Hírmorzsák 2016-04-24 (10:45)

Draymond Green szerint miatta veszítettek legutóbb a Rockets ellen. Bickerstaff szerint tipikus Harden mozdulatsor volt a meccsnyerő dobás, a dobóhátvéd szerint nem lökött és nem is foglalkozik már ezzel. Morey beszólt a Golden State-nek Bogut Howard elleni karbefogása és Green Beasley-n bemutatott földrevitele miatt, a Houston elnöke Barkley-t kritizálta. Durant szerint ma hajnalban Flagrant 2-t érdemelt, beszélt a meccs után Andersonnal. KD meglepődött Carlisle legutóbbi nyilatkozatán, de azon nem, hogy őt pécézte ki magának a tréner. Deron Williams idényének valószínűleg vége (sportsérv). Bosh-sal nagyon óvatos a Heat. Scalabrine lehetett volna a megoldás a Warriors ellen (videó).

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a Houston Rockets elleni harmadik mérkőzés után Monte Poole-nak (CSN Bay Area) azt nyilatkozta, hogy ő volt az oka csapata vereségének, borzalmasan játszott. Pocsék teljesítményt nyújtott, és nemcsak a végén az eladott labdája volt fontos, hanem a teljes találkozón mutatott dolgai is összevetve, ezek miatt érzi úgy, hogy miatta veszítettek. Nem játszott olyan energiával és intenzitással, mint szokott, ebből jött már minden további probléma - emiatt szórta el a játékszert, emiatt hagyta ki a dobásokat. Green szerint néha előfordul ilyen, a lényeg, hogy a ma esti negyedik meccsen jobb legyen.

Ehhez a Rockets-Warriors harmadik találkozóhoz tartozik, hogy amint már tegnap délelőtt volt róla szó, a liga hivatalos közleményben jelezte, hogy James Harden kosarát nem kellett volna megadni, mert a dobás előtt ellökte Andre Iguodalát. A Houston vezetőedzője, JB Bickerstaff az ESPN-nek elmondta, hogy ez egy tipikusan Hardenre jellemző mozdulatsor volt, többször láttuk már tőle ezt a befejezést. Maga az érintett Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) csak annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte nem lökött, de egyébként is vége van már a meccsnek, már csak a 4. találkozóra koncentrál. A bíróknak érthetően nem tetszik, hogy kiemelik a hibáikat, ezért a Játékvezetők Szakszervezete azt szeretné, ha megreformálnák a mostani rendszert - az utolsó két percekben elkövetett kétes ítéletekről a liga hivatalos álláspontot foglal.

Volt más a harmadik meccsen, a Golden State ugyanis több elég sunyi vagy/és durva mozdulatot tett. Az egyiknél Andrew Bogut kulcsolta be úgy Dwight Howard karját, ahogyan tavaly Kelly Olynyk Kevin Love-ét - annak vállszakadás lett a vége, Howard fel is kapta a vizet, hozzávágta a labdát Boguthoz, amiért még a houstoni középjátékos kapott technikait. A texasiak GM-je, Daryl Morey twitteren jelezte, hogy ez MMA-ban már győzelemhez vezethetett volna az ausztrál kosarasnak. A másik eset pedig a találkozó legvégén történt, amikor Draymond Green egyszerűen földhöz vágta Michael Beasley-t. Erre annyit mondott Morey, hogy a Warriorsnek kellett volna nyernie, mert a földrevitel két pontot ér - mint ismert, a Rockets 1 ponttal nyerte a meccset.

Volt még egy visszaszólás a Houston részéről, a TNT szakkommentátora, Charles Barkley ugyanis azt mondta, hogy szerinte csak imitálja a Rockets azt, hogy mennyire keményen próbál küzdeni, ennél nincs is rosszabb, és garantálta, hogy a texasi gárda elveszíti a meccset. Sokadjára nem jött be a jóslata, de a Houston vezérigazgatója, Tad Brown rá is olvasta, hogy Barkley tudja, miről beszél, hiszen pályafutásának houstoni része másból sem állt, csak abból, hogy úgy csinált, mint aki nagyon meg akar szakadni a pályán, aztán mégsem.

Mint azt a mai Visszajátszásban láthattátok már, az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet kiállították a Dallas Mavericks elleni ütközet végjátékában, miután odavágott egyet Justin Anderson fejére. Durant a mérkőzést követően Royce Youngnak (ESPN) elmondta, Flagrant hiba volt, amit elkövetett, még ha nem is szándékosan tette - úgy gondolja, jól döntöttek a játékvezetők, mikor kiküldték a meccsről. Bár a Flagrant 2 automatikus eltiltással nem jár - ezért két pontot kapott, és négyet kell elérnie a PO-ban, hogy egy összecsapáson ne léphessen pályára -, a liga azonban megvizsgálhatja az esetet, és dönthetnek úgy, hogy mégis kirónak rá egy kis kényszerpihenőt. KD a meccs után személyesen kért elnézést az újonc swingmantől.

Durant és a texasiak kapcsolata már a harmadik találkozón elmérgesedett, amikor a kiscsatár odavágott egyet Salah Mejrinek az egyik büntetőnél. Ahogy arról volt is szó tegnap délelőtt, a Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle elmondta, hogy nem nagyon látott még ilyet olyan játékostól, mint KD, és több olyan eset is volt, aminek semmi keresnivalója a kosárpályán. A Thunder sztárja Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, meglepődött Carlisle nyilatkozatán - szerinte semmilyen különös durvaság nem volt a találkozón, egy kemény PO-meccs volt, de nem több, ahol mindkét gárda nagyon fizikálisan játszott. Durant azt nem vette magára, hogy a tréner őt név szerint is kiemelte, mert szerinte ez Carlisle dolga, az ellenfél vezérére kell rászállnia.

Ugyanehhez a sorozathoz tartozik, hogy a Dallas irányítója, Deron Williams megint idő előtt fejezte be a meccset sportsérve miatt, Carlisle pedig úgy fogalmazott, hogy szerinte az irányító idényének vége.

A Miami Herald jelentette, hogy a Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh továbbra sem akar visszavonulni, most is a csapattal utazik, de az egészségi állapota aggodalomra ad okot karrierje szempontjából. A csapat az óvatosabb az esettel kapcsolatban, ők elég világosan kinyilvánították már a kulisszák mögött a játékosnak is, hogy attól, mert egy külsős orvos zöld utat ad Bosh-nak a játékra, még egyáltalán nem biztos, hogy ők is pályára fogják engedni.

A végére pedig Brian Scalabrine maradt, aki megakadályozhatta volna a Warriors 73-9-es mérlegét, legalábbis a 2k16 alapján:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus