Hírmorzsák 2016-04-21 (10:00)

Stanley Johnson szerint sikerült belemásznia LeBron fejébe, kiosztotta a Cavs-padot is. Ezért nem szabad Jamest felhergelni (videó). A Hornets 6 másodperc alatt 8 dobást hibázott (videó). Alig van vendégsiker. Curry valószínűleg nem játszik ma este sem. A Memphisnél biztosak abban, hogy meg tudják tartani Conley-t. A Washington ajánlatot tett Scott Brooksnak. A Rocketsnél Brooks és JVG az első számú jelöltek. A Knicks már csak Rambisben és Blattben gondolkodik. Thibodeau szerint a Minnesotáé a legjobb fiatal mag a ligában - ő évi 8, Layden évi 2 milliót fog keresni. Kölcsönös az érdeklődés Brian Shaw és a Kings között. Cuban felmentést adott ma estére annak, aki előbb eljön a munkából a Mavs-meccs miatt.

A Cleveland Cavaliers és a Detroit Pistons nem túlságosan kedvelik egymást, ez már kiderült az első két mérkőzés alapján is. A Pistons újonca, Stanley Johnson és a Cleveland sztárja, LeBron James például ütköztek az egyik időkérés kikérést követően - erről Johnson azt mondta, hogy ő egyenes vonalban ment, nem ő ment neki Jamesnek, hanem fordítva, és szerinte ez egy nagyon "olcsó" mozdulat volt LeBron részéről. Johnson úgy gondolja, hogy James egyfolytában magyaráz, de az egész Cavs ilyen - 7-8-an játszanak, de a kispadjuknak is állandóan jár a szája, olyan, mintha kis cheerleaderek ülnének ott. Az újonc kiscsatár azt is hozzátette, hogy szerinte sikerült belemásznia James fejébe - az más kérdés, hogy LeBront mennyire okos dolog felhergelni, láthatóan az egész meccsen motivált volt, és 5 eladott labdája ellenére is nagyon hatékonyan dolgozott, nyert is simán a Cavs.

A Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry azt nyilatkozta tegnap este, hogy jelenlegi állapota alapján valószínűleg nem tud játszani a Houston Rockets elleni, ma esti mérkőzésen. Egyelőre nem tud teljes sebességgel futni, de elmondása szerint jó irányba halad.

A Memphis Grizzliesnél elég magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy Mike Conley-t sikerül-e újraigazolniuk - a GM, Chris Wallace Chris Vernonnak (ESPN Memphis) azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy eddig hibátlanok abban a tekintetben, ha meg kellett tartaniuk egy, a csapat magjához tartozó játékosukat, márpedig szerinte azok is maradnak, Conley-val is hosszabbítani fognak. Múlt héten Ken Berger (CBS Sports) hozta le, hogy információi szerint az irányító valószínűleg elhagyja a Memphist.

A rájátszáshoz egy érdekes statisztika: ma hajnalban sem született vendég siker, a PO első körének első két meccsei után pedig összesen kétszer nem a hazai pályán játszó együttes nyert - az Indiana az első meccsen győzött Torontóban, a Dallas pedig a másodikon Oklahoma Cityben. Ez a második legkevesebb idegenbeli siker ennyi idő alatt, mióta 2003-ban bevezették, hogy az első kör is négy nyert találkozóig tart - 2004-ben egy volt, 2013-ban pedig ugyanígy kettő.

A Washington Wizards próbálja dűlőre vinni az edzőkeresését - több forrás is megerősítette, hogy mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy hivatalos megegyezésre jussanak Scott Brooksszal - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint meg is kínálták formálisan is egy kontraktussal.

Az Oklahoma City Thunder volt mestere az első számú jelöltjük már az off-szezon kezdete óta, és azért fontos, hogy minél előbb aláírt szerződésük legyen vele, mert Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Houston Rocketsnél Jeff Van Gundy előtt/mellett ő az első számú jelölt, a texasiak pedig nagyon reménykednek abban, hogy Brooks vár addig, amíg ki nem esnek a PO-ból - ez napokon belül megtörténhet a Golden State Warriors elleni párharcukat látva. Az szinte biztos, hogy JB Bickerstaff nem marad vezetőedző.

Ian Begley (ESPN New York) úgy tudja, hogy a New York Knicksnél már csak két emberre koncentrálnak, Kurt Rambisre és David Blattre, ők ketten esélyesek a vezetőedzői posztra. Phil Jackson elnök (egyelőre) Luke Waltonnal sem interjúzott, csak beszélgettek egyet legutóbb, Tom Thibodeau-t pedig meg sem kereste, mielőtt a tréner aláírt volna a Minnesota Timberwolveshoz.

Thibodeau leigazolását egyébként tegnap este hivatalosan is bejelentette a Minny - Stein forrásai szerint ő 8 millió dollárt kap majd évente, míg a San Antonio Spurstől GM-nek érkező Scott Layden évi 2 millióval lesz gazdagabb, így oszlik meg az az évi 10 millió, amiről tegnap szó volt. Thibodeau közleményében a szokásos tiszteletkörök mellett azt írta, hogy szerinte a liga legjobb fiatal magja a Wolvesé, ezért nagy lehetőség neki, hogy visszatérhet oda, ahol bemutatkozott anno 1989-ben a ligában.

A Sacramento Kingsnél nemhogy kevesebb, de egyre több név van: Sam Amick (USA Today) információi szerint Brian Shaw iránt is érdeklődnek, megpróbálnak vele is leülni interjúzni - állítólag az érdeklődés kölcsönös.

Ma este, helyi idő szerint este 6 órától játsszák a Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder mérkőzés harmadik felvonását, a Mavs tulajdonosa, Mark Cuban pedig gondolt a nézőkre: instagramon üzent, hogy mondja meg mindenki nyugodtan a főnökének, ő mondta, hogy rendben van, ha előbb eljönnek a munkából, csak érjenek oda időben a meccsre:

Ma hajnalban a Charlotte Hornetsnek megint nem ment a Miami Heat ellen, volt egy 6 másodperces szakaszuk is, amikor 8 dobást hibáztak egymás után:

LeBronnal kezdtünk, vele is zárunk - ezért nem szabad felhergelni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus