malone és Duncan mögött.

Calvin Watkins (ESPN) jelezte, hogy a Houston Rockets is rá fog mozdulni a nyáron Kevin Durantre - ebben még semmi meglepő nincs, hiszen valószínűleg megteszi ezt majd minden csapat, de Watkins úgy tudja, hogy James Harden főszerepet fog vállalni Durant meggyőzésében. Mint ismert, a két játékos az Oklahoma City Thundernél játszott már együtt, Harden azóta a liga egyik legjobb scorere lett, plusz a texasi adószabályok kedvezhetnek a Houstonnak, valamint az, hogy nagyobb piac, mint Oklahoma City és vonzáskörzete - más kérdés, hogy a Rockets idei teljesítménye minden, csak nem vonzó, hiába volt papíron idén is elég jó állományuk.

A két gárda ma hajnalban találkozott egyébként egymással. Harden Moses Malone mögé lépett fel egy ranglistán: 11 darab 40 pontos meccse van ebben az idényben, a franchise történetében csak a center tudott ennél többet egy idény alatt, 1981/82-ben 12-t. A Houston a negyedik negyedben fordított a Thunder ellen - ez volt a 21. olyan mérkőzésük, ahol az utolsó 12 percben vesztésre álltak, végül mégis nyertek, az OKC-nek pedig a 13. alkalom, hogy nyerő helyzetet puskáztak el az utolsó felvonásban, mindkettő ligarekord ebben az idényben.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat április 9. és április 13. között akarja felhasználni a két üres rosterhelyét - ha ekkor kötnek minimum szerződéseket, nem kerülnek luxusadó fölé. Jackson úgy tudja, hogy a kiszemeltek között ott van a Heat korábbi játékosa, Dorell Wright, valamint Briante Weber és John Lucas III is.

A Golden State Warriors GM-jét, Bob Myerst kérdezte Gary Washburn (Boston Globe), hogy mitől ilyen jó a csapat a kis dolgokban is. Myers szerint a Steve Kerr által megteremtett kultúrát nagyon élvezik a játékosok, edzeni is szeretnek minden nap, márpedig a profi sportok általában nem erről szólnak. Steph Curry például mindig marad még dolgozni a dobásain, ez pedig Myers szerint a csapat többi részére is nagy hatással van. Ő meg is lepődött kicsit, hogy ott folytatják ebben az idényben, ahol az előzőben abbahagyták, mert azt hitte, kicsit el fog fáradni a társaság. A játékosaik imádnak játszani és utálnak veszíteni, talán ennek a kombinációja működik náluk ennyire jól.

Myers azt is elmondta, hogy nem tudja, Draymond Green 5-ös, 4-es vagy 3-as, de nem is érdekli ez, csak az számít, hogy nagy segítségükre van abban, hogy nyernek. Curryről is annyit mondana, hogy egy olyan játékos, aki kifejlesztett magának egy olyan fegyvert, amit nagyon nehéz kivédeni, de az sem számít neki, melyik poszton játszik. Sokan kérdezik, hogy ők ketten mit csinálnak máshogy, amire a válasz az, hogy nyernek. Myers szerint sokan elfelejtik, hogy az is egy tulajdonság, hogy ki mennyire nyerő típus. Azokat a játékosokat jobban előtérbe kell helyezni szerinte, akik rendelkeznek ezzel a képességgel, az viszont mindegy, hogyan teszik ezt.

A Warriorshöz tartozik, hogy Draymond Green ma hajnali tripla-duplája a 71. volt ebben az idényben a ligában - 7-tel van már csak lemaradva az NBA az 1988/89-ben felállított rekordtól. És még mindig a Golden State: Steph Curry ma hajnalban bedobta a csapat 1000. hármasát ebben a szezonban, ezzel természetesen az első gárda lettek a liga történetében, akik elérték ezt a határt. Curry egyébként 378 bedobott hármasnál jár, 5 meccs alatt 22-t kell értékesítenie a 400-as "sztratoszféra-határhoz" - az előző csúcs 286 volt, azt tavaly állította fel, a mostani teljesítménye is embertelen, a 400 pedig rajta kívül mindenki másnak nagyjából álomhatár.

A kicsit kifacsartabb statisztikák Kobe Bryanthez tartoznak - a Los Angeles Lakers sztárja az elmúlt 50 évet figyelembe véve a harmadik legidősebb játékos lett ma hajnalban, aki elért 30 pontot a Boston Celtics ellen. 2001-ben Michael Jordan 38 évesen és 263 naposan tette ezt meg, Kareem Abdul-Jabbarnak 37 évesen és 275 naposan sikerült ezt elérnie, Kobe pedig ma hajnalban 37 éves és 224 napos volt. Bryantnek ez a 16. szezonja, hogy eléri az 1000 pontot, ezzel KAJ (19), Karl Malone (18) és Tim Duncan (17) mögött a negyedik az örökranglistán.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Milwaukee Bucksnál Khris Middleton bal combja húzódott meg, ezért nem játszott ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen. A Boston Celticsnél Evan Turner szeme megsérült a Los Angeles Lakers elleni ütközet alkalmával - valaki belenyúlt a swingman bal szemébe, ami fájt és vérzett is.

A drafthoz kapcsolódik, hogy az elvileg a középiskolát még csak most végző Thon Maker megpróbál bekerülni az idei draftra - a ligának kell eldöntenie, hogy jogosult-e erre vagy sem. Makerről korábban láthattatok videókat.

A végére pedig ezúttal Shaquille O'Neal maradt, aki meglepetésre megjelent a ma hajnali Wrestlemania 32 Andre The Giant Memorial Battle Royal számában. Sokáig nem tartott a részvétele, mivel a Big Show-val együtt kidobták a ringből (a szabályok szerint kötél fölött kell átdobni valakit, plusz le kell érnie a lábának, akkor esik ki az illető ebből a fajta versenyből).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus