Hírmorzsák 2016-04-23 (22:00)

Mike Conley nyerte a Joe Dumars trófeát. Isaiah Thomas Flagrant 1-et kapott utólag, de eltiltást nem - Iverson próbálta motiválni a harmadik meccs előtt. Smartnak 5000 dollárt kell fizetnie flopja miatt. Steph Curry játszik holnap este. McHale szerint Dwight Howard már nem az a játékos, aki egykor. Wall szerint nem azért igazolták le Scott Brookst, hogy odacsábítsa a csapathoz Durantet, hanem mert vele bajnoki címet nyerhetnek. Scott szerint csökkenni fognak Clarkson percei, ha nem javít a védekezésén. A Knicks kinézte magának Darren Collisont. Új Kings logo lesz a következő idényre.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley nyerte az idei Joe Dumars trófeát, azaz a sportszerűségi díjat. A 2013/14-ben már egyszer győzes Conley 2209 ponttal végzett az élen (327-ből 58 szavazónál lett első) a tavaly "megkoronázott" Kyle Korver előtt, akinek 2155 pontja volt, a harmadik pedig Pau Gasol lett 2063 ponttal - Damian Lillard (2039 pont), Shaun Livingston (1763 pont) és Luis Scola (1543 pont) a további sorrend. Ezt a hat játékost egyébként előre jelölték, nem hasraütésszerűen kerültek be.

A Boston Celticsnél két utólagos büntetést is kiosztottak. A gárda nyerőembere, a 42 pontos karriercsúcsot hintő Isaiah Thomas Flagrant 1-et kapott a videófelvételek megnézését követően, mivel megütötte Dennis Schrödert - az eltiltást megúszta. Thomas egyébként lenyilatkozta, hogy Isiah Thomastól és Allen Iversontól kapott üzeneteket a harmadik meccs előtt, hogy támadja továbbra is a gyűrűt, az majd meghozza a gyümölcsét. AI az mondta neki, hogy harcoljon tovább, most ők vannak otthon, ezt ki kell használni. A Korveren az év színjátékát bemutató Marcus Smart pedig 5000 dollárt lesz kénytelen befizetni a ligának a floppolás elleni szabályok megsértése miatt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr lenyilatkozta, hogy a jelenlegi állás szerint úgy számol, hogy Steph Curry játszani fog a holnap esti, Houston Rockets elleni negyedik összecsapáson.

A Houston egykori vezetőedzője, Kevin McHale a SiriusXM NBA Radio tegnapi adásában azt mondta, hogy Dwight Howard már nem az a játékos, aki egykor - a tréner szerint ha meg is játszanák a centert a festék környékén, már nem tudna akkora problémákat okozni a védelemnek, mint korábban. McHale szerint a háta nagyon zavarja Howardot, a csípője is emiatt áll be sokszor, ezért nem az a kosaras, mint régen.

A Washington Wizards irányítója, John Wall a Washington Post munkatársának elárulta, azért igazolták le Scott Brookst vezetőedzőnek, mert úgy érzik, vele bajnoki címet tudnak nyerni, és nem azért, hogy rávegyék, győzze meg Kevin Durantet, hogy igazoljon hozzájuk. Azért szerezték meg Brookst, mert így ő is fejlődni tud, segíteni tud neki a tréner, és jobb csapat lehetnek általa. Wall azt is hozzátette, hogy reméli, senki nem várja, hogy attól, hogy Brooks náluk van, automatikusan hozzájuk szerződik majd Durant is.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy megmondta Jordan Clarksonnak a szezon végi interjúk során, hogy fejlődnie kell védekezésben, mert ha nem teszi, akkor jövőre kevesebbet fog játszani. Clarkson a nyáron korlátozott szabadügynök lesz, de a fiatal hátvéd saját elmondása szerint tudja, hogy pocsék volt hátul, ezért próbál fejlődni ebben a tekintetben.

Ian Begley (ESPN New York) jelentette, hogy a New York Knicks a cserepiacon is szétnézhet, amennyiben nem sikerül irányítót igazolniuk a nyáron - Mike Conley-ra nagyon sokan fognak rámenni, Rajon Rondo pedig nem tipikus Triangle-egyes. Begley úgy tudja, hogy a Sacramento Kings hátvédje, Darren Collison az egyik kinézett játékos a Knicksnél - neki 5.2 millió dolláros kontraktusa van még a következő idényre, azt viszont nem tudni, mit adhat érte a New York a kaliforniai együttesnek.

A végére pedig maradjunk a Sacramento Kingsnél, amelynek elvileg ez lesz az új logója a következő szezontól, csak a retro kék-piros színt használják majd:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus