Hírmorzsák 2016-04-13 (10:30)

Barkley garantálja, hogy idén nem a Warriors lesz a bajnok. A Spurs az 1985/86-os Celtics nyomdokaiba lépett. Reggie Jackson örül neki, hogy a Clevelanddel kezdenek a PO-ban. Butlerrel kivételeznek a Bullsnál? Melo szerint ellentétes infókat kaptak az edzőiktől a Triangle-ről. Afflalo csak június végén dönti el, kilép-e szerződéséből. Mark Jackson is lehetséges jelölt a Knicksnél, Blatt kinevezése elég valószínűtlen. Horry beszólt T-Macnek (videó). A héten megszavazhatják a reklámokat a mezekre. Bryan Colangelo beszélt Hinkie-ről, Brett Brownról, Embiidről és Saricról. Gobert nem játszik ma este (boka). Sérültlista: Redick (sarok), Reggie Jackson (hasfal), Miles (váll), Winslow (boka).

A napi Charles Barkley-val kezdünk, a Golden State Warriors drukkerei ugyanis elkezdhetnek félig örülni: Sir Charles a TNT ma hajnali adásában az egyik reklámszünet alatt azt mondta, garantálja, hogy ebben az idényben nem az oaklandi alakulat lesz a bajnok. Kisebb baj ezzel, hogy nem tudni, mit tett kockára, másrészt hogy tavaly is elmondta, hogy egy olyan jumpshooter csapat, mint a Golden State, nem lehet végső győztes, aztán mégis lett.

A napi statisztika a San Antonio Spursé, miután Gregg Popovich-ék ma hajnalban beállították az 1985/86-os Boston Celtics csúcsát, 40-1-gyel zárták az alapszakaszt hazai parketten.

A sérültlistán elég sokan szerepelnek ma is. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert nem játszhat ma este, a Los Angeles Lakers elleni találkozón bokasérülése miatt - óriási szükség lenne pedig rá, igaz, már nincs saját kezében a Jazz sorsa. A Detroit Pistonsnál Reggie Jacksonnak hasfalhúzódása van, ezért nem játszhatott ma hajnalban, a Miami Heat ellen - mivel a Detroit már biztosan nyolcadik keleten, így valószínűleg ma sem lép majd pályára. A túloldalon Justise Winslow bokaproblémái miatt hiányzott. Az Indiana Pacersnél CJ Milesnak a válla fáj, ezért nem lépett pályára a New York Knicks ellen. A Los Angeles Clippersnél pedig JJ Redick sarka ma hajnalban, a Memphis Grizzlies ellen sérült meg.

Ha már szóba került a keleti nyolcadik helyen végző Pistons, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a sérült Reggie Jackson a Miami elleni vereség után azt nyilatkozta Ethan J. Skolnicknek (Miami Herald), hogy igazából örül ennek a forgatókönyvnek, mert ő Góliáttal akar megharcolni, nem valamelyik gyengébb változatával - mint ismert, a keleti első a Cleveland Cavaliers, így a konferencia favoritja ellen játszanak az autóvárosiak. Jackson szerint az egész csapatuk így gondolkodik - tisztelik a Cavst, hiszen elsők lettek a főcsoportban, és az egyik legjobb együttest alkotják az egész ligában, de ők nagyon éhesek a sikerre, arra, hogy bizonyítsanak és hogy megmutassák, készen állnak a feladatra.

Bár nem a legmegbízhatóbb forrás, de Chris Broussard (ESPN) a SportsCenterben azt nyilatkozta, hogy a Chicago Bulls legalább egy kezdőjátékosa úgy gondolja, hogy az, hogy Jimmy Butler egy családi elkötelezettség miatt nem utazott a csapattal New Orleansba, csak később csatlakozott hozzájuk, egy újabb bizonyítéka volt annak, hogy Butlerrel kivételeznek. Broussard szerint megosztott a Chicago öltözője - Butler az utóbbi két évben a legjobb játékosuk volt, a fiatalok felnéznek rá, őt tekintik vezérnek, az idősebbek viszont nem, emlékeznek még arra, amikor 2 pontot átlagolt meccsenként.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony tegnap a média képviselőivel beszélgetett, és elég sok kérdést kapott a Triange-lel kapcsolatban, erre az egyik kérdésre annyit felelt, hogy belefáradt már abba, hogy azt kell mondania, Triangle. Melo hozzátette, hogy a játékosoknak eltérő dolgokat mondtak ezzel a támadási formációval kapcsolatban vezetőedzőik - ez azért nem nagy újdonság, mert Kurt Rambis vezetőedző a múlt héten szólta meg elődjét, Derek Fishert, amiért néhány dolgot egyszerűen kihagyott "a tanításból".

Szintén a Knickshez tartozik, hogy a csapat dobóhátvédje, Arron Afflalo azt nyilatkozta Steve Poppernek (NorthJersey), hogy valószínűleg késő júniusig, egészen a határidőig várni fog azzal, hogy eldöntse, lehívja-e jövő évi, 8 millió dolláros játékosopcióját vagy sem. Afflalo elmondása szerint meg akarja nézni, mi történik New Yorkban, ettől teszi függővé döntését.

Az is a New Yorkhoz kapcsolódik, hogy Tommy Dee (SNY.tv) forrásai szerint Phil Jackson elnök megkereste a Golden State egykori mesterét, a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Mark Jacksont is a vezetőedzői poszttal kapcsolatban - azt nem tudni, hogy mennyire komolyak a szándékai, Mark Jackson ugyanis nem "a Triangle gyermeke", ráadásul elég komoly kultuszt épített ki maga körül a Warriorsnél, és kifejezetten nem szerette, ha ebbe bárki beleszól, akár a csapaton, vezetőségen belülről. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy David Blatt kinevezése a Knicksnél elég valószínűtlen, ha csak nem kezdi el Phil Jackson átadni a stafétabotot Steve Mills GM-nek - ez azt is jelentené nagy valószínűséggel, hogy jövő nyáron távozik a klubtól.

A Philadelphia Sixers új elnöke, Bryan Colangelo a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol több dologról is beszélt, például arról, hogy győztes kultúrát akarnak természetesen felépíteni. A korábbi GM-ről, Sam Hinkie-ről annyit mondott, hogy elismerés jár a munkájáért, de itt volt az idő a franchise számára, hogy lapozzanak. Brett Brown vezetőedzővel kapcsolatban azt említette meg, hogy eddig nehéz körülmények között kellett dolgoznia, de azt akarják, hogy a sikerből is kivehesse a részét. Joel Embiidről azt mondta, hogy nem akarják siettetni a visszatérését, ha nem egészséges, de biztató volt az, amit látott a centertől, Dario Saric pedig rengeteget fejlődött az előző 3-4 évben, mindent megtesznek, hogy idén nyáron sikerüljön átvinniük a tengerentúlra.

Egy érdekesebb statisztika, bár nem meglepő: a ma hajnali meccsek előtt az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook vezette idén a ligát az ún. "Grab and Go" kosarakban 85-tel - ennek annyi a lényege, hogy a védőlepattanó megszerzése után 7 másodperc vagy kevesebb alatt szerez valaki gólpassz nélküli kosarat vagy ad asszisztot a csapattársának. A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a második 65-tel.

A liga az eheti Board of Governors ülésen szavaz majd arról, hogy kerüljenek-e reklámok a mezekre vagy sem, de Brian Windhorst és Darren Rovell (mindketten ESPN) értesülései szerint a szavazás "igen"-nel fog zárulni - pár együttes már most elkezdte felmérni a terepet a potenciális szponzorok után. A reklámok majd a mezek bal vállán lesznek megtalálhatóak 2.5 inch (6.35 centi) * 2.5 inch méretben, de csak a 2017/18-as szezontól - egy éve lesz mindenkinek összeszedni a befektetőket.

A végére pedig Robert Horry maradt, akitől Tracy McGrady kérte el az egyik gyűrűjét a hét közül, amire annyit válaszolt Horry, hogy "azt ki kell érdemelni". T-Mac mosolya nem volt őszinte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus