Hírmorzsák 2016-04-23 (10:45)

Dwight Howard szerint jobb, ha befogják a szájukat azok, akik szerint nem örültek Harden meccsnyerő dobásának. A liga szerint Harden kosarát nem kellett volna megadni, mert előtte lökött a dobóhátvéd. Durantnek utólag kiosztottak egy technikait, Carlisle szerint kosárlabda pályára nem való mozdulatokkal operál a Thunder. Steph Curry valószínűleg játszik a negyedik meccsen. Seth Curry kilép szerződéséből. Jeremy Lin a Hornetsnél akar maradni. Dudley hároméves szerződést akar a Wizardstól. Garnett még nem döntött, folytatja-e pályafutását. Demps valószínűleg marad a Pelicans GM-je. Stan Van Gundy felhúzta magát saját csapatán (videó).

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Houston Rockets cserepadja nem igazán örült James Harden győztes kosarának. Dwight Howard a találkozót követően elmondta, hogy még volt hátra idő, márpedig a Golden State Warriors arról híres, hogy egészen elképesztő dobásokat is a gyűrűbe tudnak juttatni. Mindannyian örültek, de még nem akarták kimutatni, mert ellenfelük az idény során úgy játszott, mintha az Angyalok a pályán című filmből kerültek volna elő. Howard szerint azok, akik szerint kifejezetten mérgesek voltak Harden kosara után, jobb, ha kussolnak befogják a szájukat.

Szintén a Rocketshez és ehhez a Golden State elleni harmadik meccshez tartozik, hogy a liga hivatalos közleménye szerint James Harden 2.7 másodperccel a vége előtt dobott meccsnyerő kosarát nem kellett volna megadni, mert ellökte Andre Iguodalát a dobás előtt - 5 hibás döntés volt egyébként az utolsó két percben, abból három a hazaiaknak, kettő az oaklandieknek segített. Ugyanezen a meccsen, 1 másodperccel a vége előtt Draymond Green a földre vitte Michael Beasley-t - ezért utólag egy Flagrant 1-et kapott.

A Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder sorozat harmadik meccsén pedig Kevin Durant a harmadik negyedben nekiállt hergelni az ellenfelet (ezt egy könyökös formájában tette meg), ezért technikait osztottak ki neki utólag - ezeket szintén a liga visszanézései alapján állapították meg. A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle le is nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN Dallas), hogy négy olyan eset is volt, amikor az Oklahoma City játékosai provokáltak ki olyan eseményeket, aminek semmi köze nincs a kosárlabdához. Ebből az egyik az volt, mikor Durant lekönyökölte Salah Mejrit egy büntetőnél. Ez két további összezördüléshez vezetett, és aggódik, hogy nem fújták le ezeket, mert ennek nincs helye a pályán.

A Houston-Golden State párharchoz kapcsolódik, hogy Marcus Thompson (Bay Area News Group) információi szerint a bajnok MVP-je, Steph Curry a negyedik összecsapáson már minden bizonnyal játszani fog - a hírek szerint nagyon jól mozgott tegnap az irányító. Curry saját elmondása szerint nagyon meglepődne, ha nem tudna pályára lépni a negyedik meccsen - bár korábban, az első találkozón beszedett bokasérülése után ugyanezt elmondta, most azért jó esély van rá, hogy Kerr engedi is neki a játékot.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet azt is megemlíteni, hogy Kevon Looney csípőjét megműtötték, így 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül - ez azért nem fogja megrengetni a bajnokot, az újonc erőcsatár egyébként sem volt a rotáció része.

Scott Kushner (The Advocate) értesülései szerint a New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps hétfőn találkozik a klub tulajdonosaival, akkor beszélgetnek majd el a szezonról és teljesítményéről. Az újságíró úgy tudja, hogy jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Demps marad a helyén a következő idényre is, pedig elég sok pletyka terjengett arról, hogy Joe Dumars komoly szerepet kap az együttes vezetőségén belül.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings hátvédje, Seth Curry lemond 1 millió dolláros játékosopciójáról, így a nyáron szabadügynök lesz - nem meglepő a döntés, mivel a szezon vége felé elég sok lehetőséget kapott és meg is hálálta ezeket. Curry az egész idényben átlagban 6.8 pontot, 1.5 gólpasszt és 1.4 lepattanót tett a közösbe 44 mérkőzésen.

A Minnesota Timberwolves ikonja, Kevin Garnett Marc Steinnek (ESPN) elárulta, hogy egyelőre egyáltalán nem döntötte még el, lehívja-e 8 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre. Garnett elmondása szerint bizonyította, mennyire lojális a csapathoz azzal, hogy visszatért, hogy itt fejezze be karrierjét. Látni szeretné a következő hetekben, hogy mindenki ugyanennyire lojális-e a Timberwolveshoz, aztán fogja eldönteni, hogyan tovább. Azt nem tudni, mire gondolt pontosan KG, de Glen Taylor tulajdonos elég régóta tárgyal már egy Steve Kaplan vezette befektetői csoporttal arról, hogy eladja a franchise 30%-át. Tavaly februárban, mikor visszacserélték a Minnesotához Garnettet, volt arról szó, hogy kisebbségi tulajdonos és tanácsadó lesz az együttesnél pályafutását követően.

A NetsDaily forrásai a Charlotte Hornets irányítója, Jeremy Lin nagyon jól érzi magát jelenlegi csapatánál, és nagyon tetszik neki az a szerep, amelyben most játszatják. Jó eséllyel ki fog lépni 2.2 millió dolláros játékosopciójából, de többéves kontraktust szeretne kötni Rich Cho-ékkal.

A Washington Wizardsnál Jared Dudley szabadügynök lesz - szívesen maradna a fővárosiaknál, de hároméves szerződést szeretne, és némi emelést 4.25 millió dolláros előző bére után, mivel emelkedni fog a sapka. Dudley Jorge Castillónak (Washington Post) elárulta, tudja, hogy nem a csapatok első, második vagy harmadik számú célpontja, hanem talán a negyedik. Ha valakinek nem jön össze az a "lány", akit első szándékból kinéz magának, akkor fordul hozzá következőleg, de nincs is ezzel semmi baja. Tudja mindenki, hogy mire képes a Wizards rendszerében, és azt, hogy ha játszik, akkor azt a megfelelő módon teszi. Két dolgot akart idén bizonyítani: egyrészt azt, hogy egészséges, másrészt hogy tud négyes poszton is játszani, márpedig szerinte ezt 80%-ban sikerült is megcsinálnia.

A végére pedig a Detroit Pistons vezetőedzője, Stan Van Gundy maradt, aki annyira ideges volt csapatára, amiért nem játszottak elég keményen ma hajnalban, és nem lepattanóztak, hogy még a riporter kérdésére is a megszokottnál hangosabban válaszolt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus