Hírmorzsák 2016-04-07 (11:45)

Sam Hinkie lemondott, 13 oldalas e-mailben búcsúzott - a Sixers GM-je Bryan Colangelo lesz minden bizonnyal. Jerry Sloan Parkinson-kóros és Lewy-testes demenciával is küzd. Horace Grant is tanácsadó lesz a Bullsnál. A Lakers negatív franchise-rekordot döntött, Kanter viszont Thunder-történelmet írt. Parsons szerint Howarddal már beszéltek arról, hogy esetleg egy csapathoz szerződnek a nyáron, még mindig dominánsnak tartja DH12-t, DeAndréval viszont nem tartja a kapcsolatot. Kobe-ban még maradt valami a régiből (videó), Hibbertben nem (videó). Christian Wood a Phillynél, Ryan Hollinst kitette a Memphis.

A Philadelphia Sixersé volt az egyik főszerep ma hajnalban, Sam Hinkie ugyanis 13 oldalas levélben tudatta a klubbal, hogy lemond GM-i és elnöki szerepköreiről - leírta többek között, hogy a megváltozott körülmények között nem biztos abban, hogy mindig a gárda szempontjából lehető legjobb döntést hozta volna. Az elnök ezentúl a vezérigazgatói szerepkört betöltő Jerry Colangelo lesz, a Sixers pedig "családi vállalkozás" lehet, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint ugyanis Bryan Colangelóval gyakorlatilag megegyezett a csapat, ő lesz a GM - még nincs minden tisztázva, de a hírek szerint ma aláírás kerül Bryan szerződésére. A fiatalabbik, kétszer az év vezetőjének választott Colangelo mindenképp érkezett volna, ezért mondott le Hinkie, mivel még tovább csökkent volna szerepe.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy még tegnap leigazolták a szezon végéig Christian Woodot - sok mindent nem jelent, mivel nem többéves szerződésről van szó, a Philly szezonja pedig pár mérkőzés múlva véget ér. Volt egy másik rostermozgás is: a Memphis Grizzlies kitette keretéből Ryan Hollinst.

A hajnal másik híre sajnos sokkal szomorúbb a Philly újabb vezetőségi változásánál: a Utah Jazz és a Chicago Bulls legendája, Jerry Sloan tegnap este egy interjúban bejelentette, hogy Parkinson-kóros és Lewy-testes demenciája is van - tavaly ősszel diagnosztizálták nála a betegségeket. Utóbbi gyakorlatilag az agyban az idegsejtek elsorvadását és elpusztulását jelenti, ami miatt az emlékezőképességgel, a problémamegoldó készséggel és a tervezéssel is vannak gondjai a betegnek, de sokszor a beszéddel is. Sloan elmondta, hogy azért ment a nyilvánosság elé most, mert kezdték észrevenni rajta többen is a Parkinson-kór tüneteit - remegés, csendesebb hangszín, álmatlanság -, és nem akarta, hogy sajnálják.

Ha már szóba került a Chicago, akkor itt lehet megemlíteni, hogy tulajdonosuk, Jerry Reinsdorf kezdi maga köré gyűjteni az aranykorszak játékosait - Toni Kukoc és Scottie Pippen után 2016 októberétől Horace Grant is a tanácsadója lesz. Grant 1987-től, draftolásától kezdve 1994-ig volt a Bulls játékosa, az első three-peat idején ő volt Michael Jordan és Pippen után a harmadik számú játékos, de azért is érdekes a kinevezése, mert nem éppen a legszebb körülmények között váltak el útjaik Reinsdorffal. A tulajdonos KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy kezet fogtak az erőcsatár következő szerződésére már, amiből aztán kihátrált Grant, de az idő segít begyógyítani a sebeket, túlléptek ezen azóta.

A nap statisztikája a Los Angeles Lakersé, akik negatív franchise-rekordot állítottak fel ma hajnalban - ez volt a szezon során a 62. vereségük. Az eddigi klubcsúcsot tavaly állították fel 61 vereséggel, most azonban még van 4 meccsük, jelentősen alámehetnek minden eddigi szintnek. A másik csapatrekordot Enes Kanter állította fel ma hajnalban - 33 pontot és 20 pattanót jegyzett, ami egyrészt karriercsúcs neki pontokban, másrészt az Oklahoma City Thunder történetének első 30/20-as meccse.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy mind a mai napig rendszeresen, szinte naponta beszélnek Dwight Howarddal, jó barátok, és szóba került már az is, hogy esetleg egy csapathoz szerződnek a nyáron - mindketten szabadügynökök lehetnek és valószínűleg lesznek is. Parsons elmondta, hogy szerinte Howard még mindig domináns lehet ebben a ligában, van még benne tartalék. Sokan kritizálják, de szerinte a center a liga egyik legjobb magasembere lehet, egy olyas valaki, aki meccseket tud befolyásolni saját csapata javára. Parsons azt is elmondta, hogy DeAndre Jordannel gyakorlatilag nem tartja a kapcsolatot már - jó éve van a középjátékosnak a Clippersnél, ennek örül is, hiszen a bajnoki címért küzdhet, de szerinte egyénileg jobb játékos lenne, ha Dallasba szerződött volna. Ki tudja, mit hoz a jövő, de alapvetően jó srácnak tartja Jordant.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt. Egyrészt Kobe Bryantben maradt még valami a régiből:

Másrészt Roy Hibbertben nem:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus