Hírmorzsák 2016-04-19 (21:15)

Jamal Crawford lett az év hatodik embere, két rekordot is döntött ezzel. Durant Michael Jordan nyomdokaiba lépett, de nem a legjobb statisztikában. A Dallas az elmúlt 20 év legnagyobb PO-meglepetését szolgáltatta. Nowitzki térdével gondok vannak. Villanueva szerint nem direkt ment be Westbrook és Payne közé - majd mosolygott egyet. A Bullsnak Noah megtartása a legfontosabb a nyár folyamán. A Kings Mike Woodsonnal, a Timberwolves Mark Jacksonnal interjúzik. Earl Watson marad a Suns edzője, 3 éves szerződést kapott. Nem tudni pontosan, mi is Steph Curry baja. Phil Jackson nem interjúzott Luke Waltonnal - a Knicks játékosainak a Triangle-ről fog oktatást tartani az elnök.

Kora délután már beszámoltunk róla: a Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Jamal Crawford nyerte az Év Hatodik Embere díjat - részleteket ezen a linken olvashattok. Crawford két rekordot döntött: egyrészt ő az első háromszoros győztes, másrészt 36 évesen ő a legidősebb, aki elhódította a trófeát.

Ha már rekordok, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Durant Michael Jordan nyomdokaiba lépett, de azon kevés esetek közé tartozik ez a mostani, amit nem szeretett volna elérni az Oklahoma City Thunder kiscsatára: 26 elhibázott mezőnydobása volt a Dallas Mavericks elleni második összecsapáson (7/33-mal zárta a meccset), amivel beállította minden idők legnagyobbjának 1997-es csúcsát az utóbbi 30 évet tekintve. Ugyanehhez a mérkőzéshez tartozik, hogy a Thunder 14 pontos favorit volt a találkozó előtt, így a Dallas győzelme a legnagyobb meglepetés az elmúlt 20 év PO-jait vizsgálva.

A Maverickshez két hír tartozik. Egyrészt Dirk Nowitzki állapota day-to-day, miután megzúzódott a jobb térde a ma hajnali meccsen - egyelőre nem tudni, játszhat-e a harmadik derbin. Másrészt Charlie Villanueva az érdeklődés középpontjába került, miután megpróbálta megzavarni Russell Westbrook és Cameron Payne mérkőzés előtti rituáléját. Villanueva azt mondta az esetről, hogy nem direkt ment be a két játékos közé, de mosolygott is egyet, mikor ezt mondta - hozzátette, hogy rosszkor volt rossz helyen a Thunder két irányítója, ő csak a csapattársaira várt.

Ha már Jordan, akkor a Chicago Bullsnál érdemes megemlíteni, hogy Mike McGraw (Daily Herald) megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint Joakim Noah megtartását tartják az egyik legfontosabb nyári teendőjüknek.

Az edzőkeresésekhez több hír is tartozik. Egyrészt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Sacramento Kings engedélyt kapott a Clipperstől, hogy segédedzőjüket, Mike Woodsont interjúra hívják - ő legutóbb a New York Knicksnél volt vezetőedző 2013/14-ben, de messze nem ő az egyetlen jelölt. Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint a Minnesota Timberwolves Mark Jacksonnal is leül majd beszélgetni - ő Woodsonhoz hasonlóan 2014-ben volt utoljára tréner, a Golden State Warriors kispadja után az ESPN-nél dolgozott és dolgozik jelenleg is szakkommentátorként.

Jude LaCava (FoxSports) értesülései szerint a Phoenix Sunsnál leveszik az ideiglenes jelzőt Earl Watson esetében, ő marad az arizonai alakulat vezetőedzője a következő idényre - Watson Jeff Hornacek menesztését követően lépett elő a segédedzői pozícióból. Az este folyamán ezt minden mérvadó hírforrás megerősítette, Wojnarowski pedig úgy tudja, 3 éves szerződést kap Watson. Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a játékosok az év végi interjúkon elmondták, nagyon szeretnék, ha Watson maradna, sőt, ebben mindenki egyetértett közülük.

A megemlített Golden State-nél egyelőre nem igazán tudják, hogy Steph Currynek egyáltalán mi a pontos baja - eredetileg bokasérülésről volt szó, de ezt a vizsgálatok nem igazán bizonyították. Steve Kerr vezetőedző eredetileg lábfejsérülésként aposztrofálta a dolgot, aztán rákérdeztek, hogy akkor milyen sérülése van az irányítónak, amire azt mondta, hogy a lábfeje hátulja, alul, tehát a bokája a problémás - azt továbbra sem tudja senki, hogy mikor térhet vissza.

Kerr egyébként konkrétan megmondta, hogy Luke Walton segédedzővel senki nem állásinterjúzott New Yorkból - ez megerősíti Walton és Phil Jackson verzióját is, egyszerű baráti diskurzus folyt kettejük között. A Knickshez tartozik az is, hogy állítólag David Blatt-tel is le fognak ülni beszélgetni a vezetőedzői posztról. Ian Begley (ESPN) értesülései szerint Jackson találkozni akar a játékosok egy részével, hogy átvegyenek pár dolgot a Triangle-ből - a meetingeken ott lesz Kurt Rambis ideiglenes vezetőedző is, aki továbbra is az elnök első számú jelöltje.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus