Hírmorzsák 2016-04-06 (11:00)

Westbrook és LeBron lettek a hónap játékosai, Josh Richardson (!) és Towns pedig a hónap újoncai. Bareának gyermekáldás is járt a hét játékosa cím mellé. Duncan és Teletovic is történelmet írtak, Westbrook Magic Johnson nyomdokaiba lépett, Muhammad és Wiggins pedig olyat tettek, ami idén még senki. Phil Jackson jóval többször beleszól a mindennapos dolgokba a Knicksnél, mióta Rambis az edző - ha Dolan nem megy bele, hogy Rambis maradjon, Ujiri lehet Jackson utódja. Hinkie 9 kilót fogyott novembertől januárig a stressz miatt. Carl Landry-nek szólt az "MVP, MVP" (videó).

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James, illetve az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. James 14 meccsen lépett pályára, amelyeken 10-4-et ment a csapat, ő pedig 25.6 pontot átlagolt 53.8%-os mezőnypontossággal, és volt még meccsenként 8.2 pattanója, 7.1 gólpassza és 1.1 szerzett labdája is. Westbrook vezetésével 11-5-ös márciust produkált a Thunder, ő 21.7 pontos, 10.6 gólpasszos és 8.3 pattanós mutatókat hozott össze - a hónap során elért 7 tripla-duplával beállította Michael Jordan 1989 áprilisában felállított vonatkozó rekordját.

A Miami Heat dobóhátvédje, Josh Richardson, valamint a Minnesota Timberwolves magasembere, Karl-Anthony Towns lettek a hónap újoncai keleten és nyugaton. Richardson először nyerte el a díjat, miután 15 meccsen 12 pontot, 2.7 pattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt, és vezette a keleti elsőéveseket a hónap során +/-ban (+66), szerzett labdákban (1.13), bedobott triplákban (33), mezőnymutatóban (53.7%) és triplamutatóban (58.9%). Towns az összes eddigi nyugati hónap újonca díjat besöpörte, ő lepattanókban (10.5), mezőnymutatóban (58.2%) és PER-ben volt első az elsőévesek között (23.8), míg pontokban (21.9), blokkolt dobásban (1.33) és játszott percben (35.9) második.

Arról volt szó tegnap délelőtt, hogy JJ Barea lett a hét játékosa nyugaton, méghozzá pályafutása során először. Barea az ESPN munkatársának elmondta, hogy fantasztikus hete volt a családja és a csapat, valamint saját teljesítménye szempontjából is. Nyerni tudtak, ő pedig olyan sokat tudott segíteni a Dallas Mavericksen, amennyit csak tudott - jó ritmusban játszott az egész hét folyamán. Nagyszerű érzés volt számára, hogy megkapta a díjat, hiszen még sosem nyerte meg korábban, és mindig jó olyan dolgot elérni, ami nem sikerült addig - a múlt hét során egyébként megszületett lánya, Paulina, nem véletlenül volt tehát kirobbanó formában a Puerto Rico-i hátvéd.

A nap statisztikája a San Antonio Spurs legendájáé, Tim Duncané, aki a liga történetének első játékosa lett, aki 1000 győzelmet ért el egy csapattal - 1000 mérkőzést is csak ketten nyertek rajta kívül, Robert Parish és Kareem Abdul-Jabbar, de ők több együttessel. A másik napi stat március hónap nyugati legjobbjáé, Russell Westbrooké, aki 17. tripla-dupláját érte el - 1988/89-ben Magic Johnson volt erre képes utoljára, azóta senki. A harmadik pedig a Phoenix Suns bosnyák játékosáé, Mirza Teletovicé, aki 165 triplát dobott be csereként ebben a szezonban, ez is új ligarekord. A Minnesota Timberwolves két swingmanje, Shabazz Muhammad és Andrew Wiggins egy kevésbé fajsúlyos statot szállítottak ma hajnalban - ők lettek az első csapattársak ebben az idényben, akik egyenként elértek legalább 30 pontig a Golden State Warriors ellen.

Tegnap este volt arról szó, hogy egyre inkább úgy tűnik, Kurt Rambis marad a New York Knicks vezetőedzője a következő idényben is - 8-16-os mérlege van a csapatnak, mióta a tréner átvette a stafétabotot Derek Fishertől -, ezt pedig most Marc Stein és Ian Begley (mindketten ESPN) is megerősítették. Phil Jackson elnök fizikailag már képtelen a vezetőedzői poszt betöltésére, de Rambis is a Triangle-t erőlteti, és az ő normáinak megfelelően vezeti a csapatot, ideális "bábu". Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint Jackson jóval aktívabb a mindennapos munkában, mióta Rambis irányítja a csapatot, többet hallatja a hangját a csapat előtt is - ezt Fisher legtöbbször elkerülte, ha tehette.

Isola úgy tudja, hogy James Dolan nincs Rambis leigazolása ellen, de egyelőre meggyőződve sincs arról, hogy ez lenne a helyes megoldás, így pedig lehetnek ellentétek közte és Jackson között. Ha kenyértörésre kerül a sor, akkor az újságíró forrásai szerint Masai Ujiri lehet a klub következő vezetője - a Carmelo Anthony-cserénél közvetlenül egymással tárgyaltak. Ujiri Melo mellett Andrea Bargnanit is a Knickshez cserélte, már a Toronto Raptorstól, de az akkora lehúzás lett, hogy Dolan később már nem mert vele cserélni, mert félt, hogy megint átvágja a kanadaiak jelenlegi GM-je - Kyle Lowry-ról volt szó egyébként a két gárda között még évekkel ezelőtt. Ujirinek 2 év még hátra van szerződéséből, úgyhogy egyelőre nem lesz szabad még egy ideig.

A Philadelphia Sixersnél egyelőre más gondok vannak - épp elkerülték ma hajnalban a legrosszabb mérleget egy teljes szezon során, de a szezon elején óriási nyomás alatt voltak. A franchise GM-je, Sam Hinkie Zach Lowe-val (ESPN) beszélgetett egy podcastben, ahol elmondta, 9 kilót fogyott a stressz miatt novembertől januárig - mint ismert, a Philly beállította a legrosszabb kezdés rekordját 18 vereséggel az idény legelején, jött is Jerry Colangelo főnöknek nem sokkal később.

Sacramentóban ez a félpályás tripla egy új kocsit jelentett a jó kezű fiatalembernek:

A végére is a Philly maradt ezúttal, Carl Landry ugyanis megkapta a neki kijáró "MVP, MVP" rigmust a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni győzelem alkalmával:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus