Hírmorzsák 2016-04-05 (10:45)

A Hall of Fame-be iktatás után Shaq, Iverson és Yao mondták el gondolataikat (videó). Steve Kerr szerint egyáltalán nem görcsöltek rá a 72-10 megdöntésére. LeBron James és JJ Barea lettek a hét játékosai. Jamesnek jót tett a Lue-val való négyszemközti beszélgetés. Embiid már csak teljes kontakttal és egész pályán nem edzhet. Conley és valószínűleg Lance Thomas is befejezte az idényt. Derrick Williams valószínűleg kilép szerződéséből az idény végén. Iguodala és Bogut játéka is kérdéses ma este. Diaw 3 meccset kihagy (comb). Lemondott a Nets egyik segéd GM-je.

Tegnap megvolt a Hall of Fame-be iktatottak névsorának kihirdetése. Ezt követően természetesen mindenkivel leültek egy kicsit beszélgetni is. Shaquille O'Neal felkérte Julius Ervinget, azaz Dr. J-t, hogy ő vezesse fel majd a pódiumra szeptemberben. Allen Iverson annyit mondott, hogy olyan akart lenni, mint Michael Jordan, de nem volt 198 centi, úgyhogy 183 centivel kellett ugyanazt megcsinálnia. Úgy akart ugrani, mint Jordan, úgy akart dobni, mint Larry Bird, olyan gyors akart lenni, mint Isiah Thomas, és úgy akart pattanózni, mint Charles Barkley. Minden meccsen úgy játszott, mintha az lett volna az utolsó - a vele készített beszélgetést ezen a linken megnézhetitek. Yao Ming nagyon meglepődött és óriási megtiszteltetésnek vette, hogy bekerült, mert tudja, hogy kik vannak még a listán - az ő gondolatait ezen a linken hallgathatjátok meg.

A Memphis Grizzliesnél nem nagyon lélegezhetnek fel egy pillanatra sem - irányítójuk, Mike Conley március 6-a óta nem játszik egy Achilles-sérülés miatt, és a legutóbbi vizsgálatok alapján az orvosok megmondták, hogy a következő idény előtt nem nagyon térhet vissza, ő is befejezte tehát a szezont. Továbbra is fáj az Achillese, még mindig sántikál, ezért még mindig járógipszet hord, ráadásul nyáron szabadügynök lesz - nem csoda, hogy nem kockáztatnak semmit.

A New York Knicksnél Lance Thomas fejezte be valószínűleg az idényt - mivel a Knicks nem kerül rájátszásba, így ez kevésbé mérvadó azért, mint Conley esetében, akire nagy szüksége lenne a Grizzliesnek a PO-ban. Kurt Rambis vezetőedző a New York Daily Newsnak azt nyilatkozta, hogy nem számít már Thomasra ebben a szezonban - javult ugyan játékosa állapota, de nem olyan ütemben, hogy az alapszakasz vége előtt visszatérhessen. Még reménykednek, mert pár dolgot már el tud végezni Thomas, de elég sok mindent még nem.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy a New York Daily News értesülései szerint Derrick Williams jó eséllyel ki fog lépni 4.6 millió dolláros jövő évi szerződéséből, nem hívja le játékosopcióját, így ő a nyáron szabadügynök lesz, a New Yorknak pedig több lesz a sapka alatti helye.

A további sérültlistát "színesíti" a Golden State Warriors két játékosa, Andre Iguodala és Andrew Bogut - mindkettejük játéka kérdéses a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson ma este. A San Antonio Spursnél Boris Diaw jobb combja fáj, ezért a következő három mérkőzést kihagyja a francia magasember - a Utah Jazz, a Warriors és a Denver Nuggets ellen nem lesz.

Ha már a Warriors: vezetőedzőjük, Steve Kerr Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy nem akarják görcsösen megdönteni a 72-10-et. Kerr szerint eddig is csak annyit mondtak, hogy nagyon jó lenne elérni a 73 győzelmet, szeretnék is, de ez nem jelenti azt, hogy mindent ennek rendelnek alá - ha így tennének, nem pihentette volna Shaun Livingstont vagy Bogutot, illetve többet játszatta volna a kezdőket is. Nem érti, hogy az emberek miért gondolják úgy, hogy erre rágörcsöltek, mert egyáltalán nem így van. Szeretnék megdönteni a csúcsot, de emellett pihentetnek is, mert fel akarnak készülni a rájátszásra.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James, illetve a Dallas Mavericks hátvédje, JJ Barea lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 3-1-es héten van túl csapatával, de a vereség alkalmával nem lépett pályára, 3 meccsen pedig 28.0 pontot, 10.7 gólpasszt, 9.3 pattanót és 2.3 szerzett labdát átlagolt - mindháromszor dupla-duplázott. Barea 4-0-s hetet futott a Mavsszel, amely nagyon fontos a texasiak PO-ért folytatott küzdelmében. A Puerto Rico-i játékos átlagban 23.5 ponttal, 6.8 gólpasszal és 3.0 pattanóval járult hozzá csapata teljesítményéhez.

Szintén Jameshez tartozik, hogy úgy tűnik, hatott a beszélgetés Tyronn Lue vezetőedzővel - mióta a tréner megmondta LeBronnak, hogy hagyja a közösségi médiát és koncentráljon a játékra, azóta 6-1 a gárda mérlege, James pedig 28.9 pontot, 8.9 pattanót és 9.6 gólpasszt átlagol 57%-os mezőny-, illetve 38%-os triplamutatóval. Lue szerint LeBron példát mutat a többieknek most, hogy közeledik a rájátszás, James pedig annyit mondott Brian Windhorstnak (ESPN), hogy szerinte jó irányba vezeti a társaságot. Készen áll, jól érzi magát, évek óta nem volt ilyen jó formában, és ha holnap kezdődne a PO, akkor is készen állnának.

A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid újfent visszatért Katarból, és Brett Brown vezetőedző Tom Moore-nak (Bucks County Times) azt nyilatkozta, hogy a center egy kicsit gyorsabb, egy kicsit több mozgást tud végezni - gyakorlatilag mindenben előrelépett egy kicsit. A tervek szerint Embiid a nyári ligában nem játszik, csak az októberi előszezonban, de fizikailag már olyan állapotban van, hogy csak teljes kontakttal és egész pályán nem edzhet, minden más tréningben részt vehet. A Sixersnél annyira elégedettek a katari rehabközponttal, hogy elképzelhető, hogy Embiidet visszaküldik még más játékosokkal együtt - Brown szerint annyira elszigetelt az aspetari központ, hogy szinte semmi nem tudja megzavarni az oda érkezőt a munkában, egy profi környezetbe kerül hasonló sorsú sportolók mellé.

A Brooklyn Nets segéd GM-je, Frank Zanin lemondott - a nevével legutóbb a GM keresésnél találkozhattunk, de végül "kikapott" Sean Markstól, utóbbi pedig Trajan Langdont vette fel maga mellé segéd GM-nek. Zanin annyit mondott a Nets Dailynek, hogy beszélt Marksszal, ezután adta be a lemondását, mert így a GM a saját stábjával dolgozhat, ő pedig elkezdhet más lehetőségeket keresni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus