Hírmorzsák 2016-04-22 (11:30)

Durant nem akar a szülővárosában játszani? Scott Brooks a Wizards új vezetőedzője. Pierce nehezen viseli, hogy keveset játszik, a szezon végén dönt a visszavonulásáról. Stan Van Gundy beszélgetett Stanley Johnsonnal a LeBron Jameshez fűzött kommentjei miatt. Batum már nem játszhat a Heat elleni sorozat hátralévő részében. Curry (boka) és Deron Williams (sportsérv) sem játszottak ma hajnalban. Ha nem változnak az Észak-Karolinában elfogadott törvények, elveszik a 2017-es All-Star gálát Charlotte-tól. A Rockets játékosai "nagyon" örültek Harden meccsnyerő dobásának (videó).

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) Kevin Durant barátaitól úgy tudja, hogy az Oklahoma City Thunder kiscsatára nem nagyon akar hazatérni és a Washington Wizards játékosa lenni. Ilyenkor előjönnek a rég nem látott családtagok és a barátok mellett azok is, akik annak mondják magukat, és KD egyszerűen nem akar ennyi embert a közelében tudni - az utóbbi időben nagyon leszűkítette a hozzá közelállók körét. Az egyetlen Washingtonban lejátszott idei meccse is elég stresszesre sikerült, ezért a barátai úgy gondolják, hogy a Wizardshoz biztosan nem igazol a kiscsatár a nyár folyamán.

Szintén a fővárosiakhoz tartozik, amiről éjszaka már beszámoltunk: Scott Brooks lett a Washington Wizards új vezetőedzője - részleteket ezen a linken olvashattok. A tréner kontraktusa a hírek szerin teljes mértékben nem garantált.

A Los Angeles Clippers kiscsatára, Paul Pierce az előző Portland TrailBlazers elleni meccsen nem játszott, pedig nem volt sérült - pályafutása során először nem küldte be edzője ilyen helyzetben. Pierce Mannix podcastjében elmondta, hogy ez van, természetesen nehezen éli meg, mert segíteni akar a csapatnak, sok nagy csatát megélt már, és ha valaki a legmagasabb szinteken járt, akkor nehéz beletörődni ekkora szerepbe. A bostoni legenda azt is elmondta, hogy az utóbbi pár évben már csak egy-egy szezonokban gondolkodott, most is a nyáron fogja meghozni döntését, hogy folytatja-e pályafutását vagy sem - állítólag a Clippersnél nem sokan lepődnének meg, ha befejezné.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy beszélgetett Stanley Johnsonnal azokról a megnyilvánulásairól, amiket az előző mérkőzés után tett - az újonc kiscsatár többek között azt mondta, hogy sikerült belemásznia LeBron James fejébe. Részleteket nem árult el SVG, csak annyit mondott, hogy ez egy újabb lecke volt egy 19 éves srác számára - nem feszültségkontrollt akart neki tanítani, nem is fogja megbüntetni, felnőtt ember mindenki, azt mond a médiának, amit akar, csak tudatni akarta játékosával, mi volt a problémája az egésszel, és úgy tűnt számára, hogy Johnson megértette. Van Gundy szerint ez nem jelent majd extra motivációt LeBronnak, hiszen ők a bajnoki címért küzdenek, ami sokkal jobb motiváció, mint bármi, amit egy újonc mond.

A Charlotte Hornetsnél úgy tűnik, beigazolódik, amitől tartottak - Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) információi szerint Nicolas Batum nem tud pályára lépni már a Miami Heat elleni sorozatban bal bokasérülése miatt. A röntgent elvégezték, az negatív lett, tehát nincs törése, viszont az MRI vizsgálat eredménye egyelőre nem hivatalos, a francia játékos pedig nem tud súlyt helyezni a lábára.

A sérülésekhez tartozik az is, hogy végül nem engedték, hogy a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry játsszon a Houston Rockets elleni harmadik meccsen. Steve Kerr azt nyilatkozta a találkozó előtt, hogy az irányító jobban érzi magát, játszani akart, de nem engedték neki. A Dallas Mavericks is hiányos volt ma hajnalban, Deron Williams a sportsérve miatt nem tudott játszani az Oklahoma City Thunder elleni harmadik találkozón.

Vissza a Hornetshez: a liga komisszárja, Adam Silver Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, hogy ha az Észak-Karolinában nemrég elfogatott törvényeket nem vonják vissza, el fogják venni a 2017-es, tehát a jövő évi All-Star gálát Charlotte-tól. Mint ismert, nemrég olyan törvényeket fogadtak el az államban, hogy transzneműek nem használhatják a nemi identitásuknak megfelelő mosdókat, és több diszkriminatív törvényt hoztak ezen kívül is.

A végére pedig a Houston Rockets padja maradt a ma hajnali, Golden State elleni győzelem során - James Harden győztes kosarának "nagyon" örültek Dwight Howardék:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus