Hírmorzsák 2016-04-18 (21:00)

DeRozan a Lakersbe igazol a nyáron? Kawhi Leonard lett az év védője. Elton Brand valószínűleg megint visszavonul, szerinte fényes a Philly jövője. Scott Brooksnál egyelőre a Wizards a befutó. Thibodeau a hétvégén interjúzott a Minnynél, JVG ma fog. Love szerint neki és Irvingnek is fontos az idei PO a tavalyi sérüléseik miatt. Kidd szerint több triplára lesz szükségük jövőre, reményei szerint Steve Novakot sikerült megtartaniuk. Lin már megegyezett a Dallasszal tavaly, mikor DeAndre Jordan miatt kútba esett az üzlet.

Stephen A. Smith (ESPN) újabb "hírbombát" dobott be a köztudatba, bár erről volt már szó korábban is említés szintjén: értesülései szerint DeMar DeRozan az utolsó napjait tölti a Toronto Raptorsnél, mert pár hónapon belül Los Angelesbe fog igazolni. Azt nem konkretizálta Smith, hogy melyik gárdához, de a Clippers és a Lakers sapka alatti helyét nézve egyértelmű, hogy utóbbihoz.

A délután folyamán kiosztották az első alapszakasz-trófeát: Kawhi Leonard ismételt, 2014/15 után újfent ő nyerte az Év Védője díjat - a részleteket és a pontos végeredményt ezen a linken megnézhetitek.

Bár nem fogja megrengetni a ligát, de Elton Brand valószínűleg másodjára is visszavonul - úgy volt, hogy már tavaly nyáron abbahagyta, de januárban csatlakozott a Philadelphia Sixershez. Brand elmondása szerint fáj is mindene, fáradt is, és egyébként is megkapott mindent, amit szeretett volna. Megismerte a Phillynél a srácokat, segítette a csapatot, ahogy tudta, jól érezte magát. Szerinte fényes a Sixers jövője, mert jó játékosaik vannak, csak még fiatalok, kell még nekik pár év, egy vagy kettő. Több előkelő draftjoguk is van, fejlődőképes játékosaik és rengeteg sapka alatti helyük, úgyhogy tényleg fényesnek gondolja a jövőt.

A Cleveland Cavaliers az első meccsen sokat játszatta Kevin Love-ot ötös poszton, de mégsem hagyományos centerként - 28 pontját 4/8-as triplamutatóval hozta, így Andre Drummondnak követnie kellett őt a periméterre is sokszor. Love mellett Kyrie Irving is sérült volt a tavalyi rájátszásban, és az erőcsatár Matt Goulnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy beszéltek is erről az irányítóval, mindketten fontos lehetőségnek tartják az idei PO-ot, miután tavaly idő előtt kellett mindkettejüknek befejezni a rájátszást.

Az edzőkeresésekhez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint Scott Brooks esetében az a legvalószínűbb, hogy a Washington Wizardshoz szerződik - egyelőre még nem döntött az Oklahoma City Thunder egykori trénere, de a másik érte érdeklődő csapat, a Houston Rockets még érdekelt a PO-ban, addig náluk nem várható semmilyen ilyen jellegű mozgolódás.

A Minnesota Timberwolvesnál Glen Taylor tulajdonos a hétvégén interjúzott Tom Thibodeau-val, ma pedig Jeff Van Gundy érkezik hozzá - ők ketten a legesélyesebbek a Minny kispadjára az eddigi hírek alapján.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) bevallotta, hogy a következő idényben több tripladobóra lesz szükségük. A Bucks a deadline előtt cserélt Steve Novakért, de súlyos térdsérülést szenvedett a játékos három Milwaukee-nál lejátszott meccs után - Kidd azt nyilatkozta, hogy Novakról úgy gondolták, segíteni tud nekik a kinti dobásokban, és reménykednek benne, hogy hosszabbítani tudnak vele. Tetszett nekik, amit abban a kevés időben láttak tőle a pályán, de az is, amit a pályán kívül tapasztaltak akkor is, amikor sérült volt.

A Charlotte Hornets hátvédje, Jeremy Lin a ProBasketballTalk munkatársának azt nyilatkozta, hogy tavaly nyáron már megegyezett a Dallas Mavericksszel a sapka alatti csapatok MLE-jéért, amikor az egész üzlet kútba esett amiatt, hogy DeAndre Jordan meggondolta magát és inkább visszament a Los Angeles Clippershez. Lin úgy fogalmazott, hogy végig azt hitte, a Dallashoz fog igazolni, a Charlotte gyakorlatilag a semmiből jött. Ha tudja, hogy az lesz a történet vége, ami, akkor máshogy tervezte volna a dolgokat, ez egyértelmű.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus