Hírmorzsák 2016-04-08 (10:45)

A Sixers, a Magic és a Lakers a liga három legrosszabb csapata a Howard-Bynum-féle csere óta. Howard iránt érdeklődik a Mavs, de csak ha nem kell maximum szerződés közelébe menni érte. Bogut szerint semmit nem ér a 72-10-es rekord megdöntése, ha a végén nem nyernek bajnoki címet. Pippen, Ron Harper és Gary Payton beszélgettek a 72-10-es Bullsról és a mostani Warriorsről (videó). Megvannak a döntő időpontjai. A Spurs vasárnap sem pihentet a Golden State ellen. Jerry Colangelo ki akarta túrni Hinkie-t, Hinkie szerint előbbi szivárogtatta ki búcsúlevelét. Bryan Colangelo nem akart a Sixersnél dolgozni, de meggyőzték. Patrick Ewing reménykedik benne, hogy valaki lehetőséget ad majd neki egyszer. Rambis nem tartja magát Phil Jackson bábjának. DeMarre Carroll visszatért. Lehet, hogy Taj Gibson kihagyja a teljes hátralévő idényt.

A 2012-es Dwight Howard-Andrew Bynum-féle négycsapatos (Lakers, Nuggets, Sixers, Magic) csere egyelőre csak a Denver számára nem jelentette a teljes alámerülést - az azóta eltelt időben a másik három csapat érte el a leggyengébb győzelem-vereség mutatót az egész NBA-ben. Az aranysárga-lilák 33.6%-át nyerték a meccseiknek, az Orlando 31.2%-ot, míg a Philly pontosan a találkozók egynegyedét - utóbbi még magas számnak is tűnik az előző két szezonjuk után.

A Houston Rockets centeréhez, Dwight Howardhoz kapcsolódik az is, hogy Tim MacMahon (ESPN) információi szerint a Dallas Mavericks ugyan érdeklődik a középjátékos iránt, de ez szigorúan az ártól függ. MacMahon forrásai szerint a Mavs nem fog belemenni licitháborúba, ha ez azt jelenti, hogy valahol a maximum szerződés környékén kötne ki Howard bére, ami nagyjából 30 millió dollár körüli kezdőfizetést jelentene az új sapkával. 2013-ban ő volt az első számú kiszemelt, ajánlottak is neki egy maxot, de nagy kérdés, hogy a 30 éves játékos meddig bírja még fizikailag, és mennyire akarja a sikert, így nem akarnak neki 9 számjegyű összeget fizetni 4 évre.

Ha már szóba került a Sixers, akkor folytassuk velük, hiszen Sam Hinkie lemondásával újra a reflektorfénybe kerültek. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Jerry Colangelónak két terve volt: Hinkie vagy az analitikával foglalkozó részleg vezetője lesz, vagy mennie kell az együttestől - az elnök korábban többször is elmondta, hogy kevés az olyan ember a klubnál, aki tényleg ért a kosárlabdához, ebből a világból érkezett, márpedig Hinkie egyértelműen "matematikus". Hinkie állítólag meglepődött, hogy a 13 oldalas búcsúlevele a köztudatba került, és elkezdték érte cikizni is, nagyon nem számított arra, hogy a tulajdonosi körnek írt közlendőit mindenki olvasni fogja - az ex-GM úgy gondolja, ez Colangelo műve volt.

Ha már Colangelók - arról tegnap este volt szó, hogy Bryan Colangelót a tervek szerint hétfőn mutatják be a csapatnál, de nem volt mindig ennyire egyértelmű, hogy ő lesz az új GM. Wojnarowski úgy tudja, hogy egyrészt Jerrynek az is megfelelt volna, ha Danny Ferryvel dolgozhat együtt, nem Bryant akarta helyzetbe hozni, inkább Hinkie-vel nem akart együtt dolgozni. Másrészt Bryan nem nagyon akart a Sixersnél dolgozni eleinte - nagyon szerette volna a Nets GM-i posztját, amit végül Sean Marks kapott meg, de az apja árnyékában nem akart tevékenykedni, ráadásul azt sem szerette volna, ha azt mondják, hogy csak miatta kapta meg az állást. A Sixers vezetősége viszont meggyőzte, hogy ő a legalkalmasabb jelölt a posztra, ezek után vállalta el a kinevezést.

Szintén a Sixershez kapcsolódik, hogy a Washington Wizards vezetőségében dolgozó Marc Eversley lesz Bryan jobb keze Wojnarowski forrásai szerint - a két szakvezető dolgozott már együtt a Toronto Raptorsnél.

Arról is esett szó tegnap este, hogy Patrick Ewing szeretne interjúzni a New York Knicks vezetőedzői posztjáért, erről nyilatkozott a centerlegenda az ESPN-nek. Ewing szerint nagyszerű lehetőség lenne ez neki, hiszen a Madison Square Gardenben visszavonultatták a mezszámát, még mindig a környéken él, úgyhogy nagyon boldog lenne, ha legalább számításba vennék. A Charlotte Hornets segédedzője elmondta, hogy már 13 éve tréner, és ez idő alatt folyamatosan azt látta, hogy mások, akik nem rendelkeznek ilyen pedigrével, mint ő, megkapják a lehetőségeket. Ezzel nem tud mit csinálni, csak annyit tud tenni, hogy dolgozik tovább, próbál minél több tudást magára szedni, és remélhetőleg valaki majd ad neki egy esélyt, akkor pedig meg tudja mutatni, hogy érdemes erre.

A Knicks vezetőedzői posztjára az eddigi hírek alapján a jelenlegi ideiglenes tréner, Kurt Rambis a legesélyesebb, legalábbis Phil Jackson elnök őt szeretné. Rambis Stefan Bondynak (New York Daily News) elárulta, hogy egy bizonyos fajta kosárlabdát tanulva nőtt fel gyerekkorában, ami nagyon hasonlít arra a filozófiára, amit Jackson szeretne látni az együttesnél, úgyhogy ő egyáltalán nem tekinti magát az elnök bábjának, egyszerűen hasonlóképp gondolkodnak Jacksonnal a játékról.

Vannak sérültjeink is természetesen. A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg azt nyilatkozta tegnap Nick Friedellnek (ESPN), hogy elképzelhető, hogy Taj Gibson kihagyja a teljes hátralévő idényt - mivel a magasembernek bordatörése van, a Bulls PO-reményei pedig elszálltak, így ez nem lenne meglepő. Az Atlanta Hawksnál Kent Bazemore ma hajnalban nem játszott a Toronto Raptors ellen, mert a jobb térdével vannak gondok. Ezen a találkozón volt azonban egy nagy visszatérő is, a Raptors nyáron igazolt kiscsatára, DeMarre Carroll ugyanis 42 mérkőzésnyi kihagyás után újra játszhatott - januárban műtötték a térdét, nemrég visszaesést tapasztaltak állapotában, most azonban már pályára léphetett.

Ma hajnalban ugyan a Golden State Warriors legyőzte a majdnem teljes csapattal kiálló San Antonio Spurst, ám Gregg Popovich a találkozó előtt elmondta, hogy vasárnap este, a két csapat utolsó alapszakasz-találkozásakor sem pihentetnek senkit. A Spurs azért nem adta fel teljesen, hogy frissebbek legyenek a játékosai, így ma este, a Denver Nuggets ellen a hírek szerint többek hiányozni fognak, túlhajszolni nem akar senkit Popovich.

Mivel a két csapat közül jó eséllyel valamelyik döntőt is játszik, így itt lehet megemlíteni, hogy a liga kihirdette a finálé időpontjait:

És ha már a Warriors, akkor nem lehet megkerülni a 72-10-et ezúttal sem. Egyrészt a gárda centere, Andrew Bogut Courtney Croninnak (San Jose Mercury News) elmondta, hogy egy a lényeg: akár 50-32-vel jutnak rájátszásba, akár megdöntik a rekordot, ha a végén nem nyernek bajnoki címet, semmit nem ér az egész. Az ausztrál kosaras azt is hozzátette, hogy talán túl sokat gondolkodnak a 73 győzelmen az idény legfontosabb szakasza előtt. Azt nem mondja, hogy csak erre koncentrálnak, de minden egyes nap kérdeznek erről tőlük - szerinte teljesen természetes, emberi dolog, hogy a kelleténél többször gondolnak erre emiatt.

Másrészt Scottie Pippen, Ron Harper és Gary Payton beszélgettek az akkori Chicago Bullsról, illetve a jelenlegi Golden State-ről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus