Hírmorzsák 2016-04-15 (21:30)

Ray Allen szerint ha így folytatja, Curry lesz minden idők legjobb shootere, de külön utakon jár a Warriors sztárja. Game of Zones PO-előzetes. Curry szerint nem szabad lenézni az olyan franchise-okat, mint a Spurs vagy a Lakers. Draymond Green centerként kerülhet az All-NBA első csapatába. Carter-Williams szerint Antetokounmpo nem lesz irányító, csak többet lesz nála a labda. Megszavazták a reklámokat a mezekre. 92 millió dollár lesz a jövő évi fizetési sapka.

Ray Allent kérdezte Abe Schwadron (SLAM) arról, hogy szerinte hol van a helye minden idők legjobb shooterei között Steph Currynek. Allen azt válaszolta, hogy az alapján, amit eddig mutatott Curry, jó úton halad afelé, hogy a legjobb legyen. A Seattle, a Milwaukee, a Boston és a Miami egykori dobóhátvédje azt mondta, hogy erről mindig lehet vitázni, mert mindenkinek van valaki, aki különlegesebb a többinél, illetve mindenki másképp nézi a játékot. Sokan hasonlítják hozzá vagy éppen Reggie Millerhez a Golden State Warriors sztárját, de Allen szerint Curry a saját útját járja, mert más, mint a többiek. Ő, Miller, Kyle Korver és Klay Thompson másképp játszanak, az elzárásokat jól használják, és nagyon jól céloznak, céloztak kintről, Curry azonban nem csak erre képes, a labdakezelése új dimenziókat nyit ki számára. Korábban az irányítók nem voltak arra képesek, amire most Curry, aki Allen szerint ötvözi az egyesek és a kettesek erényeit.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob két héttel ezelőtt nyilatkozott egy elég "magabiztosat", mikor elmondta, hogy szerinte jelentősen a liga előtt járnak, és hosszú évekig fognak még a trónon ülni. Curry Sam Amicknek (USA Today) azt mondta erről, hogy Lacob megkereste őt még a cikk megjelenése előtt, hogy beszéljen a dologról, úgyhogy nem is igazán tudta, hogy mire kell reagálnia és hogyan tegye, de azt elmondta most Amicknek, hogy az olyan franchise-okat, mint a Spurs és Lakers, amelyek már bizonyították, hogy hosszú ideig, folyamatosan a csúcson tudnak lenni, több bajnoki címet nyertek már, és lehet azzal számolni, hogy ott lesznek a legjobbak között, nem lehet és nem szabad lenézni. Ilyen csapatot akarnak ők is felépíteni, és bár jó úton haladnak, ezért még dolgozniuk kell. Önmaguknak kell maradniuk végig, nem szabad más csapatokkal többet foglalkozniuk, mint amennyit a pályán produkálnak.

A Golden State erőcsatára, Draymond Green az All-NBA első csapatában center poszton kaphat majd helyet a hírek szerint, legalábbis többen számításba veszik ott is. Seth Partnow (Nylon Calculus) statisztikái szerint Green elég sokat játszott ötös poszton is, 36 percre vetítve 19.8 pontot, 11.3 pattanót, 7.8 gólpasszt, 1.4 szerzett labdát és 2.3 blokkot átlagolt 68.9%-os TS-mutatóval, a Warriors pedig 48 percre vetítve 26.6 ponttal volt jobb ellenfeleinél ekkor.

A Milwaukee Bucks irányítója, Michael Carter-Williams a szezonzáró interjúknál azt nyilatkozta, hogy szerinte Giannis Antetokounmpo nem lesz irányító a következő idényben sem - az egyértelmű, hogy többet lesz nála a labda, de nem fog egyes poszton játszók ellen védekezni, az az ő feladata lesz továbbra is. Nem is nagyon gondolkodik ezen - Antetokounmpót nagyon tehetséges játékosnak tartja, olyannak, aki sztár lehet a ligában, és szerinte a csapat számára nagy segítség lesz, hogy többször folyik majd át rajta egy-egy támadás, ezt szeretnék legalábbis elérni.

A Board of Governors megszavazta a reklámokat a mezekre, a 2017/18-as szezontól kezdve ilyenekben játszanak majd a csapatok - az eladásra szánt mezeken azonban nem lesznek reklámok.

Jeff Zilgitt (USA Today) jelentette, hogy a csapatok kaptak egy emlékeztetőt a ligától, amelyben azt írta az NBA, hogy 92 millió dollár lesz a jövő évi fizetési sapka.

És a végére egy Game of Zones Playoff-előzetes:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus