Hírmorzsák 2016-04-15 (12:15)

Kobe és Curry újabb rekordjai. Bryant el sem hitte, hogy így tudta lezárni karrierjét. Swaggy P az adidasát akarta aláíratni vele, Kobe kidobta a cipőt a kukába. Clarkson maradni akar a Lakersnél. Melo leginkább nyerni akar, de a Knicksnél, viszont szeretné, ha tisztáznák, mi számít sikernek. Phil Jackson továbbra is kitart Rambis mellett. David Lee nem játszik a Thunder elleni párharc első meccsén. Durant továbbra is kiáll Scott Brooks mellett. A Cavs Justin Biebert már biztos legyőzte, ha 5. meccsre kerül sor a Pistons ellen. A PO-ban új, ún. "hustle"-statisztikákat is mér majd a liga.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant tegnap hajnalban fejezte be pályafutását, méghozzá nem is akárhogyan - ő lett a legidősebb játékos a liga történetében, aki elérte a 60 pontot. Bryant a sajtótájékoztatón azt nyilatkozta Howard Becknek (Bleacher Report), hogy igazából el sem tudja hinni, ami a Utah Jazz ellen történt - nehéz felfogni, hogy így tudta lezárni karrierjét, még mindig sokkban van. Megint elmondta, hogy furcsa volt neki, hogy ahelyett, hogy mindenki azt mondta volna, "passzolj", mindenki mondta neki, hogy dobjon - mintha negatív főhősből egyszercsak átkerült volna a pozitív oldalra

Szintén Kobe-hoz tartozik, hogy aláírásért álltak sorba sokan nála az utolsó meccse után, így Nick Young is, akinek azonban az adidasát fogta Bryant és kidobta a szemétbe - ő csak a Nike-t írja alá, Yougnak pedig az utolsó meccse statlapját szignózta.

Szintén Swaggy P-hez tartozik, hogy Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy játszani akar, az teljesen mindegy neki, hogy hol, de újra a pályán akar lenni - mint ismert, a D'Angelo Russell-féle botrány után Byron Scott vezetőedző kiültette az utolsó meccsekre, mert elmondása szerint Young láthatóan nem volt ott fejben. Azt is hozzátette a swingman, hogy a Lakers olyan döntéseket fog hozni, ami nekik jó, tudja, hogy ez egy üzlet - láthatóan fel van arra készülve, hogy kiteszik a keretből vagy cserélik.

A Lakersnél Jordan Clarkson július 1-jén korlátozott szabadügynök lesz, de a hátvéd Medinának elmondta, úgy érzi, hogy maradni fog az aranysárga-liláknál. Clarkson elmondása szerint szeretne maradni a Lakersnél, mert nem akar azok közé tartozni, akik folyamatosan csapatot váltanak - egy olyan helyet akar, amelyet az otthonának hívhat.

Ha már Bryant egy rekordjával kezdtünk, akkor mostanában párban jár hozzá Steph Curry is - a Golden State Warriors MVP-jéről tegnap este megírtuk, hogy ő lett az első játékos, aki úgy átlagolt 30 pont fölött egy idény során, hogy nem játszott 35 percet sem mérkőzésenként, de 34.2 percével ő lett a legkevesebbet játszó pontkirály is az NBA történetében.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) adott hosszabb interjút, amelyben megint elmondta, egyáltalán nem akar távozni a csapattól. Mindenki tudja, hogyan érez a Knicksszel kapcsolatban, és csak az érdekli, hogyan lehetnek jobbak, hogyan tudják kihasználni azt az időszakot, amíg pályafutása csúcsán van. Anthony azért elmondta, hogy az egyetlen dolog, amire gondol jelenleg, az a győzelem - hogy a Knicksnél vagy máshol, az mindegy, eszébe jutott, hogy máshol játsszon, de nem akarja elhagyni a csapatot, hanem azt szeretné, hogy a jelenlegi helyzetet javítsák, és csak az jár az eszében, mit tehetnek ennek érdekében. Phil Jackson elnök is elmondta, hogy Melo maradni akar a Knicksnél, de a kiscsatár azt is kifejtette, hogy az azért kérdés, hogy ki mit gondol sikernek - ő nem akar csak a PO-ba jutni a nyolcadik helyen, és ott esélytelenül nekivágni egy párharcnak, neki az egyetlen célja a végső győzelem, a bajnoki gyűrű megszerzése. Ezt a kérdést kell tisztázniuk csapatként.

Jackson egyébként Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy nem keresett még meg egyetlen edzőt sem, Kurt Rambis volt az ő embere és ő az most is - ez például egy probléma lehet, mivel Carmelo a hírek szerint mást szeretne a kispadra.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant Erik Horne-nak (The Oklahoma) nyilatkozta le, hogy továbbra is nagyra tartja Scott Brookst, szerinte nagyszerű munkát végzett velük a tréner, és megérdemelné, hogy újra vezetőedző legyen az NBA-ben - Brooks neve felmerült a Washington Wizardsnál, a Minnesota Timberwolvesnál és a Sacramento Kingsnél is. Durant szerint azért lettek jobbak a statisztikáik, mert ő, Russell Westbrook, Dion Waiters, Enes Kanter, Serge Ibaka és Anthony Morrow sosem álltak egyszerre Brooks rendelkezésére, most viszont ez a helyzet.

A Thunderhez közvetve tartozik, hogy első körös ellenfelüknél, a Dallas Mavericksnél nem játszik holnap este, a sorozat első meccsén David Lee - tegnap délelőtt írtunk róla, hogy az erőcsatár sarka megsérült az alapszakasz utolsó meccsén, Rick Carlisle pedig már ma bejelentette, hogy egy mérkőzést legalább kihagy Lee.

A Cleveland Cavaliers első "fontos" győzelme megvan a rájátszásban, a Detroit Pistons elleni első körös párharc 5. meccsére ugyanis egy Justin Bieber koncertet is szerveztek a Quicken Loans Arenába, ám az NBA minden más szerződést felülír, így ha szükség lesz az ötödik találkozóra, akkor LeBron Jamesék játszhatnak hazai pályán, az énekesnek, illetve persze képviselőinek kell más helyszínt keresnie.

És az is a rájátszáshoz tartozik, hogy a liga az ún. "hustle" statisztikákat is mérni fogja - ennek a demo verzióját tesztelték már a tavalyi nyári ligában, a fogadtatása pedig pozitív volt. Mérni fogják azt, hogy egy védőről hányszor kell emberről dobni egy kettest vagy egy hármast, hányszor nyúlnak bele egy passzba vagy ütik ki a támadó kezéből a labdát (és ebből nem lesz szerzett labda), hány támadóhibát harcolnak ki, hány szabad labdáért folytatott harcot nyernek meg, illetve hogy az elzárásból hány pont születik direkt (itt ha büntető lesz belőle vagy a másik oldalon egy üres tripla, az nem fog számítani, csak ha az elzárásból közvetlenül pontot tud szerezni a társ egy betörés vagy egy tempó után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus