Hírmorzsák 2016-04-25 (09:45)

Byron Scottot kirúgta a Lakers - Walton, Ollie, Messina és JVG a lehetséges utódok között. Vince Carter folytatja pályafutását jövőre is. Westbrook 25.000, Durant 15.000 dolláros büntetést kapott - utóbbit eltiltással nem sújtották. Steph Curry térde sérült meg ezúttal, elsírta magát, mikor vissza kellett mennie az öltözőbe. Patrick Beverley bal lába húzódott meg. Kelly Olynyk felépült vállsérüléséből. Dario Saric a nyártól mindenképp a Philly játékosa akar lenni.

Stephen A. Smith (ESPN) jelentette először, majd hivatalosan is megerősítették, hogy a Los Angeles Lakers menesztette Byron Scottot. A lépés olyan szempontból nem meglepő, hogy a klub Scott irányítása alatt, az előző két idény során mindkétszer fennállása legrosszabb mérlegét produkálta az alapszakaszban, olyan szempontból viszont igen, hogy az eddigi hírek arról szóltak, Scott még maradni fog egy évig - úgy tűnik, Jeanie Bussnak nem sikerült véghezvinnie a tervét, illetve az is lehet, hogy elég volt neki, hogy Tom Thibodeau kikerült a képből. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Luke Walton és Kevin Ollie a két legesélyesebb jelölt Scott megüresedő posztjára, de Ettore Messina és Jeff Van Gundy neve is felmerült.

Egy jó hír a régi nagyokat kedvelőknek: a Memphis Grizzlies ugyan kiesett tegnap este, miután a San Antonio Spurs kisöpörte a PO első körében, de Vince Carter azt nyilatkozta a meccs után, hogy jól érzi magát, fizikailag jó állapotban van, még mindig utál veszíteni, úgyhogy úgy tervezi, hogy a következő idényben is játszani fog.

Az Oklahoma City Thunder mindkét sztárját megbüntette a liga. Russell Westbrooknak 25.000 dollárt kell befizetnie az NBA számlájára, miután nem megfelelő szavakkal illetett egy szurkolót a Dallas Mavericks elleni negyedik találkozón. Mint arról tegnap már többször is szó volt, Kevin Durant Flagrant 2-t kapott, amiért fejbe vágta a Mavs újoncát, Justin Andersont - a kiscsatár nem kapott eltiltást, de 15.000 dolláros büntetést igen.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry megint megsérült, a Houston Rockets elleni negyedik összecsapás első félidejének végén csúszott el, emiatt a hivatalos verzió szerint megrándult a térde - valamelyik szalagjával lehet gond. Az egész második félidőt kihagyta Curry, az MRI vizsgálatra pedig ma kerül sor, akkor lehet majd többet tudni állapotáról - Steve Kerr azt mondta, hogy Curry korábban megsérült bokája rendben van. A tréner a találkozó után azt is hozzátette, hogy mikor Curry kijött a második félidőre melegíteni, már tudta, hogy nem lesz okos dolog, ha erőlteti a játékot, Draymond Green pedig annyit mondott, hogy el is sírta magát az irányító, mikor eldőlt, hogy megint nem játszhat - ő azt mondta társának, hogy minden rendben lesz, ne aggódjon, de menjen ki a csarnokból, ne lássák így.

A Boston Celticsnél Kelly Olynyk felépült vállsérüléséből, ő már játszhatott ma hajnalban, az Atlanta Hawks elleni negyedik mérkőzésen, Curry mellett azonban egy másik sérültje is volt a Rockets-Warriors csatának. A texasiak irányítója, Patrick Beverley is befejezte az ütközetet az első félidőben, miután meghúzódott a bal lába - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog, de ha a következő meccsre nem tud felépülni, jó esély van rá, hogy befejezte az idényt.

David Pick (eurobasket.com) jelentette, hogy a jelenleg a török Anadolu Efesnél kosarazó Dario Saric azt mondta a csapattársainak, hogy a következő idényben már a Philadelphia Sixersnél fog kosarazni. A horvát csillagot a 2014-es draft 12. helyén választotta a Sixers, kivásárlási ára pedig nagyjából 900.000 dollár lesz idén nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus