Hírmorzsák 2016-04-07 (20:30)

Kobe szerint aki nem nyer bajnoki címet, az mind egy hajóban utazik velük - nincs különbség vereség és vereség között. Russellnek egy célja van erre az idényre: minden labdát Bryantnek passzolni. Minden Lakers-játékost kifütyülnek a szurkolók, aki rá dobja a labdát, mikor Kobe is a pályán van. Melo szeretné, ha meghallgatnák a Knicksnél a nyári edzőválasztás és a szabadügynök piac kezdete előtt. Rambis szívesen maradna a New York vezetőedzője, Patrick Ewing pedig szeretné, ha a Knicks interjúra hívná legalább. Brett Brown marad a Sixersnél a vezetőségi változások ellenére is. A Villanova egyetem trénerét, Jay Wrightot nézte ki magának a Suns. A Phoenix szívesen megtartaná Teletovicot. A teljes Clippers-kezdő pihenni fog a Utah ellen. A Nike már készül április 13-ára, a Mamba Day-re.

Mint arról délelőtt már volt szó, a Los Angeles Lakers története legrosszabb idényét teljesíti ebben a szezonban - zsinórban a harmadik év ez, mikor ezt elmondhatja magáról az aranysárga-lila alakulat, erre utoljára a Detroit Pistons volt képes 1957 és 1960 között. A csapat ikonja, a jövő héten végleg visszavonuló Kobe Bryant Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy tudja, az emberek nehezen értik ezt meg, de a vereség az vereség, számára nincsenek fokozatai ennek. Neki ez a dolog fekete-fehér - vagy bajnoki címet nyer valaki, vagy a szezon ment a kukába. Számára ugyanazt jelenti, ha franchise-rekordot jelentő vereséggel végeznek, mintha a nyugati döntőben esnének ki - ha valaki nem nyeri meg a döntőt, az az ő felfogása szerint ugyanabban a hajóban utazik, amiben ők.

Kobe utolsó meccseihez érkezik, erről Byron Scott mondta el keserű gondolatait nemrég, most pedig D'Angelo Russell is megszólalt. Az irányító Holmesnak annyit mondott, hogy a hátralévő 4 mérkőzésen egyetlen célja van: Bryantnek passzolni a labdát, bárhol is van - ez egyébként nem meglepő, tekintve hogy a szurkolók minden Lakers-játékost kifütyülnek, aki rá meri dobni a labdát akkor, ha Kobe is a pályán van.

Bryantet most búcsúztatjuk, a Minnesota Timberwolves veterán ikonját, Kevin Garnettet viszont valószínűleg nem kell - a csapat tulajdonosa, Glen Taylor Darren Wolfsonnak (1500 ESPN Twin Cities) azt nyilatkozta, hogy biztosat ugyan nem jelenthet ki, de amit eddig Garnettől hallott, az alapján vissza akar térni az erőcsatár a következő idényre is. KG-nek érvényes szerződése lesz még 8 millió dollárért, ha a folytatás mellett dönt, de január 23-a óta nem lépett pályára, mert fáj a jobb térde.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony szeretne némi beleszólást abba, ki lesz a gárda vezetőedzője, illetve abba is, hogy kiket igazolnak majd a nyár folyamán. Melo Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy szerinte fontos, hogy egy játékosnak meglegyen ez a fajta befolyása, vagy legalább meglegyen a kommunikáció közte és a vezetőség között - fontos a kapcsolat a menedzsmenttel, főleg ha szeretnék a helyes irányba terelni a csapatot. Anthony azt is elárulta, hogy kedveli a mostani ideiglenes vezetőedzőt, Kurt Rambist - szerinte nagyon nehéz helyzetben kapta meg a csapatot Derek Fisher kirúgása után, össze kellett szednie a játékosokat, hogy tisztességesen fejezzék be az idényt. Hogy mi fog történni a nyár folyamán, ki lesz a trénerük, azt nem tudja, még nem beszélt erről senkivel, de szerinte ha vége az alapszakasznak és számukra az idénynek, akkor rátérnek erre a kérdésre is - ekkor szeretne valamiféle befolyást.

Maga Rambis is nyilatkozott - a tréner az ESPN-nek a Charlotte Hornets elleni vereség előtt azt mondta, nagyon szeretne a Knicks edzője maradni a következő idényre is. Rambis úgy fogalmazott, hogy mindenképpen vezetőedző szeretne lenni az NBA-ben, a franchise-t, a várost és a szurkolókat is imádja. Szeretné a jelenlegi helyzetből egy sokkal kedvezőbbe irányítani a klubot, ahol PO-ba jutnak, ott is jól szerepelnek és esetleg bajnoki címet is nyernek - ez a célja, ezt akarja elérni. Rambis nem az egyetlen, aki szeretné a Knickst irányítani - a Charlotte Hornets első számú segédedzője, Patrick Ewing egy interjút szeretne annál a klubnál, amelynél játékosként legendává vált. Ewingról régóta köztudott, hogy vezetőedző akar lenni, de lehetőséget még sehol nem kapott.

Az edzőkhöz tartozó hír, hogy egyrészt a Philadelphia Sixersnél ugyan változások vannak a vezetőségben - állítólag Bryan Colangelót hétfőn jelentik be hivatalosan a csapatnál -, de a kispadon nem lesznek - Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint Brett Brown vezetőedző állása nincs veszélyben, ő marad a Phillynél. Mitch Lawrence (Sporting News) információi szerint pedig a Phoenix Suns a Villanova egyetemmel a hét elején NCAA bajnoki címet nyerő Jay Wrightot szemelte ki magának, az arizonaiak első számú jelöltje már ő - a Knickshez hasonlóan a Sunsnál is új tréner után nézhetnek az off-szezonban, Earl Watson ugyanúgy ideiglenes státuszban van, mint Rambis New Yorkban.

Ha már szóba került a Phoenix: a gárda GM-je, Ryan McDonough John Gambadorónak (Arizona Sports 98.7) elmondta, hogy szeretnék megtartani a következő idényre is Mirza Teletovicot - a bosnyák játékos szerződése a szezon végén lejár -, és McDonough szerint az érdeklődés kölcsönös, Teletovic is szívesen maradna Phoenixben.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Miami Heat nem sokára találkozik a már Floridában tartózkodó Dorrell Wrighttal, akivel a hétvége folyamán meg is egyezhetnek - az elképzelhető, hogy csak jövő héten jelentik majd be Wrightot a luxusadó elkerülése miatt. 

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin holnap este nem játszik a Utah Jazz elleni összecsapáson - a tervezettek szerint Chris Paul, DeAndre Jordan és JJ Redick is pihenőt kapnak majd, de Doc Rivers szerint ez majd az ő, illetve a többiek egészségi állapotán is múlik majd.

A végére pedig Nike maradt, akik már készülnek április 13-ára, Kobe Bryant utolsó mérkőzésére. Sanya Richards-Ross, Russell Wilson, Kyrie Irving, Natalie Achonwa, Odell Beckham Jr., Paul George, Eric Koston és Kevin Durant mondták el gondolataikat röviden Bryantről a mostani promo-reklámban, de a visszavonulás napja igazi Mamba Day lesz, ott jön majd a kibővített folytatás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus