Hírmorzsák 2016-04-08 (21:15)

LeBron szerint Chris Paul játéka Stocktonéra hasonlít. Pau Gasol szerint a jövőjével kapcsolatban semmi nem dőlt el, de csalódását fejezte ki a Bullsszal kapcsolatban. Shaq megült egy "bikát" (videó). Kobe új Nike-reklámja - utálj, ne imádj (videó). Jay Wright maradni akar a Villanován, a Sunsnál Earl Watson is lehetséges jelölt. Devin Booker magához beszél a pályán, több ellenfele trash talknak vette ezt. Randy Wittman valószínűleg a nyáron távozik a Wizardstól. Derek Fisher és Rambis nem értenek egyet abban, mennyire (gyorsan) tanítható a Triangle. Wroten szerint jövőre ő lesz a Knicks első számú irányítója. LeBron pizzás fiú lett (videó).

 

Ma hajnalban a Golden State Warriors - San Antonio Spurs mérkőzés közben az NBA TV az 1997-es nyugati döntő 6. meccsét adta a Utah Jazz és a Houston Rockets között, a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James pedig inkább a retro-mérkőzést nézte. LeBron közben twitteren megosztotta a gondolatait, méghozzá Chris Paulról - James szerint sokan Isiah Thomashoz hasonlítják CP3-t, pedig neki inkább John Stocktonra hasonlít. Paul és a Jazz ikonja is folyamatosan bevonnak mindenkit a játékba, ritkán dobnak, de ha igen, akkor ritkán hibáznak, kitűnő vezérek és folyamatosan nagy energiákkal játszanak.

A Chicago Bulls spanyol magasembere, Pau Gasol az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre semmi nincs kőbe vésve a jövőjével kapcsolatban. Ha véget ér a szezon, és eljön a szabadügynök piac, meg fogja vizsgálni a lehetőségeit, de azt elárulta, hogy csalódást okozott számára, ahogyan a Bulls a nehézségekre reagált és ahogyan befejezték az idényt. Még ugyan nem vesztették el minden esélyüket a PO-ra, de borzasztóan nehéz helyzetben vannak, és nehéz így pontot tenni egy idény végére - nem úgy tűnik, hogy maradni fog hosszabb távon a csapatnál.

A Phoenix Sunshoz két hír kapcsolódik. Egyrészt volt arról szó tegnap, hogy a Villanova egyetemmel NCAA bajnoki címet nyerő Jay Wright a legfőbb kiszemeltjük, de az AZ Central értesülései szerint több jelöltet is meg fog hallgatni az arizonai együttes, többek között a mostani ideiglenes vezetőedzőt, Earl Watsont. Wright egyébként az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi tervei szerint a Villanován marad, ezt szeretné, de nem akar semmit kijelenteni, mert tudja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok.

Másrészt újonc dobóhátvédjük, Devin Booker egy érdekességgel került a hírekbe: az elsőéves játékos Paul Corónak (Arizona Republic) elárulta, saját magával szokott beszélgetni meccs közben, próbálja motiválni magát. Booker elmondása szerint mindig azt hiszik az ellenfelei, hogy a trash talkot nyomja, de csak saját magát próbálja stuffolni - hogy valaki ezt magára veszi, azzal nem tud mit kezdeni.

Ha már szóba kerültek az edzők: Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Washington Wizardsnál nagy változások várhatóak a csalódást keltő szezon után, Randy Wittman lehet az első, aki elveszíti az állását, de a következő idényre még szerződéssel rendelkező GM, Ernie Grunfeld is távozhat.

Meg kezdődött a harc a New York Knicks jelenlegi és volt vezetőedzője között a "ki a hibás és mennyire a csapat rossz szereplésért?" témakörben. Derek Fisher azt nyilatkozta, hogy a Triangle-t nehéz megtanítani a mostani NBA-ben, mert kevés az idő az edzésekre, Kurt Rambis szerint viszont egyáltalán nem az, csak Fisher túl sok mindent próbált megváltoztatni rajta. Rambis szerint ha valaki új dolgot tanul, annak nyitottnak kell lennie, ez egy nagyon fontos része. Phil Jackson és Tex Winter mindig is azt mondták, hogy nagyjából egy év kell ahhoz, hogy valaki automatikusan, gondolkodás nélkül mozogjon a rendszerben, és hogy megértse a kis dolgok jelentőségét is.

Ha már a Knicks, akkor itt kell megemlíteni, hogy Tony Wrotennek helyén van az önbizalma: Marc Berman (New York Post) kérdezte a hátvédet, hogy ő lesz-e a következő szezonban a New York első számú irányítója, amire azt válaszolta Wroten, hogy természetesen, kérdése sincs efelől. Keményen dolgozik, és így áll hozzá, ezt szeretné elérni. Otthonosan érzi már magát a csapatban, befogadták, ő pedig szeretné segíteni az együttest - nagyon várja már a következő szezont, mivel egyelőre még nem tudott pályára lépni társaival.

LeBronnal kezdtünk, most térjünk rá vissza egy kicsit, a Cavs sztárja ugyanis beállt pizzás fiúnak:

Shaquille O'Neal megpróbált rodeózni (4:10-től), több-kevesebb sikerrel. A legjobb próbálkozása talán 6:30-tól volt...

A végére pedig Kobe Bryant maradt, akiről a Nike készített egy ütős reklámot:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus