Hírmorzsák 2016-04-06 (20:00)

Draymond Green szerint kicsit ráizgultak a 72-10 megdöntésére, de most már szeretnék, ha vége lenne az alapszakasznak, várják a PO-ot. Tony Parker véleménye változott: szerinte mindenki játszani fog a Golden State ellen. A Utah vezetőedzője szerint a Spurs legnagyobb erénye az alkalmazkodóképességük. Phil Jackson többéves szerződést akar adni Rambisnek. Byron Scottot nagyon zavarja, hogy Kobe-nak így kell befejeznie pályafutását. Ryan Andersont meg kellene műteni (sportsérv). Henry Sims (Nets) és Xavier Munford (Grizzlies) a szezon végéig kaptak szerződést. Dragan Bender és a kis Sabonis bejelentkezett a draftra, Grayson Allen marad a Duke-on.

A Golden State Warriors erőcsatárától, Draymond Greentől kérdezték, hogy ráizgult-e a csapat a 72-10 megdöntésére amiatt, hogy állandóan ez ment a hírekben, amire azt mondta Green, hogy igen, aztán kicsit finomítani próbált, az viszont érezhető volt, hogy szerették volna elérni a rekordot. A magasember azt is elmondta, hogy készen állnak lezárni az alapszakaszt, most már a rájátszást várják. Megunták, hogy erről a 82 meccsről megy a diskurzus folyamatosan - ezt nem kifogásként akarja mondani, egyszerűen szeretnék már, ha elkezdődne a PO.

Egy hete volt arról szó, hogy Tony Parker szerint a San Antonio Spurs pihentetni fog mindenkit valószínűleg a Golden State ellen is, nem érdekli őket, hogy meglesz-e a bajnoknak a rekord vagy sem, ám ma hajnalban, a Utah Jazz otthonában is majdnem teljes kerettel állt ki a Spurs, így a francia játékmester véleménye is változott. Parker Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, hogy ha a Utah ellen is játszott majdnem mindenki, akkor valószínűleg a Golden State ellen is így lesz - szerinte Gregg Popovich is meggondolta magát.

Ha már a Spurs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Utah Jazz vezetőedzője, Quin Snyder őket dicsérte - a két gárda ma hajnalban játszott egymás ellen, Snyder pedig az Austin Toros D-Ligás csapat edzője volt 2007 és 2010 között. Szerinte az egyik legnagyobb dolog Popovich-ban és a San Antonióban az, ahogyan alkalmazkodnak minden körülményhez. Nemrég még ők jelentették a mércét labdajáratásban, spacingben, passzolásban. Most a Golden State ezt jobban csinálja náluk, borzasztóan illik a játékosállományukhoz ez a stílus, erre pedig reagált a Spurs. Snyder elmondása szerint ez számára azt mutatja meg, hogy Popovich mennyire okosan jön rá mindig, hogyan tudja játékosait olyan helyzetbe hozni, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek. Snyder szerint a Spurs sikerének a védekezés az alapja, az kiegyensúlyozott minden évben - az ellenfelek megpróbálnak mindig hozzájuk idomulni.

Sok szó esett mostanában a New York Knicks vezetőedzői posztjáról - az ESPN információi szerint Phil Jackson többéves szerződést szeretne adni a jelenleg "ideiglenes" tréneri státuszban lévő Kurt Rambisnek.

Ha már edzők: a Los Angeles Lakerst irányító Byron Scott az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon zavarja, hogy Kobe Bryant 20 éves karrierjének utolsó 5, 6, 7, 8 meccsén úgy játszik az aranysárga-lila alakulat, ahogyan azt teszik mostanában. Azért zavarja Scottot saját elmondása szerint, mert egy nagy bajnokról van szó, és nagyon rossz azt látni, hogy így kell búcsút intenie a sportágnak, de sajnos ez a jelenlegi helyzet. Az is idegesíti, hogy Kobe 20 évét adta ennek a ligának, folyamatosan törött ujjal játszott, visszatért egy Achilles-szakadásból, vállműtétek után, ennek ellenére még mindig belead minden tőle telhetőt, és mégis így kell távoznia.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a New Orleans Pelicans erőcsatárának, Ryan Andersonnak azt javasolták, hogy műttesse meg sportsérvét - egyelőre egy második szakvéleményet szeretne Anderson, de a szezon végeztével jó eséllyel kés alá fekszik (megint) (ő is).

Két szezon végéig szóló szerződésről számoltak be a mai napon. A Brooklyn Nets Henry Simsszel egyezett meg az alapszakasz hátralévő részére - nem meglepő, hiszen Brook Lopezt és Thaddeus Youngot nem engedik már pályára ebben az idényben. Sims eddig két 10 napos kontraktus alatt 9 meccsen 17.1 percet, 6.0 pontot és 4.4 pattanót átlagolt. Mivel a rájátszásban is érdekelt az együttes, így valamivel fajsúlyosabb, hogy a Memphis Grizzlies megállapodott Xavier Munforddal - ő is kétszer 10 napig volt csapatánál, 14.2 perc alatt 5.6 pont és 1.9 pattanó voltak a mutatói 10 mérkőzés alapján.

A drafthoz kapcsolódik, hogy szépen sorban jelentik be a játékosok, hogy bejelentkeznek a játékosbörzére - a legjobban várt európai ifjonc, Dragan Bender is ott lesz a kiválasztható játékosok között, ezt ügynöke jelentette be. Arvydas Sabonis fia, Domantas Sabonis is jelentkezett a mai napon - ügynököt is fogad, tehát nem térhet majd vissza a Gonzaga egyetemre. A nagyobb nevek közül az első körbe várt Grayson Allen az, aki kihúzta a nevét, ő visszatér a Duke egyetemre a következő szezonra is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus