Hírmorzsák 2016-04-13 (21:15)

George Karlt és Randy Wittmant is kirúgják a holnapi napon, Sam Mitchellt nem marasztalja a Timberwolves, Dwane Casey-vel viszont a PO-tól függetlenül hosszabbítana a Raptors. Kobe-ünnep: a 34 fajta meze, amit profi pályafutása során viselt, 8-as és 24-es mezszáma is a pályán lesz, többet játszik majd, mint ebben az idényben bármikor, egy napig lesz Kobe Bryant Station a Los Angeles-i metróban, a 2k17-ben pedig borítóra kerül. A Cavs leigazolta Dahntay Jonest, a Pistons pedig Lorenzo Brownt. A Netsnél Jeff Van Gundy és Ime Udoka neve is felmerült, a Kingsnél gyakorlatilag az összes elérhető edző (Del Negro, Brooks, Thibodeau, JVG, Mark Jackson, Blatt, McHale, Atkinson, Larranaga).

Úgy tűnik, hogy a Sacramento Kingsnél meg fogják hozni az elkerülhetetlen döntést: Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint holnap, az alapszakasz végeztével menesztik George Karl vezetőedzőt - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, ezzel a tréner is tisztában van, de valószínűleg annyira nem szomorkodik, mivel nagyjából 10 millió dollárral még tartozik neki a Kings akkor is, ha most kirúgják.

Wojnarowski forrásai szerint David Blatt, Jeff Hornacek, a Celtics segédedzője, Jay Larranaga, a Hawks segédedzője, Kenny Atkinson és Vinny Del Negro lehetnek Karl utódai, Marc Stein (ESPN) információi szerint pedig Kevin McHale és Mark Jackson neve is ott van a kalapban. Stein úgy tudja, hogy Tom Thibodeau és Scott Brooks iránt is nagyon érdeklődik a kaliforniai együttes, de Wojnarowski is jelentette, hogy őket egyáltalán nem érdekli a Kings kispadja, ahogy Jeff Van Gundyt sem.

Ha már Jeff Van Gundy: Stein értesülései szerint Ettore Messina és egy másik Spurs segédedző, Ime Udoka mellett ő is ott van a Brooklyn Nets kívánságlistáján - mint ismert, Sean Marksék is vezetőedzőt keresnek majd a nyáron.

Stein azt is megerősítette, amiről volt már szó tegnap is: a Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman lesz a következő Karl után a kirúgott trénerek sorában.

És az az info is Steintől származik, hogy az alapszakasz végén a Minnesota Timberwolves "mestere", Sam Mitchell is távozhat jelenlegi klubjától - a GM, Milt Newton kapott biztosítékot Glen Taylor tulajdonostól arra vonatkozóan, hogy maradni fog az együttesnél, Mitchell azonban nem, igaz, neki lejár a szerződése, így ez csak annyit jelentene, hogy nem hosszabbítanak vele.

Akinek nem kell aggódni, az a hírek szerint a Toronto Raptors trénere, Dwane Casey, a kanadaiak GM-je, Masai Ujiri ugyanis szeretné megtartani az edzőt attól függetlenül, hogyan szerepel a csapat a PO-ban. Ujiri Josh Lewenbergnek (TSN) azt nyilatkozta, hogy kiválóan teljesített Casey idén, jól olvasta a játékot, alkalmazkodni tudott, és edzőként sokat fejlődött. Mindenki nagy ügyet csinál abból, hogy továbbjutnak-e a második körbe, de szerinte ettől függetlenül is megérdemli Casey, hogy ő legyen a vezetőedző.

A Cleveland Cavaliers szerződést kötött Dahntay Jonesszal, így ő még ott lehet a csapattal a rájátszásban, hiszen az utolsó alapszakasz mérkőzés előtt állapodtak meg vele - a védekezőspecialista dobóhátvéd legutóbb a Los Angeles Clippersnél játszott az NBA-ben a 2014/15-ös szezonban, idén a D-Ligában 43 meccsen 15.7 pontot, 4.2 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt. A Detroit Pistons Lorenzo Brownnal szignózott még az utolsó pillanatban.

Természetesen Kobe Bryant-lázban ég az egész liga, hiszen a Los Angeles Lakers ikonját búcsúztatjuk a hajnal folyamán. Az ESPN összeszedte azt a 34 fajta mezt, amelyben láthattuk profi pályafutása során Kobe-t a ligában és az amerikai válogatottban - ezen a linken megnézhetitek ezeket.

A Utah Jazz elleni mérkőzésre egyébként teljesen abnormális az érdeklődés, a média képviselőinek 400-500 akkreditációt osztottak ki, amiből nagyjából 60-at nemzetközi újságírók kaptak - a Lakers újságírója, John Black szerint alapszakasz mérkőzésen ez ritkán, szinte sosem látható szám.

Amiatt nem kell aggódni, hogy kevés Kobe-t fogunk látni. Byron Scott vezetőedző azt nyilatkozta, hogy egyetlen üzenete lesz a többieknek: adják Bryantnek a labdát, az ikon pedig többet fog játszani, mint a szezon során bármikor - 37 perc a legtöbb, amit ebben az idényben a pályán töltött egy mérkőzésen Kobe.

A Los Angeles-i Pico Station nevű metrómegálló 24 órára Kobe Bryant Station néven fut majd.

A meccsen Kobe 8-as és 24-es mezszáma is a pályán lesz:

És a 2k17 Legend Edition borítóját is megkapja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus