Hírmorzsák 2016-04-05 (21:00)

Doc Rivers örül neki, hogy Kobe visszavonul, egyáltalán nem sajnálja. Jordan köszöntötte a Hall of Fame-be választott Iversont (videó). Gilbert Arenas még Odomból is viccet tud csinálni, ha Nick Youngnak kell tanácsot adnia. Steve Kerrnek külön segédedzője van a játékvezetők nevének ismeretére. Thibodeau biztosan nem lesz a Knicks következő vezetőedzője, Walton is egyre kevésbé valószínű, Rambis viszont egyre inkább. Két ember állásába került, hogy a kisgyerek megölelgette Melót meccs közben. Wiggins nyilatkozott játékáról, illetve javuló triplázásáról. Burks mégsem tér vissza ebben az idényben? Skal Labissiere jelentkezik a draftra.

A Los Angeles Clippers és a Los Angeles Lakers ma és holnap éjszaka utoljára találkoznak ebben az idényben, tehát Kobe Bryant búcsúzik a városi riválistól. A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta Robert Moralesnek (Long Beach Press-Telegram), hogy egyáltalán nem fog neki hiányozni Kobe, nem sajnálja, hogy visszavonul, sőt, örül is, mert sok fájdalmat okozott neki az évek során. Rivers szerint mindenki más hazudik, mert mindenki azt mondja, hogy mennyire szeretnék, ha Bryant folytatná, de ez nem igaz, mert Kobe nagy fájdalmakat okozott mindenkinek. A tréner hozzátette, hogy komolyra fordítva a szót, természetesen más lesz nélküle a liga - fantasztikus, hogy milyen hosszú ideig milyen magas szinten játszott. Ez a része hiányozni fog neki is, de maga az, hogy Bryant játsszon, nem - túl jó volt, megunta.  

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a New York Knicks következő vezetőedzője biztosan nem Tom Thibodeau lesz - a Knicks elnöke, Phil Jackson továbbra is tartja a kapcsolatot egykori játékosával, a Chicago Bulls GM-jével, John Paxsonnal, ezért nincs elájulva az egykori chicagói mestertől. Berman úgy tudja, hogy a New York-i együttesnél egyre inkább úgy gondolják, Luke Walton még nem kész elhagyni a Warriorst. Állítólag arra van a legnagyobb esély, hogy Kurt Rambis marad a kispadon, mert nagyon szoros és jó kapcsolatban van Jacksonnal, engedi is, hogy annyira szóljon bele a trénerlegenda a mindennapi dolgokba, amennyire csak akar, Rambist azonban nem tisztelik annyira a Knicks játékosai, mint az előző trénert, Derek Fishert.

Közvetve a Knickshez tartozik, hogy egy hete, a New Orleans Pelicans elleni meccsükön egy kisfiú beszaladt, hogy megölelje Carmelo Anthonyt. Amennyire aranyos jelenet volt, annyira veszélyes is, ha nem egy ölelést akaró kisfiúról lett volna szó, ennek pedig következményei lettek - egy rendőrrel közölték, hogy többet nem foglalkoztatják a Pelicans mérkőzésein, egy jegyszedőt pedig elbocsájtottak - valószínűleg utóbbi nem egy pénztáros volt, hanem egy olyas valaki, akinek muszáj lett volna odafigyelnie mindenkire legalább az adott szektorban.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins Rob Mahoney-nak (Sports Illustrated) azt nyilatkozta, hogy a Kansas egyetemen fogalma sem volt, mi igazán a játéka, sokszor csak sodródott az árral. Az újonc évében rengeteget használták postban, miután sokat tanulmányozta Michael Jordan és Kobe Bryant játékát, de idén sokkal inkább periméter-orientált játékot játszatnak vele. Wiggins annyit mondott, hogy kinyílt számára a játék, jóval jobban átlátja a dolgokat egy elzárás-leválás után. Lelassult számára a játék, sokkal jobban olvas bizonyos helyzeteket, jobban tudja, hogy ki fogja leütkozni a befelé leváló embert, vagy éppen ki fog besegíteni a kifelé leváló játékosra. Az sem elhanyagolható tényező, hogy február 1-je óta 40%-kal dobja a triplákat, amire annyit mondott, hogy fejben dőlt ez el nála, mert úgy érzi, hogy a képessége korábban is megvolt, de most sokkal magabiztosabb - maximum nem dobja be, de tragédia nem történik.

A Deseret News információi szerint a Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks nem tér vissza ebben az idényben, hiába jöttek ki nemrég olyan hírek, miszerint még ezen a héten játszani fog. Burks karácsony óta nem lépett pályára bal szárkapocscsont törése miatt, és viszonylag hamar el fog dőlni, hogy melyik forrásnak volt igaza, ugyanis a két nappal korábbi hírek szerint épp ma játszhat újra.

Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint a Washington Wizards elnökének, Ernie Grunfeldnek a következő idényre is van szerződése, magyarul jó eséllyel marad posztján - azt nem tudni, hogy az elnök és Ted Leonsis tulajdonos mikor egyeztek meg a hosszabbításról. Grunfeld az ötödik leghosszabb ideje a posztján lévő vezető az NBA-ben, de irányítása alatt a csapat mindössze 440-605-ös mérleget hozott eddig, és bár hatszor PO-ba jutottak, a rájátszásból ebben a szezonban kimaradnak majd.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr ad a részletekre - a Portland TrailBlazers elleni mérkőzésen előbb megkérdezte egyik segédedzőjét, hogy mi a játékvezető neve, mielőtt elkezdett reklamálni egy fújás miatt.

Agent Zero, azaz Gilbert Arenas bármiből poént tud csinálni, még Lamar Odomból is. Arenas most Nick Youngnak üzent instagramon, aki megkérdezte tőle, hogyan szerezhetné vissza Iggy Azaleát, menyasszonyát a nemrég kirobbant, D'Angelo Russell-féle videó-botrány után - mert hát kitől kér az ember tanácsot ilyenkor, ha nem Arenastól... "A jó Gilbert" szerint meg kell halni, majd vissza kell térni, ez bevált módszer. Ha vége a szezonnak, Swaggy P-nek el kell mennie egy bordélyba és kérnie kell a Lamar Odom-kúrát, mert meg kell halni, majd fel kell támadni, aztán meg kell írnia a barátnőjének, hogy meghalt. Arenas szerint ha ezt a tanácsot követi Young, akkor még a nyár folyamán egymás kezét fogják majd újra az ausztrál énekesnővel.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a Kentucky egyetem centere, Skal Labissiere kisebb meglepetésre jelentkezett a játékosbörzére, és ügynököt is fogad majd, tehát vissza már nem térhet az egyetemre. Labissiere még sima Top3-ként kezdte az idényt, de annyira vékony még és projekt játékos, hogy folyamatosan csúszott vissza a mock draftokon egész idényben, a DraftExpressen már csak 10. annak ellenére is, hogy olyan óriási tehetségekben nem nagyon bővelkedik ez a draft.

A végére pedig Michael Jordan maradt, aki hajnalban ott volt az emlékezetes végjátékba torkolló NCAA-döntőn, de emellett köszöntötte a Hírességek Csarnokába tegnap beválasztott Allen Iversont is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus