Hírmorzsák 2016-04-12 (21:15)

Messina és Blatt a Nets kiszemeltjei vezetőedzőnek. Hinrich elcserélése is rontott a Bulls csapaton belüli kémiáján. Bogdanovic maradni szeretne a Brooklynnál. A Knicks egyes játékosai szerint Rambis lenézi őket. A New York a nyáron a Triangle-be illő embereket fog keresni. Dorell Wright aláírt a Heathez. Amare szerint nehéz lenyelni, hogy nemcsak kikerült a kezdőből, hanem még csak pályára sem kerül. Ginobili és Diaw nem játszanak ma este. Roger Federer meccs közben is Kobe utolsó napjára emlékezik. A Suns megvette a Bakersfield Jamet.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a New York Knicks néhány játékosa úgy érzi, hogy Kurt Rambis lenézi őket, úgy beszél velük a tréner, mintha hülyegyerekek lennének, akik nem értik meg a normális beszédet. Mint ismert, Rambis egyelőre ideiglenes státuszban van, de Phil Jackson elnök a nyáron többéves szerződést szeretne neki adni - finoman szólva sincs ennek az ötletnek egyöntetű támogatottsága a játékosok mellett a tulajdonosi körben sem.

Rambis egyébként Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy a nyáron egyértelműen a Triangle-be illő játékosokra fognak rámenni, stílusváltás tehát nem várható a csapatnál - nem véletlenül támogatja őt Jackson annyira. Rambis szerint jó a kommunikációja a játékosokkal, megértik, hogy mit szeretne látni a pályán. Jelenleg a közelében sincsenek annak, amit akár támadásban, akár védekezésben akar majd végeredményben, de haladnak a cél felé, hátul például már elég agresszívek. A tréner úgy érzi, hogy több közös edzésre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesítsék a játékukat, erre nem volt elég lehetőségük az idény során.

A városi riválisnál, a Brooklyn Netsnél látszólag komolyabban veszik a jó csapat felépítését, igaz, a dolguk azért nehezebb, de Brian Lewis (New York Post) információi szerint a csapat a vezetőedzői posztra Ettore Messinát és David Blattet is kinézte magának. Mindkét tréner páratlan európai karriert tudhat maga mögött, majd Blatt másfél évig irányította a Cleveland Cavalierst - eltávolításakor sokan felszisszentek, a Cavs azóta sem lett jobb -, Messina pedig évek óta a San Antonio Spurs segédedzője Gregg Popovich mellett. Nem meglepő, hogy Messina az első számú jelölt, az új GM, Sean Marks ugyanis dolgozott vele évekig - volt, hogy egy szakmai stábban, majd Marks "felment" a vezetőségbe.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Bojan Bogdanovic a horvát Jutarjni Listnek azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mi lesz a sorsa, nem beszélt még Marksszal, de szerinte nem fogják elcserélni, és szeretne is maradni a csapatnál. Bogdanovic szerint az All-Star hétvége után jobban játszott, Joe Johnson elcserélése is kapóra jött számára, valamint az edzőcsere is - Johnson dobásaiból kapott bőven, Brown pedig rá rajzolt fel pár figurát. A tréner szerinte mindig támogatta, és nagyon jó a kapcsolatuk.

KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Chicago Bullsnál Kirk Hinrich elcserélése sem segítette a sikeres szezont. Hiába játszik jól Justin Holiday, és hiába volt visszafogott Hinrich pályán nyújtott teljesítménye, a hírek szerint rengeteget számított az öltözőben a jelenléte a számonkérhetőség szempontjából is, és mindenkit úgy tudott segíteni a maga csendes módján, hogy azt a többiek mindig nagy örömmel fogadták. Egyébként sem volt túl stabil a chicagói öltöző hangulata, az irányító elcserélése pedig csak rátett egy lapáttal erre.

A Miami Heat hivatalosan is leigazolta Dorell Wrightot - a swingman Kínában játszott idén, ahol 24.3 pontot átlagolt, de 2004-ben a Heat draftolta az első kör 19. helyén, és 6 esztendőt töltött a floridiaiaknál 2010-ig bezárólag. A Heatnek az utolsó alapszakasz meccs előtt kellett szignóznia Wrighttal ahhoz, hogy a PO-ban is bevethessék - ez megtörtént, ráadásul olyan későn igazolták, hogy a luxusadó határát sem lépik át vele és Briante Weberrel sem.

Szintén a Miamihez tartozik, hogy Amare Stoudemire pár mérkőzésen kezdett is a szezon folyamán, legutóbb azonban már pályára sem küldték. A magasember Manny Navarrónak (Miami Herald) elmondta, hogy tiszteletben tartja Erik Spoelstra vezetőedző döntését, hogy Hassan Whiteside-ot visszarakta a helyére, de nagyon nehéz elfogadnia, hogy egy percet sem játszik azok után, hogy kezdő volt. Stoudemire gyorsan elmondta, hogy nem szeretné, ha az emberek azt hinnék, hogy sértve érzi magát, vagy nem érezné magát jól a csapatnál. Szerinte Whiteside nagyszerűen játszik, megérti, hogy újra ő kezd ötös poszton. Spoelstra annyit mondott, hogy azért szerződtették Amaret, mert a tapasztalata nagy segítség lehet a számukra, erre pedig számítani is fog a rájátszás folyamán.

A ma esti mérkőzésekhez tartozik, hogy a San Antonio Spursnél Manu Ginobili és Boris Diaw nem lépnek majd pályára - utóbbit még mindig a combja gátolja a játékban, az argentin dobóhátvéd csak pihenőt kap az Oklahoma City Thunder elleni meccsre.

A Phoenix Suns hivatalosan bejelentette, hogy megvették a D-Ligás Bakersfield Jamet, és költöztetik is a csapatot Arizonába, az új nevük Arizona Suns lesz.

A végére pedig minden idők legjobb teniszezője, Roger Federer maradt, ezúttal ő a "Kobe Bryant-részleg" vezetője:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus