Hírmorzsák 2016-04-12 (10:30)

LeBron szerint egy igazi történelmi tett szemtanúja lehet a Warriors 72 győzelme miatt. Kobe-ról mesélt Julius Erving, Barkley, Steph Curry, George, Grant Hill és Iverson (videó). Phil Jackson, Pippen és Ron Harper gratuláltak a bajnoknak a rekordbeállításhoz. Draymond Green szerint Jordan neki is megmondta az All-Star gálán, hogy döntsék meg a rekordot. Westbrook Magic Johnson nyomdokain. Rose-nak tetszik, ahogy ebben az idényben játszott. Butler ott akar lenni az olimpián. Tristan Thompson innentől a Cavs kezdő centere. Gobert és Batum bokája is megsérült. Kidd-del elégedetlenek a Bucksnál, a GM, John Hammond a Pelicansnél folytathatja. Csütörtökig menesztik a Wizardstól Randy Wittmant. David Blatt is szóba került a Knicks vezetőedzői posztjára. Jerry Colangelo hatáskörét beszabályozták a Team USA-nél és a Sixersnél betöltött szerepe miatt. Egy elrontott John Wall bobblehead.

A Golden State Warriors 72. győzeleme után természetesen több mindenki megszólalt ezzel a sokáig megdönthetetlennek tűnő rekord beállításával kapcsolatban. A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Tom Withersnek (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy végre egy igazi történelmi tett szemtanúja lehet. Az 1995/96-os Chicago Bullst is látta anno játszani, emlékszik rájuk, de nem látta minden meccsüket, nem volt rá lehetősége sajnos. Őket a távolból nézhette, most viszont egy ligában van azokkal, akik ezt a csúcsot beállították és meg is dönthetik a következő meccsen - ezt olyan dolognak tartja, amiről még nagyon hosszú ideig mesélhet majd élete folyamán.

Az akkori Chicagóból Phil Jackson, Ron Harper és Scottie Pippen is gratuláltak twitteren a Golden State-nek és az akkori Bullsban játékosként, a mostani Warriorsben vezetőedzőként szereplő Steve Kerrnek még a mérkőzés legvégén - Harper már előre gratulált a 73. győzelemhez is, Jackson csak annyit mondott, hogy szerezzék meg azt is. Pippen azt is hozzátette, hogy szerinte Steph Curry újfent bizonyította, miért ő az MVP - a leghidegvérűbb shooter, akit valaha látott, ráadásul a kosár IQ-ja is borzasztóan magas.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green Ethan Straussnak (ESPN) elmondta, amit már Klay Thompson is korábban - Michael Jordan az All-Star gálán biztatta, hogy döntsék meg a 72-10-es rekordot, igaz, neki azt is hozzátette minden idők legjobbja, hogy ha nem teszik meg, akkor mérges lesz, és őt fogja hibáztatni.

A napi statisztika Russell Westbrooké, aki 18. tripla-dupláját jegyezte a szezon során - ez a legtöbb TD 1981/82 óta, akkor Magic Johnson tudott ennyit hozni, azóta azonban senki.

A sérültlistához tartozik, hogy nem elég, hogy kikapott a Utah Jazz, és így gyakorlatilag a Houston Rockets kezében a sorsuk, de Rudy Gobert még meg is sérült a Dallas Mavericks elleni, ma hajnali összecsapáson. Gobert jobb bokája az első félidőben ment ki, nem tért már vissza, a találkozó után pedig mankóval, járógipszben hagyta el a csarnokot - nem túl jó előjelek. A Charlotte Hornets ugyan megverte a Boston Celticset, de náluk Nicolas Batum bal bokája sérült meg - nem tudni, mennyire súlyosan, de így a rájátszás előtt ez biztos nem jött jókor sem a franciának, sem a csapatnak. A New Orleans Pelicansnél már korábban tudták, hogy Jrue Holiday befejezi az idényt, tegnap meg is műtötték a szemét, és 4-6 hetes kihagyásra kényszerül.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose befejezte az idényt, de így is 66 mérkőzést játszott, ami megsüvegelendő azok után, hogy az előző három szezonban összesen 61 meccset bírt. Az idény elején voltak gondjai, hiszen az edzőtáborban arccsonttörést szenvedett, ami miatt sokáig homályosan látott csak, év végére viszont 16.4 pontot és 4.7 gólpasszt átlagolt - más kérdés, hogy 2.7 eladott labdával és 47.9%-os TS-mutatóval, utóbbi főleg a borzasztó adat. Rose ettől függetlenül KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy nagyon tetszett neki az, ahogyan ebben a szezonban játszott, és úgy érzi, hogy a jelenlegi Bulls-keret képes lenne bajnoki címet nyerni annak ellenére is, hogy ebben az évben még PO-ba sem jutottak.

Csapattársát, Jimmy Butlert megint arról kérdezték, hogy van-e gond közte és Rose között, amire kissé unottan/ingerülten azt válaszolta, hogy ez a hülyeség jön elő mindig, ha egy csapat veszít, belefáradt már abba, hogy erről beszéljen - korábban mindketten elmondták, hogy semmi gondjuk a másikkal. Fred Hoiberg vezetőedző Nick Friedellnek (ESPN) azt mondta, hogy szerint a sérülések voltak a legnagyobb problémáik, ezért nem tudott összeszokni Rose és Butler - hol Rose hagyott ki 3-4 meccset, majd tért vissza, hol Butler, de általában sosem egyszerre, mindig váltakozott ez, és így nem könnyű megteremteni a szükséges kémiát köztük a pályán. Hoiberg azt is elmondta, hogy szerinte semmi baja a két játékosnak a másikkal, és ha ezt megkérdezik tőlük, ők is ezt fogják válaszolni.

Butler azt is elmondta egyébként az előbb már említett KC Johnsonnak, hogy ott akar lenni az olimpián, ha beválasztják a 12 fős keretbe, egy ilyen lehetőségről nem fog lemondani. Nincs ebben semmi meglepő, de felmerült, hogy talán meg kell műteni a nyáron a térdét, miután voltak gondjai visszatérését követően - egyelőre úgy tűnik, nincsenek olyan tervei a swingmannek, hogy kés alá fekszik az off-szezonban.

A Cleveland Cavaliersnél Tyronn Lue vezetőedző a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni találkozó előtt kijelentette, hogy a továbbiakban Tristan Thompson a gárda kezdő centere - Tyimofej Mozgov a csere szerepkörét látja el a továbbiakban.

A Milwaukee Bucksnál csalódást keltő volt ez az idény, ennek pedig nyáron lehetnek is következményei. Arról már volt szó korábban is, hogy Jason Kidd vezetőedző pozíciója nincs biztonságban, Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint pedig Kidd az elmúlt időszakban kapott néhány kritikát a tulajdonosi körből is - pedig az egyik fő tulaj, Marc Lasry jó barátja, ő is vitte anno a csapathoz, rajta kívül azonban nem sok embert győzött még meg a klubnál. Többen úgy gondolják, Kidd nem szakad meg az edzősködésben, arrogáns, és állítólag a csípőműtétjét meg lehetett volna csinálni a nyár folyamán is, az sem tetszett pár embernek, hogy ezt az idény közben intézte el. Megkérdőjelezték az utóbbi időben, mennyire ért ehhez a szakmához, illetve a személyi döntései jogosságát is - tavaly a deadline előtt Brandon Knightot Michael Carter-Williamsre cserélték, azóta erős lejtmenetben vannak.

Ugyancsak Woelfel hozta a hírt, hogy John Hammond GM sem biztos, hogy a következő idényben a Milwaukee-nál fog dolgozni - sőt, az újságíró forrásai szerint a közeli jövőben vagy kirúgják a szakvezetőt, vagy lemond magától. A hírek szerint Hammond nem fog sokáig munka nélkül maradni, ugyanis Joe Dumarsszal párban dolgozhat majd hasonló szerepkörben a New Orleans Pelicansnél - ott is váltás várható az idényt követően.

Brian Windhorst (ESPN) Tony Kornheiser rádióműsorában vett részt tegnap, amelyben elmondta, forrásai szerint 99%, hogy a Washington Wizards vezetőedzőjét, Randy Wittmant csütörtök reggelig menesztik. Amerikai idő szerint szerda este lesz vége az alapszakasznak - nyilván ezért az időzítés -, a fővárosiak pedig a Bullshoz és a Buckshoz hasonlóan csalódást keltő idényen vannak túl, ez is lógott már egy ideje a levegőben.

Ian Begley (ESPN) információi szerint a New York Knicksnél David Blatt szerződtetését is fontolóra fogják venni, amikor az új vezetőedzőt keresik majd - Begley is úgy tudja, hogy a jelenlegi ideiglenes tréner, Kurt Rambis az egyik legesélyesebb jelölt. Állítólag Phil Jackson elnöknek tetszett, amit látott Blatt-től, Steve Mills GM-nek pedig csapattársa volt anno a Princeton egyetemen.

A Philadelphia Sixersnél nem vártak a nyárig a változtatásokkal, viszont Jerry Colangelo korábbi kinevezése némi vihart kavart - több csapat is tájékoztatta a ligát, hogy nem tetszik nekik a szakvezető szerepvállalása a Team USA-ben és a Phillynél is. A liga ezért különböző szankciókat és megszorításokat hozott Colangelo ellen: továbbra is marad majd annak a bizottságnak a tagja, amely kiválasztja a válogatott bő keretét, de már nem lehet szava például a 12 fős utazókeret kiválasztásában sem, emellett folyamatosan értesítenie kell majd az ellenfelek GM-jeit bármilyen játékossal vagy játékosügynökkel történő találkozóról - mivel a Team USA-nél több "ellenféllel" is kapcsolatba kerülhet Colangelo, lesz papírmunkája. Mint ismert, Colangelo lemondott elnöki posztjáról fia, Bryan Colangelo érkezésével, de tanácsadóként továbbra is maradt a Sixersnél.

Újabb Kobe Bryant-videó jött ki, ezúttal a Bleacher Report jóvoltából - Dr J, azaz Julius Erving, Charles Barkley, Allen Iverson, Paul George, Grant Hill, Candace Parker és Steph Curry meséltek a Lakers ikonjáról egy-egy történetet vagy éppen azt, mit jelentett nekik kosárlabdázóként.

A végére pedig a John Wall bobblehead maradt, ami mutatja, mennyire nem jött össze a Wizards szezonjában semmi, még ez sem...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus