Hírmorzsák 2016-04-11 (22:15)

Kobe aggódott, hogy kibírja-e végig a szezont, nagyon örül neki, hogy igen - elfogadta, hogy ilyen lesz ez az évük. Melo egyáltalán nem gondol arra, hogy a nyáron elcserélnék, nem akarja, hogy hozzászokjanak a Knicksnél ahhoz, hogy április közepén vége van a szezonjuknak. Millsap és Towns lettek a hét játékosai. Rose, Pau Gasol és Shumpert sem játszik már az alapszakaszban, Mo Williams térdét meg kell vizsgálni. A ma hajnali Warriors-Spurs volt az NBA TV történetének legnézettebb meccse. Jerry Colangelónak nem volt köze fia kinevezéséhez? Elhunyt a Sixers egykori tulajdonosa, Ed Snyder. Szerződések: Cotton (Grizzlies), Dorell Wright (Heat), Holland (Celtics)

A Los Angeles Lakers csütörtök hajnalban visszavonuló ikonja, Kobe Bryant Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) podcastjének vendége volt, amelyben elmondta, nagyon örül annak, hogy sikerült ezt az utolsó évét relatíve egészségesen lehoznia. Az elmúlt három évében súlyos sérüléseket szenvedett, az Achillesével, a térdével, a vállaival is komoly gondja volt, de jól sikerült a felkészülése, keményen dolgozott azért, hogy sikerüljön végigcsinálnia az idényt. A szezon előtt csak egy valami miatt aggódott: vajon kibírja-e végig?

Nagyon tartott ettől, de ez motiválta is, aztán elengedte a dolgot - rájött, hogy fölösleges ezen agyalni, ő minden tőle telhetőt megtett, ami végül vagy elég lesz vagy nem. Bryant szerint ha bajnokesélyes vagy legalábbis ennél jobb csapatuk lenne, azért nem kapott volna mindenhol ekkora ovációt. Így volt lehetősége kicsit élvezni ezt a szezont, másra is koncentrálni, nemcsak a játékra és a folyamatos győzelmi kényszerre. Ha a bajnoki címért küzdhettek volna, ez sosem történik meg, mert csak egy valamin járna az esze, a végső sikeren. Összességében nézve azért nem volt nehéz ezt elfogadnia, mert könnyen beletörődött a valóságba, aztán továbblépett a dolgon.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt arról kérdezte Ian Begley (ESPN), hogy gondolt-e arra esetleg, hogy lejátszotta az utolsó meccsét a Madison Square Gardenben hazai játékosként, amire azt felelte Melo, hogy egyáltalán nem. Csak arra koncentrál, hogyan lehetnek jobbak a jövőben, hogyan fejlődhet a csapat és az egész klub, hogy ne kelljen ahhoz hozzászokniuk, hogy áprilisban véget ér számukra az idény. Anthony azt is elmondta, hogy nem tudja megszokni ahhoz, hogy nem jut be a rájátszásba. Persze ilyenkor megköszönik a szurkolóknak a támogatást, és azt, hogy kitartanak mellettük, de játékosként csak az jár az eszükben, hogy ilyenkor a PO-ra kellene készülniük - ehhez a mostani helyzethez nem szokhatnak hozzá

Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap és a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Millsap 3-0-s héthez segítette hozzá csapatát, többek között a Toronto Raptorst és a Boston Celticset is legyőzték, Millsap pedig 19.0 pontot, 15.7 pattanót és 4.33 blokkot átlagolt - utóbbi kettővel vezette a teljes ligát, mindháromszor dupla-duplázott ráadásul. A Minnesota szintén 3-0-s hetet hozott, amelyben verték a bajnokot és a Portland TrailBlazerst is, Towns pedig 21.3 ponttal, 10.3 pattanóval és 1.67 blokkal segítette együttesét - a Blazers ellen ő szerezte a győztes kosarat is.

A Chicago Bullsnál Jimmy Butler nem utazott a csapattal New Orleansba, mert családi elfoglaltsága volt - igaz, hírértéke ennek a dolognak nem sok van, ugyanis a swingman ezt követően a gárda után ment, a shootaroundon már ott volt a többiekkel. Ennél komolyabb info, hogy Derrick Rose és Pau Gasol sem lépnek már pályára ebben az idényben, a hátralévő két mérkőzésen nem játszanak majd. Szintén ide tartozik, hogy a brazil Cristiano Felicio jó benyomást tett a csapatra, így valószínűleg meg fogják tartani, mivel a következő idényre 875.000 dollárnál is kevesebbet kell neki fizetni, de szerződése egyelőre még nem garantált.

A Cleveland Cavaliersnél Mo Williams bal térde továbbra is fáj, ezért Dr. James Andrewst meg fogja látogatni a hátvéd Floridában, tüzetesebb vizsgálatokat fognak elvégezni rajta. Swingmanjük, Iman Shumpert Rose-ékhoz hasonlóan kihagyja az utolsó két alapszakasz meccset - tegnap leszívták a bal térdét, ezért kell most egy kevés kényszerpihenőre vonulnia.

A Philadelphia Sixersnél egyrészt a mostani tulajdonos, Joshua Harris azt nyilatkozta Jessica Cameratónak (CSN Philly), hogy Jerry Colangelónak semmi köze nincs ahhoz, hogy a fiát, Bryan Colangelót nevezték ki elnöknek. Másrészt a Sixers korábbi tulajdonosa, Ed Snider elhunyt, Isten nyugosztalja!

A ma hajnali Golden State Warriors - San Antonio Spurshöz kapcsolódik, hogy az NBA TV a csatorna történetének legmagasabb nézettségét hozta 2.0-s mutatóval - 2.9-et mértek a mérkőzés második félidejében.

Ehhez a két csapathoz tartozik, hogy továbbra is ők vezetik a hatékonyság-különbség táblázatot, de mindkettejük értéke csökkent - a Spurs kétszer is kikapott a Golden State-től, így már "csak" +11.5-tel állnak, a Warriors pedig kikapott a Minnesota Timberwolvestól és alig verte a Memphis Grizzliest is, így most +10.6 a mutatójuk. Mögöttük továbbra is az Oklahoma City Thunder (+7.3) a harmadik, a Cleveland Cavaliers (+6.4) a negyedik, a Toronto Raptors (+4.5) az ötödik - a teljes sorrendet ezen a linken megtaláljátok!

A Memphis Grizzlies a szezon végéig leigazolta Bryce Cottont - eddig három mérkőzést játszott a Grizzliesnél a hátvéd, illetve még három meccset lehúzott a Phoenix Suns színeiben ebben a szezonban. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Boston Celtics John Hollanddel köt majd szerződést - idén a D-Ligában a Canton Charge-nál játszott a swingman, tavaly viszont a Szolnoki Olaj KK ellen is pályára lépett a török Besiktas színeiben. Ahogy arra számítani lehetett, a Miami Heat Dorell Wrighttal fog leszerződni - ő lesz Briante Weber mellett a másik, akivel megállapodik a floridai gárda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus