Hírmorzsák 2016-04-16 (12:15)

LeBron és Harden lettek a hónap játékosai, Towns és Norman Powell a hónap újoncai, Vogel és Doc Rivers pedig a hónap edzői. Kisorsolták az azonos mérleggel végző csapatok lottery előtti draftsorrendjét - a nagy(obb) nyertesek a Kings és a Hawks. Az Atlanta hajlandó 5 éves maximumot adni Horfordnak a nyáron. A Minnesota Thibodeau-val és Jeff Van Gundyval interjúzik. A Wizardsnál Scott Brooks az első számú kiszemelt. Curry 32 helyett javított a triplalistán egy idény alatt. Benny the Bull, legalábbis az őt "alakító" ember is visszavonul.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James és a Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden lettek a hónap játékosai áprilisban keleten és nyugaton. LeBron harmadjára nyerte meg zsinórban az elismerést, 28.8 pontot átlagolt 56.3%-os triplamutatóval, 8.4 pattanóval és 7.8 gólpasszal. Hardenék 4-2-t mentek ebben a hónapban, amivel végül bejutottak a nyugati nyolcadik helyen a PO-ba, ezalatt ő 34.8 pontot átlagolt, ami a legjobb volt a ligában - 51.7%-kal triplázott és 7.2 gólpassz is a neve mellé került, ezzel érdemelte ki a díjat.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns és a Toronto Raptors dobóhátvédje, Norman Powell lettek a hónap újoncai. Towns az összes ilyen díjat besöpörte az idény során - erre 2012/13 és Damian Lillard óta senki nem volt képes. 4-3-at ment vezetésével a Minny, ezalatt 18.9 pontot, 11.7 pattanót és 1.7 blokkot átlagolt - 52 dupla-duplája volt a szezon során, amivel az egész ligában harmadik helyen végzett. Powell 6-2-t ment a kanadai együttessel, ami alatt 15.3 pont, 4.4 pattanó és 2.5 gólpassz voltak a számai - 30 pontos karriercsúcsot dobott az alapszakasz utolsó napján.

Az Indiana Pacers mestere, Frank Vogel és a Los Angeles Clipperst irányító Doc Rivers lettek a hónap edzői. Vogel vezetésével 6-1-gyel zárta áprilist a Pacers, ezzel bejutottak a keleti hetedik helyen a PO-ba - 108 dobott pontot átlagoltak és a liga legjobbjának számító 49.3%-kal dobtak mezőnyből. Riversék is 6-1-et teljesítettek (mindkét mérleg a legjobb volt a hónap során), 94.1 pontot kaptak meccsenként, és a liga legrosszabb százalékával dobtak ellenük, mindössze 40.7%-ra voltak képesek ellenfeleik a mezőnyből ezen a hét találkozón.

A liga kisorsolta az azonos mérlegű csapatok esetében, hogy a lotteryt megelőzően ki hanyadik helyre kerüljön. A Sacramento Kingsnek az 1/8 jutott, amellyel szinte biztossá vált, hogy megtarthatják a picket - három csapatnak kellene átugornia őket ahhoz, hogy Top10-en kívülre essenek, és át kelljen adniuk a draftjogot a Chicago Bullsnak. A Denver Nuggets húz a 9., a Milwaukee Bucks a 10. helyen. A lotteryn kívül a Dallas Mavericksé lett a 16. pick, de ezt át kell adniuk a Boston Celticsnek, a Memphis Grizzlies pedig a 17. helyen választhat majd. A Detroit Pistons húz a 18. helyen a Portland TrailBlazers előtt. A négycsapatos holtversenynél az Atlanta Hawks nyert, ők draftolnak a 21. helyen, a Charlotte Hornets a 22-en, a Boston a 23-on, a Miami Heat 24. pickje pedig megy a Philadelphia Sixershez - a sorrend a második körben ennek pont a fordítottja lesz egyébként a holtversenyes csapatoknál.

Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) információi szerint az Atlanta a nyár folyamán hajlandó 5 éves maximum szerződést ajánlani Al Horfordnak, aki oda igazolhat majd, ahova akar - a Hawks az extra 5. évvel van beljebb, mint a többiek, ez lehet a nagy előnyük, de óriási lesz a center iránt a kereslet, ez is biztos.

Az alapszakasz végeztével három edzőt is menesztettek, több helyen is csak ideiglenes trénerek ülnek a kispadon, úgyhogy természetesen megkezdődtek a találgatások, jönnek a pletykák, interjúk. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves már le is beszélt találkozókat Jeff Van Gundyval és első számú kiszemeltjükkel, Tom Thibodeau-val - Towns, Andrew Wiggins és a többi fiatal miatt talán a Minny kispadja most a legvonzóbb az elérhető lehetőségek közül. Scott Brooks is szóba került a Timberwolvesnál, de Wojnarowski úgy tudja, hogy a Washington Wizardsnál ő a prioritás, leginkább őt szeretnék megszerezni vezetőedzőnek, és a jövő héten találkoznak a trénerrel - nincs sok esélyük Kevin Durantre a nyáron, talán Brooks javíthat ezen, ha nem is sokat.

Egy kis érdekesség: a Golden State Warriors csillaga, Steph Curry az 51. helyről egészen a 19-ig lépett előre egy év alatt a triplalistán. Ugyancsak ehhez kapcsolódik, hogy a liga történetében először jutott 200 hármas fölé 8 játékos is az idény folyamán - korábban 5 volt a maximum.

A végére pedig egy újabb szomorú hír a Chicago Bullsért szorítóknak: Benny the Bull visszavonul. Nem kell megijedni, valószínűleg a csapat kabalája marad, de az őt 12 évig alakító Barry Anderson bejelentette, hogy befejezi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus